Mes-skräck, formfnul och bloggrenovering

I onsdags hade jag och Erica redaktionsdag. Eftersom vi är redaktionen. Bien sûr. Det har vi några gånger per termin och då diskuterar vi bloggen och instagram och ibland också podden och funderar på hur allting kan utvecklas, förändras och förnyas. I onsdags var det lite extra att fnula på eftersom jag efter fyra år med samma bloggdesign planerar en renovering. Skönt att ha Erica att bolla med.

Jag vet inte riktigt vad jag flaxade om här

Men viktigt är att stärka sig med mycket bibimbap innan man sätter igång.

Peppad Erica! Och jag likaså. För redaktionsdagarna är definitivt en av de bästa arbetsdagarna på terminen. Som att jag får ha utvecklingssamtal med min mentor, redaktionsmöte och party i ett!

Studio Lidström & Nyberg har ett väldigt gulligt kontor med en väldigt gullig innegård. Eller hur?

Äntligen har snön kommit för att stanna även i Umeå. Har typ snöat en halvmeter sista dagarna…

Jag kanaliserade mitt inre kraftdjur. Tror på att inte vara för mesig i bloggen. Skräcken när jag kommer på mig själv med att mesa ur för att jag tycker att det är jobbigt att skapa dålig stämning och röra upp känslor. Den sidan hos mig själv måste jag hålla undan!

Vi turades om att klottra ideer på vår stora whiteboard.

I vanlig ordning klottrade Erica mest. Den här gången gick vi igenom rubrikerna Bra! Utveckla! Ta bort! Sånt man behöver fundera på efter att ha jobbat med samma sak i tretton år.

Väldigt mycket som är kryptiskt för en utomstående.

Efter att ha stärkt oss med kaffe och rawchokladboll kunde vi arbeta på i ytterligare några timmar.

Och precis innan det skymde skildes vi åt. Med fullproppade anteckningsböcker och roliga ideer på lut.

Men det var i onsdags det. Idag är det fredag och jag ska springa tusen ärenden på stan medan Ulf är hos morfar några timmar. Sedan tar jag helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Mes-skräck, formfnul och bloggrenovering”

  1. Katarina, är det bruna väskan du menar? Fått i födelsedagspresent, tror att den är från Åhléns men inte bombens.

 1. Alltså jag är fortfarande avundsjuk på er snö. Här är det som antingen tidig vår eller novemberrusk. Om snön ska komma så får den gärna komma till mig nu, vill inte ha den i maj… Du är inspirerande ska du veta. Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa som ätstörningar och depressioner.

  1. Va inte avsundsjuk. Är bara senaste veckan snön lagt sig i Umeå. Redan imorgon ska det blåsa, regna och va plusgrader. Jag skulle hellre ha gåföre än att halka runt och gå på oskottade vägar.

 2. Vad roligt med ny bloggdesign! Jag skulle också behöva göra en om min design, Har haft samma header för länge nu. Det här att våga dela med sig av tankar som är mot normen kan vara lite läskigt. Men jag börjar tycka att det är kul att få vara lite tvärtemot och röra om i grytan. Av mothugg blir man starkare och jag bemöter kritik genom att först hitta fakta för mina belägg. Effektivt sätt att få tyst på de som kritiserar min ståndpunkt.

  1. Sålänge de svarar med att angripa min ståndpunkt går det bra, men sen kan det komma slag under bältet…

 3. Vilka fina bilder på Erika!! Hon är så vacker! Ibland ser jag henne på museets fik, då svärmar jag lite i hemlighet…

  1. Jen, måste bara skriva att jag blev så glad av din kommentar. Svärma är inte ett ord man hör ofta och det låter så härligt och påminner om då jag var ung och svärmade för nån på avstånd… 😊

 4. Åh jag tycker sånt här är så spännande Clara. ❤️ Jag bloggar inte själv, men är intresserad av det kreativa och vad som händer bakom kulisserna; att diskutera sätt att utvecklas på, hur hittar man rätt, hur kommer man vidare? Bloggandet är ju en kreativ process (skriva, måla, fotografera) och det vore så spännande att läsa om processen och utvecklingen “behind the scenes” – kanske är jag ensam om att tycka det 😄