Nu rinner det bara på…

Det känns sååå skönt idag för vi har äntligen fått sportlov! Vintetrötta, hålögda och snoriga barn som får en veckas permission från virusinfernot i förskola och skola. Vi ska åka skidor på längden och tvären. Vi ska sitta i soliga snödrivor och låta solen väcka liv i vinterblek hud. Vi ska grilla, sparka spark och sova länge på morgonen. Ett och annat sällskapsspel ska vi säkert också spela. Känns så obeskrivligt härligt att ha allting framför oss. Jag tänker också på vad min positiva pappa alltid sagt till mig. Om hur det är jobbigast fram tills sportlovet men därefter “bara rinner på”. Det är så sant. Kanske framförallt här i norr då sportlovet är så sent som vecka 10. Då ljuset verkligen är tillbaka med besked.

levande grilleld utomhus i snölandskap.

Jag gillar ju vintern men precis som alla blir jag trött tillslut. Men nu! Nu är det bara ljuvlig vårvinter kvar! Och har jag riktigt tur är det kanske sex veckor till med skidföre. Så det gäller att passa på och njuta max av snön! För sedan är ju våren en enda räcka av påskfiranden, valborgsmys, vårblommor, röda dagar och kalas…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Nu rinner det bara på…”

 1. Åh så härligt det lät Clara. Sportlovet här hemma var bara en låång vecka med sju sorters sjukdom (typ), regn, lera, grått och lite mer sjukdom.

 2. Jag gillar också vintern. Men vi har inte haft så mycket vinter här i Västerås. Men nu skall vi till fjällhuset i Norge och där är det över en meter snö, skall bli underbart 😄☃️

 3. Jag älskar också vårvintern och ljuset som äntligen återvänder. Blir lika förvånad varje år i februari när det plötsligt är just ännu vid 16, 17 och sen 18-tiden. Så pass att en kan ta hundpink-promenader utan pannlampa! Fantastiskt!

 4. verkligen sant att det bara rinner på sedan!
  Och det som inte blivit gjort innan påsk, det får vänta till nästa termin (också ett positivt tänkande)

 5. I södra Sverige hade vi sportlov i vecka 8. När jag frågade vid utvecklingssamtal vad mina elever gjort, var det till 90 procent- ingenting. De hade varit inne och suttit med sina mobiler/tv-spel. 😢

  1. Ibland finns det en poäng med att göra inget. Att släppa allt och bara vara ett tag. TV-spel kan vara precis vad man behöver för att varva ner. Som barn gjorde jag ingenting på mina lov om en lärare frågade. I verkligheten var det långpromenader med hunden, god mat, datorspel som vi syskon spelade tillsammans eller mot varandra, lekar med lego, en bra bok eller tre, skratt, gemenskap…men det var vardag. Alltså hade jag inte gjort något speciellt. Inget att dela med mig av. Datorspel var ett tänkbart svar på frågan om vad jag gjort, men det betydde inte att det inte funnits tid i skogen i den friska luften. Bara att jag inte delade med mig av min vardag.

 6. Super Clara a sant ljusstralar i vara sinnen som vanligt. Sa skont, jag har fatt mitt lyft! PUSS OCH KRAM

 7. Hemkommen från sportlovsdagar i Lappland, med sol och 1,5 meter snö! Hemma är det barmark, duggregn och försenad kollektivtrafik…