• Reklamsamarbete Pilot Pintor •

Pyssla till påsk med Pintor

Jag och barnen är i ett sällan skådat pyssel-il just nu. Att vårsolen lyser och att vi har lite extra mycket tid med varandra har satt fart på det hela. Plus några riktigt härliga nya pennor att skapa med – nämligen Pilot Pintor.

Pilot Pintor är den ultimata DIY-pennan som fäster på det mesta. Bland annat på skinn, trä, tyg, plast, porslin, metall, glas och sten. Helt otroligt! Pintor-pennorna är ny innovation som i princip saknar begränsningar.

På loppis hittade jag till exempel en oljelampa i porslin i form av ett ägg. Jag målade ägget svart och dekorerade det sedan med blommor och blad. När jag inte fick nog av mönstret gick jag över till att måla vanliga urblåsta hönsägg på samma sätt. Och därefter en trätupp jag också köpt på loppis.

Jag målade på frihand och det var så himla rofyllt att se hur mönstret bara växte fram.

Det bästa är att färgen är täckande. Det är annars omöjligt att måla med ljusa färger på mörkare bakgrund. Men med dessa pennor funkar allt. De finns dessutom i olika tjocklekar så att man både kan måla detaljer men också större ytor. Och eftersom de är täckande kan man applicera dem i olika omgångar och lager – utan att färgerna tränger igenom eller blandas ut med varandra.

Efter påskdekorationerna i svart var jag bara tvungen att gå loss och måla med metallfärger på några urblåsta ägg…

Och sedan testade jag på porslin. Hade nämligen ett par vita koppar här hemma som jag ville prova att dekormåla med blå blommor. På porslin går det att måla med stor precision och blir något fel går det lätt att skölja bort färgen och börja om igen.

När man målat klart härdar man porslinet genom att låta det värmas i ugnen i femtio minuter på 165 grader. Därefter låter man det svalna och sedan sitter färgen som berget!

Barnen ville såklart också testa pennorna till lite påskpyssel. Jag hjälpte dem att tillverka hönor av gamla äggkartonger som jag klippte isär och gjorde näbb och tuppkam till. Första gången man använder pennan får man skaka den lite. Sedan aktiverar man den genom att pumpa med spetsen mot ett papper. Därefter flyter det på som en riktigt härlig tusch…

Gullhönorna

Men efter påskpysslandet tog kreativiteten över mig fullständigt och jag gick loss på varsitt par vita vårskor till barnen. Bertil fick skor i pasteller med neonmönster. Jag målade på tyget på frihand och värmde det sedan med ett strykjärn för att fixera färgen. Viktigt bara att inte använda ångan i strykjärnet till det momentet.

Bertil och Folke har nu studsat runt här hemma i sina alldeles unika gympaskor. Och jag är nästan sugen på att fixa ett par till mig själv också. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra med dessa pennor!

Pilot Pintor säljs i välsorterade pappershandlar, pysselaffärer och såklart på nätet. De finns i 24 härliga färger – alltifrån metallicskimrande till pastell och neon! Läs mer om Pintor och hitta din återförsäljare här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Pyssla till påsk med Pintor”

 1. Men alltså, vilka underbara mönster du gör! Särskilt blommönstret mot svart bakgrund 😍 Du skulle kunna designa så snygga tapeter!

 2. Måste bara hålla med föregående kommentar!!!! Du har verkligen sinne för form, färg och mönster. Och fantasi! Och konstnärlig förmåga att få till det. Så imponerad!

 3. Jättefint!! Visst målade du de svarta sakerna med en annan svart färg först, inte med pennorna va?

  1. Ja med hobbyfärg. För att jag ville spara lite på pennorna. Men man KAN måla allt med pennorna om man vill. Tyckte bara det kändes slösigt i överkant 🙂

 4. Wow jag är så imponerad över hur duktig du är på mönster. Så fint det blev!! Tack för bra tips, jag vill också prova dessa pennor 🙂

  1. Ja, och jag lovar att du skulle fixa att göra liknande 🙂 skorna köpte jag billigt på Din Sko och så lite färg på det bara. Testa vettja 🙂

 5. Men hur extremt duktig är du?? Alltså de skorna, muggarna och det svarta pysslet ser ju helt galet perfekta ut! Perfekta på ett bra sätt alltså. Jag vet att du är suverän på att teckna, men det här måste jag säga var galet imponerande. Wow.

 6. Men herre jösses människa! Så galet vackert. Du är en sån konstnär. Tack för att jag får njuta av det på bild! 🌸

 7. Hej!

  Undrar vilken storlek du har på pennorna? ☺️
  Såg Toppen skoj ut!!!
  Jättefina skapelser oxå 👍🏼

  1. Jag har alla utom den allra tjockaste varianter. De breda färglade jag med och de tunna för konturerna 🙂

 8. SÅ inspirerande Clara! Fick flera pennor i present, så nu har jag gått loss på glas och porslin!
  Men- målade på en vanlig ikea-porslinskopp, in i ugnen i 165 grader i 50 minuter. Men färgen släppte efteråt 😭 Nåt tips?