Jag och barnen Ă€r i ett sĂ€llan skĂ„dat pyssel-il just nu. Att vĂ„rsolen lyser och att vi har lite extra mycket tid med varandra har satt fart pĂ„ det hela. Plus nĂ„gra riktigt hĂ€rliga nya pennor att skapa med – nĂ€mligen Pilot Pintor.

Pilot Pintor Àr den ultimata DIY-pennan som fÀster pÄ det mesta. Bland annat pÄ skinn, trÀ, tyg, plast, porslin, metall, glas och sten. Helt otroligt! Pintor-pennorna Àr ny innovation som i princip saknar begrÀnsningar.

PÄ loppis hittade jag till exempel en oljelampa i porslin i form av ett Àgg. Jag mÄlade Àgget svart och dekorerade det sedan med blommor och blad. NÀr jag inte fick nog av mönstret gick jag över till att mÄla vanliga urblÄsta hönsÀgg pÄ samma sÀtt. Och dÀrefter en trÀtupp jag ocksÄ köpt pÄ loppis.

Jag mÄlade pÄ frihand och det var sÄ himla rofyllt att se hur mönstret bara vÀxte fram.

Det bĂ€sta Ă€r att fĂ€rgen Ă€r tĂ€ckande. Det Ă€r annars omöjligt att mĂ„la med ljusa fĂ€rger pĂ„ mörkare bakgrund. Men med dessa pennor funkar allt. De finns dessutom i olika tjocklekar sĂ„ att man bĂ„de kan mĂ„la detaljer men ocksĂ„ större ytor. Och eftersom de Ă€r tĂ€ckande kan man applicera dem i olika omgĂ„ngar och lager – utan att fĂ€rgerna trĂ€nger igenom eller blandas ut med varandra.

Efter pĂ„skdekorationerna i svart var jag bara tvungen att gĂ„ loss och mĂ„la med metallfĂ€rger pĂ„ nĂ„gra urblĂ„sta Ă€gg…

Och sedan testade jag pÄ porslin. Hade nÀmligen ett par vita koppar hÀr hemma som jag ville prova att dekormÄla med blÄ blommor. PÄ porslin gÄr det att mÄla med stor precision och blir nÄgot fel gÄr det lÀtt att skölja bort fÀrgen och börja om igen.

NÀr man mÄlat klart hÀrdar man porslinet genom att lÄta det vÀrmas i ugnen i femtio minuter pÄ 165 grader. DÀrefter lÄter man det svalna och sedan sitter fÀrgen som berget!

Barnen ville sĂ„klart ocksĂ„ testa pennorna till lite pĂ„skpyssel. Jag hjĂ€lpte dem att tillverka hönor av gamla Ă€ggkartonger som jag klippte isĂ€r och gjorde nĂ€bb och tuppkam till. Första gĂ„ngen man anvĂ€nder pennan fĂ„r man skaka den lite. Sedan aktiverar man den genom att pumpa med spetsen mot ett papper. DĂ€refter flyter det pĂ„ som en riktigt hĂ€rlig tusch…

Gullhönorna

Men efter pÄskpysslandet tog kreativiteten över mig fullstÀndigt och jag gick loss pÄ varsitt par vita vÄrskor till barnen. Bertil fick skor i pasteller med neonmönster. Jag mÄlade pÄ tyget pÄ frihand och vÀrmde det sedan med ett strykjÀrn för att fixera fÀrgen. Viktigt bara att inte anvÀnda Ängan i strykjÀrnet till det momentet.

Bertil och Folke har nu studsat runt hÀr hemma i sina alldeles unika gympaskor. Och jag Àr nÀstan sugen pÄ att fixa ett par till mig sjÀlv ocksÄ. Bara fantasin sÀtter grÀnser för vad man kan göra med dessa pennor!

Pilot Pintor sĂ€ljs i vĂ€lsorterade pappershandlar, pysselaffĂ€rer och sĂ„klart pĂ„ nĂ€tet. De finns i 24 hĂ€rliga fĂ€rger – alltifrĂ„n metallicskimrande till pastell och neon! LĂ€s mer om Pintor och hitta din Ă„terförsĂ€ljare hĂ€r.