En helt vanlig lördag i mars

Vilken underbar lördag. Solig och varm. Jakob gav mig sovmorgon och fixade kaffe till mig. Och när jag stigit upp kom Jakobs mamma och hälsade på. Nu leker hon med barnen medan jag har städat köket. Kylen, den äckliga platsen under diskbänken, sorterat om i lådor och kokat trasor. Det är så härligt att få göra lite vårfräscht.

Jag funderar så mycket på vad jag ska skriva om dessa dagar? Att låtsas om det regnar funkar ju inte. Samtidigt som jag litar på att ni är intelligenta och följer myndigheternas råd och inte kommer till mig för att få reda på senaste nytt. Många har tvärtom uttryckt att det är så skönt att läsa mina vanliga blogguppdateringar. Att det ger lite lugn och tröst mitt i allt. Så jag bloggar på från min vardag. Som just nu inte är särskilt påverkad alls. Lika lugnt på byn som alltid. Man småpratar med grannar som är ute och promenerar och håller samma avstånd som i vanliga fall. Social distansering är ju norm på landet.

Jag byter lakan i sängarna, sorterar post, ringer min syster. Kokar fjärde koppen kaffe och fnular på sommarens planteringar. På åkern rastar någon sin hund på skaren och någon annan tar skotern på en tur. Allting går sin gilla gång och jag känner mig trygg. Vore det inte för sociala mediers pockande på uppmärksamhet skulle man kunna inbilla sig att ingenting hänt alls. En vanlig lördag i mars bara.

Jaja. Nu ska jag baka en sockerkaka till lördagsfikat som vi ska inmundiga på den varma verandan. Till middag blir de någon slags vegetarisk tandoorigryta och en krispig vitkålssallad med så mycket citron att tungan krullar sig. Ha en fin lördag allihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “En helt vanlig lördag i mars”

 1. Tycker det är sjuuuukt skönt med vanliga härliga uppdateringar från dig. Det är mitt happy place på internet hehe!

 2. Det är verkligen så skönt att få läsa om något normalt. Själv är jag instängd i en lägenhet i Stockholm. Min partner har hostat flera dagar nu och jag har ont i halsen, så vi vill inte gå ut ifall någon av oss skulle visa sig bära på viruset. Tack o lov har vi iallafall en balkong så vi får lite luft. Och din blogg är verkligen en ljuspunkt!

  1. Hej Elisabet, det är samma med mig och min man, vi håller oss inne i vår lägenhet i Stockholms förort.
   Även vi är glada att vi åtminstone ge en balkong 🙂
   Kram på er!

   1. ah det ska stå *glada att vi åtminstone har en balkong” 🙂
    Och en sak till, TACK till dig Clara för din blogg, den skänker mig mycket glädje under denna tid!!

   2. ah det ska stå *glada att vi åtminstone har en balkong” 🙂
    Och en sak till, TACK till dig Clara för din blogg, den skänker mig mycket glädje under denna tid!!

 3. Du behövs och var som vanligt. Det är så mycket att tänka på i dessa tider. Älskade barn som säger jaja är underbart. Vi vuxna som är oroliga för våra äldre. Känner en oro för att inte förstå. Tusen kramar till alla

 4. PRECIS dessa vardagsuppdateringar, tack. gärna till och med typ “ett foto i timmen” och liknande gamla bloggklassiker somb ara i detalj berättar vad du gjort en helt vanlig dag. ju mer alldeles vanlig, desto bättre. jag vill bara se koppen kaffe på verandan, stöket som tsädades och blev stökigt igen, en promenad med hunden typ. otroligt lugnande och tröstande!

 5. Fortsätt som vanligt Clara, det behöver vi!
  Lyssnar mycket på P1 idag, känns som det är lugnare och mer resonerande stämning på helgerna när nyhetsrapporteringen inte är så intensiv. Förbereder mig mentalt på att på måndag lär man överösas av information så då höjs nog pulsen igen.
  Funderar på att börja läsa böckerna om Fröknarna von Pahlen som du tipsade om i ett inlägg förra året. Köpte dem från ett antikvariat då men hade inte fattat hur tjocka de var så jag kom liksom av mig… Men nu kanske det är dags att sätta igång!

 6. Härligt att läsa om lite vanlig vardag Clara, fortsätt med det! Jag bor i England och kampen mot viruset pågår för fullt. Alla skolor stängde igår, pubar och restauranger likaså. Att gå till affären är en helt bisarr upplevelse, där finns ingen mjölk, inga konserver, inget toalett papper.. Som tur är är min familj frisk fortfarande. Vi bor i en ganska liten by på landet och här finns en anda av att hjälpas åt. Det känns skönt. Ta väl hand om er allihopa!

 7. Man vill liksom känna att livet fortsätter ändå, och att allt inte handlar om corona.
  Fast för mig är det inte heller jättestor skillnad rent konkret. Har insett att det andra kallar karantän eller social distansering är mitt vanliga liv..
  Glad att jag har min familj dock, och att jag inte bor i stan. Bor i en gles förort med mycket natur. Har varit och grävt på vår kolonilott idag, det kändes bra.

