Smaskens!

I veckans poddavsnitt möter jag hårt motstånd när jag ställs mot mina söner i en rafflande smakduell. Men hur får man egentligen barnen att äta middagsmaten? Mössa för ögonen kanske kan vara ett vinnande koncept!

Dessutom senaste nytt om kärleksturerna med Fredrik Wikingson och Gustaf Skarsgård!

Det här måste du höra innan du pratar lån med en telefonförsäljare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Smaskens!”

 1. Haha, det där med mössa kanske är ett vinnande koncept 🙂 Vi har resignerat lite på fronten “alla ska äta samma middag” tyvärr, men det beror också på att barnen har allergier, olika behov av intag o s v. Hoppas att du och de dina får en fin vecka, och får vara friska.

 2. Vilket härligt avsnitt! 😊 Roligt med smaktestet, tänker alltid att Erica är så himla härlig och pedagogisk med barn att hon skulle passa utmärkt inom barnomsorg eller som lärare/pedagog, om hon vill satsa på en annan karriär. Men hon är toppen även inom nuvarande yrkesval, som reporter, redaktör m.m.
  Sedan var det galet och kul också då ni gick in i era roller som mottagare av listig ”uppvaktning”, 🤣 Sjukt men kul! Önskar innerligt att jag hade nån vän att ha sånt skoj i mitt liv med, det känns som evigheter sedan. Går igenom en sorg efter att en nära vänskap förvandlats till bristfällig och då det var i den relationen jag hade som mest skoj också, så får jag inte längre de energi- och glädjekickar, som man behöver.
  Jag tror förresten att jag missat att skriva det men avsnittet med hantverkare var intressant (jag har inte själv nån minnesvärd upplevelse – på gott och ont) och kommentaren med hantverkaren & kattungarna fastnade särskilt hos mig, blev så rörd. Älskade avsnittet med Erica som farbror på utflykt med Clara, så mycket igenkänning av olika ”farbröder” i mitt liv, pappa, farfar m.fl. 💕

 3. Glömmer aldrig när jag var ung.Hade bjudit hem persineemakaren som skulle fixa i mina fönster. Han stank rakvatten. Efter han hade gått så låg lukten kvar i hela lägenheten. Senare samma vecka tror jag han ringde å bjöd ut mig , men fick nej.

 4. Ni är så sjukt roliga, jag skrattar ihjäl mig, kan ni inte göra en ren humorlösa!!???! Världens bästa podd har ni. Ni är bäst!

 5. Lyssnade på er idag och tyckte så mycket om hur ni pratade kring barn och mat. Jag tänkte dela med mig av de ytterligheter som finns i min närhet och som jag kom att tänka på under avsnittet: Dels en femåring med selektiv ätvägran som är superkänslig för smaker och texturer och bara äter ett litet urval av rätter och saker och som har matlåda med sig till förskolan. Och så dels en fyraårig gourmet som väljer entrecote med hemlagad bearnaisesås när hen får välja middag på sin födelsedag, som njutningsfullt säger ”parmesan är min bästa ost” och som älskar ”vuxenmat”.

 6. Älskar Hipp! Ger deras gröt, katrinplommonspurré och välling. Och fruktklemmisar när vi är ute och fikar.

  Och Agnes Wold. Lyssnade på hennes bok Praktika för blivande föräldrar innan dottern föddes och det påverkade vårt föräldraskap enormt. Bästa boken. Alla ska stressa upp och skuldbelägga mammor hela tiden. Inte hon. Hon pratar om forskning, statistik och studier. Vi vågar gå vår egen väg tack vare Alice. Vår dotter älskar kryddor!! Hon är några veckor yngre än Ulf tror jag. Vi undviker att salta mycket, men annars får hon allt vi äter. Indiskt, thai. Jag hade inte heller velat äta tråkig mat. Vi ger inga färdiga barnmatsburkar, för jag vill inte ge henne något jag själv inte skulle äta. Vi äter inte färdigmat hemma, därför ger jag inte det till henne heller 🙂 Hon får det hon sin farmor och mormor. Där gäller deras regler.

  Det är intressant med barn och matvanor. Håller helt med Clara. De har perioder och det spelar ju ingen roll om de äter under bordet. Det spelar ingen roll om de går vid 11 månader eller 20. Hittills har jag inte träffat någon frisk 40-åring som äter under bordet eller som inte lärt sig att gå. Däremot många som inte äter vettigt och som inte smakar nya saker. Så att erbjuda varierat och nyttigt hemma under uppväxten tror jag är viktigt, även när barnen inte vill smaka eller äta. 🙂