Det känns sååå skönt idag för vi har äntligen fått sportlov! Vintetrötta, hålögda och snoriga barn som får en veckas permission från virusinfernot i förskola och skola. Vi ska åka skidor på längden och tvären. Vi ska sitta i soliga snödrivor och låta solen väcka liv i vinterblek hud. Vi ska grilla, sparka spark och sova länge på morgonen. Ett och annat sällskapsspel ska vi säkert också spela. Känns så obeskrivligt härligt att ha allting framför oss. Jag tänker också på vad min positiva pappa alltid sagt till mig. Om hur det är jobbigast fram tills sportlovet men därefter “bara rinner på”. Det är så sant. Kanske framförallt här i norr då sportlovet är så sent som vecka 10. Då ljuset verkligen är tillbaka med besked.

levande grilleld utomhus i snölandskap.

Jag gillar ju vintern men precis som alla blir jag trött tillslut. Men nu! Nu är det bara ljuvlig vårvinter kvar! Och har jag riktigt tur är det kanske sex veckor till med skidföre. Så det gäller att passa på och njuta max av snön! För sedan är ju våren en enda räcka av påskfiranden, valborgsmys, vårblommor, röda dagar och kalas…