• inlägget innehåller reklam för Gimi •

Mer pang för pengarna

Veckans avsnitt av En Underbar Pod är här! Erica och jag pratar pengar och privatekonomi. Stressen, oron och förmaningarna till barnen. Ericas roliga döttrar vädrar det där man inte pratar om. Fy sjutton vilket bjussigt avsnitt från Ericas håll. Vet inte om jag varken velat eller vågat göra det Erica gör den här gången….

För musiken i avsnittet står som vanligt Olov Antonsson

Vill också passa på att tacka Gimi som sponsrar det här avsnittet av En Underbar Pod! Du som lyssnar på podden och vill använda kampanjkoden underbara får testa Gimi Master helt gratis i tre månader – givetvis utan bindningstid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Mer pang för pengarna”

 1. Så fint avsnitt, och snitsig insats av tjejerna! Underbart för Erica att ha så stora barn att de kan bidra till podden, och driva med sin (uppenbart högt älskade) mamma. Jag frustade till när Isa beskrev hur Erica sågade trösklar med död blick!

 2. Jag älskar att planera för mig själv men när maken säger att vi måste planera något får jag oedelbar ångest. Jag behöver lite förvarning. Det är mycket bättre om han säger “När ska vi planera maten?” och så bestämmer vi att vi gör det om en timme och då är det helt okej. Jättekonstigt.

  Sedan sex år tillbaka tar vi en helg i början av varje år då vi planerar årets semestrar, vad vi ska göra i huset och trädgården, hur ekonomin ser ut och vad vi vill jobba på i äktenskapet. Nu är vi dinkies så vi har råd att åka på en herrgårdsweekend och slippa tänka på mat eller hushållsarbete men det borde kunna gå att ha liknande planeringshelger som inte är lika dyra. Det har i alla fall hjälpt oss väldigt mycket.

  1. Känner verkligen igen mig i det där. Att göra en mysig helg av det är en tanke som aldrig slagit mig. Men jag gillar den =)

   1. Man åker ju ofta på kick-off med sitt företag så varför inte med ledningen för AB Familjen? Nuförtiden är de här helgerna något vi verkligen ser fram emot och vi har hunnit testa ett antal trevliga ställen på lagom bilavstånd från orten där vi bor.

 3. Vilket roligt och intressant avsnitt! Jättekul att lyssna till Ericas mogna och resonerande döttrar också.

 4. Vilket härligt avsnitt om något så tråkigt som pengar. Så imponerad av Ericas döttrars kloka resonemang. Vilka härliga tjejer!

  1. Tack! Ja, det är dom. I dag vidgas nog deras unga hjärtan av stolthet av alla fina ord här i kommentarerna 😀

 5. Har inte hunnit lyssna ännu, men ser Vissa likheter hos dig och Ericas döttrar.. Säker på att ni inte är släkt? 😄 😄

 6. Jättefint avsnitt! Vilka döttrar Erica har. Oerhört kloka och reflekterande, och roliga!

 7. Men, altså, for noen fine døtre – og for en fin og åpen tone mellom mor og døtre! Ble på ordentlig helt rørt!

  Jeg liker heller ikke å snakke om penger, synes også det er så flaut av en eller annen grunn, så jeg pleier sende min mann e-poster om pengeting. Type, emne: sparing til barn, tekst: jeg har sett på ulike sparekontoer, og synes xx og xy virker best fordi blabla. Så svarer han. Ikke så romantisk, men det er på ordentlig den eneste måten jeg får det til på… Vi har forøvrig ikke felles konto, bare betaler mat og regninger og huslån og møbler og ferier som det faller seg… Men, hadde vi hatt det litt trangere økonomisk, da hadde vi nok trengt å prate mer!

  1. Hah! vilken kreativ lösning ändå. Att skriva till varandra. Det kanske man skulle testa?

 8. Så oerhört coola och kloka barn Erika har, blev lite chockad nu när jag såg bilden- de låter mycket äldre! Hur gör man för att få så kloka tonåringar?
  Tack för bra avsnitt!

