Familjen Snödriva

Barnen har gått skidskola de senaste två helgerna. Lördagar och söndagar. Förkunskaperna var minimala – men nu susar de ner för backarna. Femåringen med lite hjälp. Men ändå. Så duktiga! Och jag är så tacksam för de kunniga instruktörer som hjälpt barnen att utvecklas.

Eftersom de andra matlagsbarnen också gått skidskola bestämde vi oss för en gemensam utflykt med slalomåkning.

Målet den här vintern är att göra minst en utfärd varje helg. Antingen längdskidor, skridskor eller slalom. Eller bara skotta en snösoffa och göra upp en brasa i en solig slänt. Jag tror att mer uteliv är ett bra recept på att höja glädjenivåerna.

Bertil åkte så han fick snö fulla glasögonen

Jag hade bakat tekakor till fika. Och kokat varm choklad förstås. Alltid varm choklad!

Oklart vad Jakob är så butter över här för i verkligheten var han lika glad som…

Ylva-Karin alltid är. Solskenet själv.

Vi eldade, fikade och turades om att åka. Jag vågade mig till och med på att åka i lite olika hopp. Eller heter det gupp? Fast det tyckte inte fogarna om så det ska jag nog undvika ett tag till.

Det är så otroligt roligt att se sina barn bemästra nya färdigheter. Jag njutryser i hela kroppen av att märka hur de erövrar nya områden bit för bit. Dessutom är det en spark i baken på mig – till att testa nya saker som att våga åka slalom fast jag inte gjort det sedan lågstadiet.

Ylva-Karin och Ulf var lyckligt ovetande om att de redan nästa vinter kommer stå på slalomskidor. Med sele förstås. Har sett så många knattar i backen – vissa har till . och med haft napp i munnen. Bedårande!

Nu har jag åkt skidor hela helgen och kan knappt gå för all träningsvärk. Skönt att det blir en riktigt lugn kväll med Melloreprisen. Vi ser alltid Mello på söndagar så kan vi se något roligare på lördagar. Mina barn märker inte ens skillnaden. Lifehack!

Avslutningsvis vill jag slå ett slag för Fritidsbanken i Umeå där man gratis kan låna längdskidor, snowboards, skridskor, pulkor och massa annat. Perfekt för att kunna prova på nya sporter utan att det behöver kosta skjortan. Jag vet att Fritidsbanken finns i fler städer så som Borås och Boden. Tips, tips i sportlovstider!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Familjen Snödriva”

 1. Vad mysigt ni verkar ha det.
  Fritidsbanken finns i Botkyrka utanför Stockholm också, jättebra initiativ.

 2. Vi lånade skridskor av Fritidsbanken här i Karlstad, så perfekt när sonen skulle testa bandy för första gången!

 3. Så underbart! Önskar att vi fick snö i Skåne också…. Det ser så härligt ut att vara ute i snön! Visst är det så att utflykter ut i naturen är det bästa att göra med familjen på helgen, men då måste ju vädret vara någorlunda :-).
  Fritidsbanken finns i Lund och Malmö också. Verkligen jättebra!!

 4. Alla barnen är ju ljuvligt söta, men alltså Ylva-Karin vet verkligen hur man works the camera!

 5. Lyllos er som har snö! Det ser så härligt ut, och låter sunt med uteaktiviteter!

  Här har inte varit en endaste liten snögnutta i år… 🙁 Så trist!

  /Gunilla

 6. Har också tagit upp slalomåkning efter ett uppehåll på nästan 25 år. Visserligen bor vi i Skåne så det blir ”bara”
  skidåkning en vecka per år, men det är så härligt att uppleva riktig vinter. Barnen (7 och 4) har nu åkt två omgångar och det är så roligt att se hur de utvecklas 😊

 7. Så roligt med skidor och perfekt för er med en backe nära! Där vi bor har vi inte fått någon snö som legat kvar alls i år! Riktigt trist! Brukar spolas is på skolgården precis bredvid oss annars. Inte mycket vintersport denna vinter alltså. Glad för att vi haft en veckas skidsemester i Härjedalen bokat sen länge! Kom hem igår och som vi susat ner för backarna hela familjen. Slalom är super!

 8. Jag kikar in här och vill lämna en hälsning till dig Clara och till Erica.
  Ni har med er pod hjälpt mig igenom många nätter när förtvivlan och sorgen, hopplösheten och vanmakten varit för stor för att hantera ensam. När tilliten till ett ljus i mörkret inte ens kunnat föreställas i mitt inre.
  Då har era röster, eran gråt och era skratt funnits med mig. Tröstat.
  Så alldagligt och så, så värdefullt.
  Ni är så vanliga och ändå så särskilda och unika. På ett lite ovanligt sätt.
  Ni sprider något varmt jag inte kan sätta ord på.
  (Ni är dessutom roligare än alla Sveriges stå-uppare tillsammans, utan att ens försöka).
  Och ni har varit livsviktiga- för mig.

  Tack.

  1. Denni,

   nu har Clara och jag precis pratat om din fina kommentar. Vi har båda läst den flera gånger och ringde varann för att prata om den. Hon och jag är båda så glada för att vi får hålla dig sällskap i natten. Vi kramar gärna din hand, när du vill.

   Stor kram på dig och oj vad vi blev berörda av det här. TACK!!

 9. Alltså wow vilka foton! Ljuset, fokuset, människorna och kompositionen! 😍 Blir sugen på att gå ut med systemkameran och öva på att fota i snö nu ju (men en skåning som jag får väl vänta tills nästa vinter eller besök hos vännerna i Umeå om nåt år…)