Vilken underbar lördag. Solig och varm. Jakob gav mig sovmorgon och fixade kaffe till mig. Och när jag stigit upp kom Jakobs mamma och hälsade på. Nu leker hon med barnen medan jag har städat köket. Kylen, den äckliga platsen under diskbänken, sorterat om i lådor och kokat trasor. Det är så härligt att få göra lite vårfräscht.

Jag funderar så mycket på vad jag ska skriva om dessa dagar? Att låtsas om det regnar funkar ju inte. Samtidigt som jag litar på att ni är intelligenta och följer myndigheternas råd och inte kommer till mig för att få reda på senaste nytt. Många har tvärtom uttryckt att det är så skönt att läsa mina vanliga blogguppdateringar. Att det ger lite lugn och tröst mitt i allt. Så jag bloggar på från min vardag. Som just nu inte är särskilt påverkad alls. Lika lugnt på byn som alltid. Man småpratar med grannar som är ute och promenerar och håller samma avstånd som i vanliga fall. Social distansering är ju norm på landet.

Jag byter lakan i sängarna, sorterar post, ringer min syster. Kokar fjärde koppen kaffe och fnular på sommarens planteringar. På åkern rastar någon sin hund på skaren och någon annan tar skotern på en tur. Allting går sin gilla gång och jag känner mig trygg. Vore det inte för sociala mediers pockande på uppmärksamhet skulle man kunna inbilla sig att ingenting hänt alls. En vanlig lördag i mars bara.

Jaja. Nu ska jag baka en sockerkaka till lördagsfikat som vi ska inmundiga på den varma verandan. Till middag blir de någon slags vegetarisk tandoorigryta och en krispig vitkålssallad med så mycket citron att tungan krullar sig. Ha en fin lördag allihop.