 9. Skrattade så jag grät, underbart avsnitt. Kan bara instämma med ovanstående kommentarer, vilka fina, kloka och roliga döttrar Erika har! Och vad fin och kärleksfull stämning det var mellan dem ❤️

 10. Hej!
  Jag kände så väl igen mig i Ericas uppväxt och jag är uppvuxen på en liten gård i Småland. Det fanns oftast pengar till investeringar i jordbruket men kläder, nöjen, resor, inredning osv sågs som onödiga utgifter. Det var en annan tid och tack vare mina föräldrars leverne finns det sparade pengar.
  Hur som helst har jag tagit igen detta med besked haha 😂 och ”investerar” nu i inredning, väskor, resor mm Det har varit viktigt för mig att mina barn inte saknat något också. Sänder ändå en tacksam tanke till mamma och pappa som levde sparsamt och lärde oss pengars värde och att det är viktigt att ha tillräckligt när det v e r k l i g e n behövs.
  Kram till er och de fina döttrarna💕

 11. Erica, vad fin mamma du är och dina barn är underbara. Modigt att bjuda in dem för jag vet inte om jag hade vågat haha! Tack för ett igenkännande och roligt avsnitt.

  1. Glad att du tycker om avsnittet! Jo det är ju alltid en risk att låta dem som känner en bäst berätta 😉 Vissa delar gjorde ont men jag tycker det tillförde mycket till själva innehållet.

 12. Alltså så fint gjort av Erica och döttrarna! Så imponerad av dessa tjejer och så bjussigt av familjen. Tack för det! Kul avsnitt!

 13. Fantastiskt avsnitt! Otroligt mogna och härliga döttrar du har! Skrattade högt av igenkänning många gånger.

 14. Har nu genast pratat om lön och inkomstskatt med min 7-åring. (hon var måttligt imponerad)

 15. Vilket kul avsnitt om ett , enligt mig, jobbigt ämne. Så imponerad av dina döttrar Erica, välformulerade och så kloka och roliga! Dom behöver du inte oroa dig för, de kommer klara sig utmärkt ekonomiskt det förstår man 🙂

 16. Wow! Vilka härliga och kloka barn Erika verkar ha! Humor och värme verkar de ha gott om också. Helt ljuvligt att lyssna på detta avsnitt ❤ Och vilken fin relation de och Erika verkar ha!

 17. Wow! Vilka härliga och kloka barn Erica verkar ha! Humor och värme verkar de ha gott om också. Helt ljuvligt att lyssna på detta avsnitt ❤ Och vilken fin relation de och Erika verkar ha!

 18. -Döttrarna (ursäkta, jag kommer inte ihåg era namn i skrivande stund!), ni är underbara! Så smarta resonemang och så himla roligt retande av bjussig mamma (som Clara skriver). Fortsätt så!!

 19. Fantastiskt avsnitt! Ett av de mest intressanta och berörande. Tror absolut att erfarenheter från barndomen påverkar ens ekonomitänk som vuxen. Sen kan det nog gå i olika riktning – man gör lika eller helt tvärtom. Medvetet ibland, ibland omedvetet.
  Det var så fint att höra er (mest Erica & hennes härliga döttrar) resonera och lämna ut sig själva, visa hur det faktiskt är ibland. Att vi vuxna också har rädslor, dåliga dagar, besvikelser o.s.v. Jag hade en väldigt jobbig, känslosam dag i måndags. Kände mig så sårbar & uppgiven. Att lyssna på detta avsnitt och höra om Ericas ”krasch” med trösklarna, tröstade och fick mig att känna mig mindre ensam om att bryta ihop. Vi skulle nog alla må bättre av att oftare våga visa våra motgångar och sårbarheter, och känna att vi är ok ändå. Tack för detta avsnitt! ❤️

 20. ÄÄÄÄLSKADE det här avsnittet. Till den milda grad att jag tycker att döttrarna ska vara med ofta! Så jävla härligt format och bra dynamik det blev. Supergeneröst och kul och klokt. Och Erika – herregud vad du ska vara stolt över de kloka, medvetna, roliga och grundade tjejerna.

 21. Jättebra program och kloka tjejer! Det gäller att vi vuxna lär oss vara föräldrar till de åldrar som våra barn har och det är en utmaning! Även i frågor om vad pengar är.
  Jag försökte genast prata pengar med mina barn 7och 10 år gamla. Haha så svårt det var… Men trägen vinner väl… Och anpassning till åldern krävs som sagt.
  Säger som andra här, Erica det låter som att du har rediga ungar! Roligt att få höra deras perspektiv! Tack!!