• annonssamarbete Matsmart •

Så himla smart mat!

Jippi! Så peppad. Hämtade ut min beställning från Matsmart igår. Vill du se vad jag klickat hem?!

Först och främst var det en hel del bra att ha. Som massa ekologisk krossad tomat och vår vanligaste musli – AXA Guld. Det går åt i mängder och råkade finnas billigt när jag ändå skulle beställa.

Men sedan plockade jag ihop massa gott och inte så onyttigt snacks. Skönt att ha hemma när jag vill ha något snabbt att stoppa i munnen. Eller i handväskan på stan när jag gör ärenden, bebisen svettas och gnäller i vagnen och blodsockret faller.

Är smått besatt av majskakor med popcornsmak. Och Saltå Kvarns torkade jordgubbar och körsbär. Hittade körsbärssorten till bra pris och slog till. De är sådär härligt syrliga och sega. Testade också att klicka hem lite torkade favabönor som snacks. Samt mina favoritoliver med ansjovis i. I perfekt liten förpackning eftersom det bara är jag och Ulf i familjen som gillar dem.

Varför beställer jag då från Matsmart? Jo för att Matsmarts hela affärsidé är att sälja den mat som annars riskerar att slängas. Inte för att den är dålig men kanske för att den har kort datum. Eller för att ett förpackningsbyte hos leverantören gör att gamla förpackningar rensas bort. Eller för att maten har feltryck som gör produkterna svårsålda i en vanlig matbutik. Visste ni att Matsmarts kunder räddade 5047 ton mat under förra året? Otroligt!

Matsmart har bra rabatt på varorna – mellan 20-90 procents nedsatt pris. Jag brukar passa på att köpa sånt som kan vara dyrt i vanliga affärer – eller inte alltid går att få tag i. Som till exempel storpack av torkade mullbär som jag älskar. (Det första jag äter på dagen är förresten en kopp kaffe med mjölk plus en torkad frukt av något slag. Den kombon av koffein och frukstocker ger mig energi i typ två timmar!) Men eftersom Matsmarts utbud hela tiden varierar lönar det sig att kika in ofta!

Matsmart skickar till hela landet såklart och just nu får du 50 kr rabatt om du handlar för minst 350 kronor! Använd bara rabattkoden “underbaraclaras”. Erbjudandet gäller en gång per kund. Fram till den 3/3 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Så himla smart mat!”

 1. Tack för koden! Har funderat på att beställa ett tag, men aldrig riktigt kommit till skott. Men överväger att kanske testa ändå nu när du tog upp det. Besök gärna min blogg om du vill läsa lite om bland annat psykisk ohälsa.

 2. Jag tänker att Matsmart (och liknande) blir ett hot mot små affärer på landsbygden. Om vi köper mycket från Matsmart och sen bara behöver frukt och mjölk typ, så kan inte en liten affär leva på det. Det bästa vore väl om vi lät vår lilla affär ha en matsmart-avdelning där vi hjälptes åt att köpa det som har kort datum, fel etikett mm. Som handlare-barnbarn är jag lojal och köper typ allt i vår lilla affär – för jag vill att den finns kvar. Det finns värde som är större än att jag betalar lite mindre. Jag ser aldrig kommentarer i stil med mitt tänk? Tänker ingen så?

  1. All internethandel är förstås ett hot mot fysiska butiker. Däremot tror jag Matsmart är ett mycket marginellt hot mot just lanthandlar. För även om Matsmart är toppen så ersätter det inte en vanlig butik. Inte ens på torrvarutfonten. Matsmart handlar andra producenters översskott och därmed är deras utbud helt beroende på vad andra vill göra sig av med. Däremot är större butiker ett stort hot mot lanthandlar. Själv är jag väldigt trogen kund på vår egen lanthandel och undviker de större mataffärer som finns på några mils avstånd

  2. Hejja!! Jag tycker precis som du!! Och typ 80 % av varorna på bilderna ovan finns i min affär där jag bor och brukar handla. Då måste det väl bli ett hot mot affären om jag väljer att beställa det via internet (tex Matsmart) i stället! Eller? Förstår inte hur man kan säga nåt annat? Och om jag köper det där så får de ju mindre varor som riskerar bli svinn…?

 3. Hej Clara!
  Såg en så mysig dokumentär igår på Svt Play som heter “Våran lilla bondgård” och tänkte att du och Jakob kanske skulle tycka om den.

  Trevlig helg!
  Sanna

 4. Clara, du som är både klok och påläst kring dina samarbeten. Ibland får jag känsla av att Matsmart inte just räddar mat, utan mer är ett skyltfönster för helt vanliga varor. Jag hittar oftast inte så mycket med kort datum, eller varor till riktigt bra priser. Har du grottat i detta något? Jag vill så gärna tro på dem, det är ju en grym affärside i grunden, och vore tacksam för hjälp att bli övertygad.

  1. Alltså, jag är inne ibland på Matsmart och det varierar så oerhört från gång till gång. Ibland hittar man varor som inte ser ut att vara sänkta i pris så mycket, men då kanske det ligger något annat bakom. Som feltryck på förpackningen t.ex. Andra gånger så hittar man ekologiska dyra varor för 75 % som går ut om en vecka. Jag är inte insatt bakom kulisserna, men det verkar variera jättemycket från gång till gång. En gång hittade jag Urtekram duschtvål med 15 % rabatt bredvid Urtekram schampo för 50 % rabatt och då var tydligen schampot från konkurs medan duschtvålen kanske kom från nån helt annan stans. Idag hittade jag i alla fall mycket konserver för bra pris som jag köpte hem. Andra gånger har det bara varit bra pris på olika kostersättningsvaror (som jag inte har någon användning av). Så det är verkligen hit-and-miss ibland.

 5. Tack för rabatten! Passade på. <3 Tycker det är lite svårt att handla från Matsmart, gäller som sagt att vara inne ofta och ha lite tur att finna vad man söker…. och inte råka klicka med massa tjaffs man faktiskt inte behöver. En ständig inköpslista är bra att ha för att checka av och hålla sig till nödvändigheterna när man handlar där. 🙂

 6. Jag gillar matsmart, har handlat där några gånger nu. De säljer ju framför allt sånt som inte har flugit i butikerna, typ en granolasmak som inte sålde så bra. Jag som älskar chiaknäcke och sånt som är lite vid sidan av det normala utbudet har hittat hur mycket som helst av den typen av varor. Roliga guldkantsgrejer. Däremot funkar det ju inte att leva på deras utbud – de har ju inga färskvaror och inte mycket av normala basvaror som typ vetemjöl. Så jag tycker inte att de direkt konkurrerar med lokala butiker heller.