  1. Jag instämmer på dina ord:

   “Har insett att det andra kallar karantän eller social distansering är mitt vanliga liv..”

   Och jag trivs så.

   För övrigt är nyhetsrapporteringen helt uppåt väggarna. Jag har slutat titta på dom. För dom tillför inte mitt liv ett endaste något. Lyssnar bara på P1 lite per dag. Och håller koll på FHM-sida då och då.

 8. Vi har det oxå lungt i vår by på österlen. Ungarna har varit förkylda och så vi har varit hemma i veckan. Visst fattas det en del livsmedel i affären men vi brukar ha en del hemma. För två år sen var vi insnöade och då kom inga leveranser fram till affären så då “lärde” vi oss lite hur det kan vara så här års.
  Men jag funderar på hur det blir till påsk? När alla vill till sina sommarhus. Brukar bli lite invasions känsla på lokala ica då. Eller stannar folk hemma? Låter bli att ut och resa?
  Tack för trevliga blogginlägg!💚

 9. För mig är det en vanlig lördag i mars också, men oron pockar och ångesten kryper under skinnet. Jag leker med barnen och försöker hålla gott mod. Skolorna är stängda, man får inte träffas och leka med andra barn, gå ut bland folk, allt är stängt. Lekplatser är förbjudna, restauranger likaså, och man får bara gå in 10 pers i mataffären i taget (och där är allt slut). Veckan hemma har varit lång, min äldste saknar sina kompisar. Frågar när skolan börjar igen. Man inser vad den sociala kontakten betyder mycket. En fika. Ett hej på mataffären. En kram av en vän. Jag saknar mor och farföräldrar som vi inte får träffa, när ses vi härnäst? Ovissheten är jobbigt. Kaffe och fikabröd hjälper, tur att man kan baka. Fågelkvitter och vårsolen likaså. Jag tänker på Anne Franks familj som satt på en liten vind i 2 år. Då känner jag mig dum som ens klagar. Osolidarisk. Klart vi klarar det här.

  1. Men vad konstigt… min kompis bor i LA o har sin släkting hos sig några dgr men nu skulle han flygga tillbaka till Miami o det ifrågasatte jag om man fick o nej, det var inga problem🤔…

 10. Ja. Snälla fortsätt så här. Sånt underbart ställe att bara få vara på. Tack för dina inlägg! ❤️

 11. Klara, jag tycker att det är både bra och skönt med vanliga uppdateringar från dig. Jag tror att det är oerhört viktigt att leva så vanligt som det går, så varför skulle du inte skriva om det? Nej, fram för fler vardagsuppdateringar! (Förutom att jag numera ska undervisa på distans har mitt liv faktiskt inte påverkats så mycket. Det finns mat, toapapper och allt annat man behöver i affärerna, som håller öppet precis som vanligt. Går sällan på café, bio och liknande, så att inte kunna/”få” göra det är inget jag märker av. Fortfarande får vi röra oss fritt så jag kan promenera så mycket jag vill. Ungefär som vanligt alltså, själva vardagslivet.)

 12. Bra med vanliga vardags och helg betraktelser i dessa oroliga tider. Skönt att vila lite från all info…………Att hitta lugn och stabilitet Så fortsätt du gärna blogga på som du brukar

 13. Personligen uppskattar jag pausen som vanliga inläggen ger. Ligger hemma sjuk, troligtvis Corona, och myser med dina inlägg. Efter godmorgon världen blir det nog er podd 😊

 14. Jag älskar dina vardagsuppdateringar!
  De gör mig glädje, ett lugn och tröst! 🙏🏻
  KRAM

 15. Du får gärna fortsätta med dina vanliga inlägg. Det är skönt att läsa om det vanliga.

 16. Du gir inntrykk av å være jordnære og klok! Fortsett din blogg som du gjør. Den gir en pust i bakken fra hverdagen som har blitt helt annerledes.

  Det er en tid til ettertanke og til å vise ekstra omsorg for våre medmennesker.

  Ønsker deg, din familie og alle andre en fin søndag!

 17. Blogginlägg som dessa från dig är som balsam för själen just nu tycker jag. Att solen skiner, att någon rastar sin hund på skaren, att du kokar trasor och städar under diskbänken och funderar på sommarens planteringar. Och så någon vacker bild. Det låter kanske helknäppt, men det ger liksom en ankring i lugn och normalitet och det lilla trygga livet. Tack! ❤️

 18. Fortsätt som vanligt. Allt man läser om corona får mig att må dåligt. Jag behöver lite feelgood och normalitet (som det var för några veckor sedan). Tack!

  1. Sluta läs om corona om det får dig att må dåligt. Det har jag slutat med sen flera dagar och det har förbättrat livet, eller snarare normaliserar det igen. Samma information går ju ändå i stort sett bara runt runt runt… Bättre att låta bli.

 19. Å, du får gärna fortsätta med att blogga på om din vardag. Jag tror vi behöver de frizonerna. Är så himla trött på allt virussnack. Funderar på att snart införa virus-censur hemma, att den som pratar om någotsomhelst corona-relaterat får ta disken eller annat valfritt straff. Vad pratade vi om innan corona? Nånting måste det ju varit!