Barnen har gĂ„tt skidskola de senaste tvĂ„ helgerna. Lördagar och söndagar. Förkunskaperna var minimala – men nu susar de ner för backarna. FemĂ„ringen med lite hjĂ€lp. Men Ă€ndĂ„. SĂ„ duktiga! Och jag Ă€r sĂ„ tacksam för de kunniga instruktörer som hjĂ€lpt barnen att utvecklas.

Eftersom de andra matlagsbarnen ocksÄ gÄtt skidskola bestÀmde vi oss för en gemensam utflykt med slalomÄkning.

MÄlet den hÀr vintern Àr att göra minst en utfÀrd varje helg. Antingen lÀngdskidor, skridskor eller slalom. Eller bara skotta en snösoffa och göra upp en brasa i en solig slÀnt. Jag tror att mer uteliv Àr ett bra recept pÄ att höja glÀdjenivÄerna.

Bertil Äkte sÄ han fick snö fulla glasögonen

Jag hade bakat tekakor till fika. Och kokat varm choklad förstÄs. Alltid varm choklad!

Oklart vad Jakob Ă€r sĂ„ butter över hĂ€r för i verkligheten var han lika glad som…

Ylva-Karin alltid Àr. Solskenet sjÀlv.

Vi eldade, fikade och turades om att Äka. Jag vÄgade mig till och med pÄ att Äka i lite olika hopp. Eller heter det gupp? Fast det tyckte inte fogarna om sÄ det ska jag nog undvika ett tag till.

Det Ă€r sĂ„ otroligt roligt att se sina barn bemĂ€stra nya fĂ€rdigheter. Jag njutryser i hela kroppen av att mĂ€rka hur de erövrar nya omrĂ„den bit för bit. Dessutom Ă€r det en spark i baken pĂ„ mig – till att testa nya saker som att vĂ„ga Ă„ka slalom fast jag inte gjort det sedan lĂ„gstadiet.

Ylva-Karin och Ulf var lyckligt ovetande om att de redan nĂ€sta vinter kommer stĂ„ pĂ„ slalomskidor. Med sele förstĂ„s. Har sett sĂ„ mĂ„nga knattar i backen – vissa har till . och med haft napp i munnen. BedĂ„rande!

Nu har jag Äkt skidor hela helgen och kan knappt gÄ för all trÀningsvÀrk. Skönt att det blir en riktigt lugn kvÀll med Melloreprisen. Vi ser alltid Mello pÄ söndagar sÄ kan vi se nÄgot roligare pÄ lördagar. Mina barn mÀrker inte ens skillnaden. Lifehack!

Avslutningsvis vill jag slÄ ett slag för Fritidsbanken i UmeÄ dÀr man gratis kan lÄna lÀngdskidor, snowboards, skridskor, pulkor och massa annat. Perfekt för att kunna prova pÄ nya sporter utan att det behöver kosta skjortan. Jag vet att Fritidsbanken finns i fler stÀder sÄ som BorÄs och Boden. Tips, tips i sportlovstider!