Rapport från sport(lov)

Vi har ett sånt härligt sportlov! Pojkarna har byggt en hel snövärld i några drivor och där leker de cirka sju timmar per dag. De somnar helt trötta, mosiga och nöjda till kvällen.

Själv har jag bestämt mig för att åka skidor alla dagar det här lovet och det har jag hållit än så länge. Igår var jag ute på en härlig utflykt längs sjön. Och vad möter jag om inte en utter?! Har aldrig sett en i det vilda och blev helt till mig. Stod på pass en lång stund och såg den åka kana på mage i snön och försvinna ner i en isvak för att jaga fisk (kanske?). Stod bara och log dumt så att jag visade tandköttet. Helt lyrisk. Och när jag sedan skidade därifrån stötte jag upp en hel flock snöripor.

Det är så härligt att jag kommit igång med att motionera. Jag har tränat regelbundet sedan nyår och börjar märka stor skillnad i ork och livslust. Och ser samtidigt tydligt hur min livskvalitet försämras när jag någon vecka inte kunnat träna. Ju mer stillasittande – desto mer oro som kryper runt i kroppen.

Jag har ett citat på min skärmsläckare i telefonen som är så här “Six months from now, you’ll wish you started today”. Det kan appliceras på det mesta såklart. Och nu när jag faktiskt hållit igång sedan nyår behöver jag inte gräma mig över att jag inte startade tidigare. För det gjorde jag ju!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Rapport från sport(lov)”

 1. Åh, jag vill också!! Det låter fantastiskt, hejja dig som håller i 🙌
  Min föräldraledighet är slut i april och jag hoppas att jobbrutinerna kan ge lite rymd för träning. Året har kantats av sjukhusbesök och oro för ett av barnen och den träning som jag skulle få till har helt uteblivit.
  Tack för inspiration och pepp, snart är det förhoppningsvis dags för mig med! 💪

 2. Så härligt att du hittat glädje i att röra dig! Jag tänker att du är en nog så viktigt inspirationskälla som exempelvis träningsbloggare eftersom träningen inte alltid varit självklar för dig, och det då blir lättare att kan hon, så kan nog jag också. Superbra jobbat!

 3. Heja dig! Bra uttryck det där, det ska jag komma ihåg! Försöker bryta med mitt sockerberoende just nu…

 4. Jag är avis på vädret, då hade jag också åkt skidor! Förstår precis känslan med uttern, de få (men för mig otroliga) tillfällen jag kommit nära djurliv har jag också blivit euforisk! Ja gud nu känner jag att jag behöver bo i Västerbotten… 😖 Vill också se en utter!

 5. Wow ja här i storstan är det grått. Någon gång åka högt upp i landet och åka hundspann.

 6. En utter! Det har jag aldrig fått se i vilt tillstånd. Det skulle jag verkligen vilja.
  Vilken tur du hade.

 7. Vilken underbar vinter ni har och SÅ kul att få se vilda djur! Jag blir nästan glad av att möta huggorm på sommaren 🙂
  Vi hade några ljuvligt vita dagar i Hemavan på sportlovet, med slalom, snö, sol och blå himmel. Och så många timmar man är ute! Hemma finns ingen snö i år så utan våra skiddagar i Lappland hade man fått vara glad för varje halvtimme man fått ut ungarna med en boll eller cykel.

 8. Hej! Jag är jympaledare på friskis&svettis sedan 1 år tillbaka. Vansinnigt roligt! Jag är också nybliven lärare i 40-årsåldern, omskolade mig. Bytte yrkesbana mitt i en utmattning. Utbildade mig vidare istället för att stå o stampa. Har nu jobbat ca 1 år. Älskade mitt nya jobb o stortrivdes från dag1! Men: pajjade hälen genom överbelastning. Då föll grundpelaren TRÄNING. Har inte kunnat jympa eller leda pass sedan jul. På sistone varit så snuddnära “väggen” av utmattning igen på jobbet. Men: äntligen funkar ortopediska sulorna. Jag kämpar på hemma i vardagsrummet med att sätta ihop ett nytt jympapass. Har lovat mig själv att köra lite varannan dag. Och nu går allt mycket bättre. Träning och flås is the shit! Kramar till alla som kämpar för att “vara sitt bästa jag”. Hälsningar M på F&S

 9. Men vad häftigt att se en utter i det vilda. Det har jag aldrig gjort. Förstår att du blev helt lyrisk. Jag skadade mig höstas och sen blev jag sjuk. Jag blev bokstavligt talat helt knäpp av att inte kunna röra mig så jag förstår vad du menar. Vi människor är inte gjorda för att sitta stilla.

 10. Så härligt när en så tydligt märker vad träning (eller ’rörelse’, låter mer lustfyllt) gör med kropp och själ. Att sen få göra det i din fantastiska natur och snö måste vara extra underbart. (Har inte kunnat träna på en månad pga olycka och att kunna promenera och röra mig obehindrat är det jag saknar mest. Som jag längtar efter en långpromenad i naturen.)