Så härligt med en måltid ute i det fria. Eller i alla fall nästan ute. På verandan är nära nog. Och det är inte bara jag som tar lunchrasten här – också Ulf äter ute. Pillar med maten i lugn och ro och slänger hälften på golvet som vanligt. Det är ju halva nöjet.

Vill för övrigt slå ett slag för den här typen av barnmatsskedar. Minns tyvärr inte märket men hittade den i vanliga mataffären. Istället för rak som en vanlig sked är den böjd som en soppslev. Passar perfekt när man har en bebis som alltid fäktar framför munnen och gärna tar tag i skeden när det matas. Med den här modellen är det omöjligt.

Jag pimpar barnmaten med färska örter när det råkar finnas hemma

Med allt vabbande som varit sista tiden – då man plötsligt ska laga många fler mål mat om dagen åt barnen – känns det skönt att ha lite bra burkar på lut. Och bra, näringsrika, burkar har ju verkligen HiPP. De producerar dem helt klimatneutralt på anläggningar som drivs av förnybar energi. Och råvarorna till innehållet kommer uteslutande från ekologiska lantbruk.

HiPP är faktiskt världens största ekologiska producent av barnmat. Men också den äldsta – ett mer än hundra år gammalt familjeföretag. Förutom ekologisk odling är också djurhållningen viktig för HiPP. Alla djur får ekologiskt foder utan antibiotika eller tillväxthormoner. HiPP följer till och med striktare gränsvärden än vad EUs eget ECO-label kräver. Hur bra är inte det?

Vare sig man vill göra gott för sina egna barn eller för klimatet är HiPP alltså ett riktigt bra val. Och det bästa är ju när man inte behöver kompromissa utan kan göra båda sakerna på samma gång