Idag har solen strålat från klarblå himmel. Så härligt att vakna av ljuset istället för väckarklockan. Vi bestämde oss att göra vad vi redan planerat i veckor nämligen att åka till badhuset. Bertil fick ju en utflykt till Paradisbadet med sina bästa kompisar istället för ett kalas när han fyllde år. Och medan han åkte på den utflykten passade jag på att ta Ulf och Folke till badhuset i stan tillsammans med farmor.

Det var extremt lugnt och skönt. Och viktigt såklart – att vi fortsätter leva våra liv. Följa råden från Folkhälsomyndigheten noga. Men inte ha panik. På landet är det lätt än så länge. Det är precis lika lite folk som vanligt i rörelse. Och de saker man vill göra gör man oavsett. Folk kör skoter, åker skidor, fikar hos grannen eller ligger hemma och ser på teve precis som vilken annan helg som helst.

Bunkrat har vi såklart inte gjort. För vi har ju ALLTID bunkrat här hemma. Tre frysar fulla med mat och ett helt litet Lill-Konsum med torrvaror. Det är bara sunt förnuft när man bor på landet. Tror dock inte att det här är en situation där bunkring ens är nödvändig.

Jag förstår faktiskt inte hur man får för sig att börja bunkra toapapper av alla saker? Att rengöra stjärten måste väl vara det minsta problemet i dessa tider? Fråga bara en miljard indier som tvättar sig för hand… nä vi svenskar som har så gott om rinnande vatten ska nog klara oss även utan skithuspapper. Förmodligen vore det bara en klimatbesparing,

Jaja. Nu ska jag inte låta raljant. Jag hör att jag låter raljant och arrogant. Jag tycker såklart också att det är väldigt obehagligt allting. Och självklart oroar jag mig för alla som är i riskgruppen. Och hur all redan hårt pressad sjukvårdspersonal ska orka. Och så oroar jag mig för de som behöver vårdas för andra sjukdomar men som nu får stå tillbaka. Vem vet hur landet ligger ens om en vecka? Men jag är i alla fall glad att de som styr Sverige inte drabbats av panik utan tills vidare håller skolor öppna som vanligt. Känner mig helt trygg med våra myndigheter och väljer att lyssna på dem. Tycker att det är vår plikt just nu. Att vara lite mindre hysteriska höns och istället praktisera lite mer stiff upper lip och stoiskt lugn.