Jag ska aldrig sluta leka med mina pellisar!

Jag har lekt skola med mina pelargoner sen jag var barn – varför sluta nu?

Här får du ett prunkande avsnitt som sätter färg på fönsterbrädan. Ett helt avsnitt om världens bästa pellisar!

Men stackars Erica är ovanligt allvarlig den här veckan, känner sig ensam, är svår att uppmuntra och omöjlig att krama. Men så tillhör hon också riskgruppen…

Musik: Olov Antonsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Jag ska aldrig sluta leka med mina pellisar!”

 1. Ursäkta en opassande reflektion… Min mamma kallade snoppar för pellisar när jag var liten…
  Det blev lite kul att läsa rubriken.

 2. Är så totalt okunnig när det gäller växter och blommor och vet knappt hur en pelargon ser ut. Men herregud vad sugen jag blev på att fylla fönstren i vårt nya hus med pelargoner!

 3. Oh perfekt! Jag har suttit och funderat på vad kag skall göra med min risiga pelargon, om den kommer att vakna till liv eller om den borde slopas så det passar utmärkt in med ett poddavsnitt om blommor! Och podd om något annat än corona är väldigt behövligt i dessa tider

 4. Att pyssla med trädgård, växter och blommor är ofta rogivande och lugnande. Belönande när man får njuta av pysslandet sedan också.

  Åtminstone när det går bra.
  Och oftast behöver man ju inte ta sig vatten över huvudet i onödig mängd.

  Heja!

 5. Hahhah skönt att höra att de blommande pelargonerna var nyköpta! Altså om nordsverige hinner före syddanmark i pelargon då vet jag inte hur det står till med världen. Här knoppas det på de gamla och på årets sticklingar nu!

 6. Vill bara säga att jag uppskattar er podd så himla mycket, i synnerhet för att tonen er emellan är så jäkla rolig, generös, ibland retig men också oändligt varm och nyfiken. Känner lite extra med Erika just nu (<3 <3 <3) och hoppas verkligen att hon får hålla sig frisk och slipper oroa sig i den mån det nu är möjligt!

  1. Åh tack för omtanken! Och kul att du gillar tonen, tycker din beskrivning är på pricken vad vi vill få fram. Sköt om dig du med!

 7. Så fint och hemtrevligt med pelargoner i fönstren. Jag tänkte på en annan rolig liten detalj nu när jag såg din rutiga klänning, har tänkt på det förr också men för några dagar sedan tittade jag och barnen på Lotta på Bråkmakargatan, och oj vad du och Lottas mamma är lik varandra på något sätt, vackra båda två! Kram från mig

 8. Erica, du har säkert redan nåtts av informationen, men det är ingen fara att använda exempelvis Ipren eller andra antiinflammatoriska mediciner vid covid-19. Sköt om dig! Du har en så förnuftig approach till detta, jag önskar att alla i riskgrupper tänkte som du. Och att alla vi som inte är i en riskgrupp tar vårt ansvar och minimerar alla kontaktytor ute i samhället så mycket vi bara kan.

  https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2020/mars/lakemedelsverket-avrader-inte-for-ipren-vid-covid-19/

 9. Oj, varför är du i riskgruppen , Erica? Har inte lyssnat på podden men sett dej här på bloggen ibland.😊

  1. Hej Susann,
   jo jag har mediciner som dämpar immunförsvaret. Välkommen till En Underbar Pod när du vill : )

 10. Blev så lugnt och kände mig trygg av att lyssna på er podd denna vecka. Ni resonerade så fint om att vara i nuet och ta en situation i sänder. Har aldrig haft gröna fingrar eller lyckats med pelargonerna men vem vet i år kanske det händer. Tack för en fin podd!

 11. Underbart poddavsnitt❤️ Är så dålig på att kommentera efter podden, sen går det flera dagar och så känns det som om det är för sent. Men bättre sent än aldrig, eller?😊
  Det högg verkligen tag i mig när du Clara jämförde oron med att gå i fel håll i en rulltrappa. Jag har känt så mycket oro den senaste tiden, inte för mig eller min familj. Men för alla de människor jag jobbar med som är del av riskgruppen pga immunnedsättande medicin eller andra sjukdomar. Oron för människor mentala hälsa när man inte längre får gå till affären eller caféet som man älskar, utan måste stanna hemma. Huden på mina händer är totalt förstörd efter konstant handtvätt och handsprit.
  Men när du sa det där om rulltrappan, så infann sig någon sorts lugn. Jag hade så klart redan tänkt på att det hjälper ju inte att jag går runt och oroar mig, men det var som jag behövde höra orden från någon annan, i en annan form.

  Ta hand om er❣️ Tack för att ni förgyller mina tisdagar. Behövs mer än någonsin nu❤️