• Reklamsamarbete Länsförsäkringar Västerbotten •

Är du riktigt säker?

Mitt hus är min ögonsten. Inte konstigt med tanke på alla timmar vi lagt ner på att måla, bygga och göra fint. Men som ägare av en fastighet behöver jag också fundera på hur väl skyddat vårt hus är – inte minst vid olika sorters extremväder?

Förra vintern upplevde vi en riktig storm här hemma. Jakob var bortrest så jag kröp ihop med hunden och barnen i vår dubbelsäng. Sov knappt en blund på hela natten eftersom det verkligen lät som att taket var på väg att flyga iväg.

På morgonen hade vårt stora tunnelväxthus blåst sönder och fåren som bodde där inne hade rymt. Dessutom hade ett trädgårdsskjul kollapsat fullständigt. Men jag var ändå glad att vi kommit så lindrigt undan.

Extremväder blir allt vanligare i takt med att klimatförändringarna ökar. Det är såklart obehagligt att behöva tänka på – men ännu obehagligare om vi inte tänker på det alls och sedan bara står där oförberedda.

Nu på vårvintern finns det ju både risk för storm och för snöskador. Förutom rör och ledningar som kan frysa sönder så kan plötsliga, kraftiga snöfall orsaka skada om man inte håller efter och skottar taken. För att inte tala om översvämningarna som kan uppstå om det plötsligt blir väldigt varmt och all snö smälter. Då gäller det att ha koll på att golvbrunnarna i en eventuell källaren har backventiler och ingenting ömtåligt står på golvet.

Hos Länsförsäkringar Västerbotten kan du läsa mer om hur du förbereder dig på alltifrån stormar och översvämningar till och åskoväder och kraftiga snöfall. Hur du hittar din fastighets svaga punkter och åtgärdar dem. Och kom ihåg – det är jobbigt att tänka på nu men det blir bara jobbigare att ha låtit bli när något faktiskt händer.

Och glöm inte att kontrollera så att din försäkring verkligen täcker alla byggnader på gården. Kanske har ett garage, gästhus eller annan byggnad tillkommit sedan försäkringen tecknades? I sådana fall ska de också tas upp på försäkringen för att omfattas av skydd.

Jag har alla mina försäkringar och min bank hos Länsförsäkringar Västerbotten som ägs gemensamt av oss kunder. Får du en översvämning i källaren är det mina premier som hjälper till att betala dina reparationer och om en storm blåser bort vårt garage hjälper dina premier mig. Schysst delningsekonomi! Och blir det pengar över hos Länsförsäkringar Västerbotten (kanske för att vi försökt skydda oss så gott vi kan mot naturskador) ja då kommer det oss kunder till godo i form av sänkta premier. Inga externa aktieägare med krav på lönsamhet och avkastning alltså! Precis som det ska vara, tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Är du riktigt säker?”

   1. Håller med dig helt på alla punkter! Har alltid haft LF och nu senaste åren även som bank. Mycket nöjd!
    Fantastiskt vackert foto det sista med sparken i snön…!!!

 1. Länsförsäkringar har i år satsat på otroligt bra reklam där jag bor. De har skickat ut reflexväxtar till alla försäkringstagare. Snygga reflexvästar (svart botten, dragkedja och med, förstås, rejält med reflexter på). Plötsligt har människor som aldrig nänts sätta på sig reflexväst börjat använda det – hundägare, 50+män, fincyklister och ja, you name it. Suveränt när man är ute i mörkret, framför allt som bilist.
  Enda problemet är att västen är för stor för mig – den passar bara maken.
  Undras just om de har olika storlekar?
  Kanske någon från Länsförsäkringar kan gå in och svara här?!
  Kan väl också säga att jag är beredd att betala några kronor, för, som sagt, snygg är den.

  1. Hej!
   De senaste tre åren har vi, under höstarna, delat ut reflexvästar till alla västerbottningar, inte bara kunder! Kul att du har uppmärksammat det och att det har gett effekt!
   Utdelningen av västar är en del av en kampanj som tyvärr är slut. Men kontakta oss på info@LFvasterbotten.se så ska vi se vad vi kan göra 😉

   Med vänlig hälsning
   Länsförsäkringar Västerbotten