Nu är det pyntat för påsk

Äntligen är det påskpyntat och fint här hemma. Vi går på påsklov på skärtorsdag så det var verkligen dags. Särskilt som vi nu befinner oss i påskveckan, den stilla.

Att pynta för en ny högtid är en av mina bästa sysselsättningar. På julen är det mer rustikt och till påsk är det mer Lotta På Bråkmakargatan. Blommor är viktigast. Sedan glatt gult. Är dålig på gult annars men till påsk slår jag till.

Fast i köket är det ganska mycket blått som dominerar. Och äntligen börjar det bli någon fart i mina pelargoner. Förstår man ju med det här solljuset!

Min gamla loppade påskbonad har såklart fått komma upp igen. Den är alltid med.

Påskkärringen i fönstret hittade jag på Sandbergs papperhandel och det är en nyproduktion av en riktigt gammal modell.

Ulf höll mig sällskap i påskpysslandet. Tultade runt på nysåpade golv och nytvättade trasmattor.

Han har de fetaste, finaste lår jag har sett!

Och innan man hinner märka hur det gått till ligger han dubbelvikt på golvet. Är ju jobbigt att gå omkring och bära på ett så tungt huvud.

Har återigen plockat fram påskäggen jag och Anna målade med mamma när vi var barn. Och fjädrarna som börjar se lite tufsiga ut efter många års användande.

Det här med en hemmapåsk känns inte så pjåkigt trots allt.

Imorgon ska jag storhandla maten och fixa påskäggen och sedan ska jag fira in påsklov med ledighetstörstande barn

Vad vi ska göra på påsklovet? Jo det ska jag berätta.

Vi ska åka slalom

Tömma en garderob och inreda den till sovrum för Ulf

Åka längdskidor

Leta påskägg

Ta en dagsutflykt till havet

Smaska karameller

Ta fram grillen

Sitta på verandan och äta lunch i solen

Vad ska ni göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Nu är det pyntat för påsk”

 1. Om alla är friska och krya ska jag föreslå en utflykt i ett naturreservat i hemkommunen.

 2. Jobba. Det är ett ansträngt läge, många på min arbetsplats är frånvarande/jobbar hemma för att vara på den säkra sidan, och det leder till en mycket hög belastning för oss som är på plats.
  Mitt yrke är samhällskritiskt, vi arbetar dygnet runt året runt.
  Drömmer om att åka skidor på fjället, men det får bli ett annat år.

  1. Förstår det 🧡 hoppas du får vila ordentligt längre fram. Tack för arbetet du gör.

 3. Ska arbeta. Är sjuksköterska så är sällan helt ledig på röda dagar och storhelger. Men efter passet är slut på lördag så ska jag och familjen duka upp lite påskbuffé och sen blir det äggjakt 🐣

 4. Åh, då är man inte stor när en garderob blir ett sovrum🙏🏽. Han är bedårande, lille Ulf. Men mina lår är fetare😅.

 5. Ska åka till norra Bohuslän, bara jag. Ensligt hus em meter från havet, vedspis i köket, öppen spis/kakelugn i andra rummen. Paddla havskajak, rida fjordhäst, vandra på klipporna. Bada. Sova ute en natt, hoppas jag. Läsa. Samla ihop mig. Självvald ensamhet, ja, med ny hundvalp förstås. Barn/barnbarn har det bra, min man jobbar på ett ungdomsboende och har det bra men oerhört intensivt just nu. Blir en annorlunda påsk i år, och spännande.

 6. Jag kommer att jobba i påsk. Arbetar som vikarie för personal inom
  hemtjänst,äldrevård och lss. Det var grått och regnigt i går så jag hoppas på blåare himmel idag och sol🐣
  Glad påsk på er alla!

 7. Vandra på Store Mosse i Småland.
  Äta påsklunch och fixa äggjakt åt ungdomarna🐥
  Ulf är en sötnos.

 8. Hej, vad fint det är hos er! Jag sitter i Tyskland just nu och då får jag inte träffa andra människor (alltså en annan men då jag är “redan två” med min dotter är det irrelevant). Men jag ska krya på mig efter en sköldskörtelsoperation, och är egentligen tacksam att jag får lugn och ro och inte “ska” träffa många människor. Vi ska sjunga om återuppståndelsen i påsknatten, som det är tradition hos oss – med mycket avstånd och lite uppmärksamhet. Det blir det finaste, även om jag inte komma riktigt sjunga.

  1. Krya på dig efter operationen Bendte <3 hoppas du får ett snabbt tillfrisknande och en stillsam, vilsam påsk trots allt. Kram

 9. Ta fram cykeln, sitta och läsa vid en solig husvägg, göra dagsutflykter och grilla korv. 😊

 10. Är lediga hela familjen på sex personer. Vi ska gräva bort gräsmatta och sätta dit pallkragar, fylla med kompost och massa härlig jord inför kommande odlingar. Nästan dags här, zon 2. Peppa rosorna. Förodla dahlior från knölar för första gången någonsin. Sen blir det utflykter, påskmiddag och äggletande för barnen. Minsta på 19 mån får ett eget ägg i år, med en liten kexchoklad, lite ostkrokar och potatisskruvar.

 11. Vad härligt det låter!

  Imorgon ska jag ta en tur till mitt lokala gardencenter och köpa lite penseér och påsklikjor, sedan handla påskgodis.
  Resten av helgen ska jag ta ledigt från plugg och bara njuta av god mat, godis, korsord och Stina Jacksons nya deckare som kom ut på min bokapp idag.

  Glad Påsk Clara!

 12. På tal om nysåpade golv, jag skulle så himla gärna vilja läsa ett matig inlägg om skurgolv, går nämligen själv i tankarna om att ha det i mitt framtida hus. Hur praktiskt är det i praktiken? Tänker främst hall och kök, där det blir mest skit/fläckar osv. Hur ofta man borde skura det? Var era golv redan skurgolv eller har ni slipat dem och gjort dem till skurgolv? Det sistnämnda skulle man nämligen behöva göra i vårt hus, alltså slipa alla golv först, sen skura loss. Gissar att det i sig innebär mer skurande till en början för att bygga upp en slitstyrka yta, men det kanske jag får läsa mig till nån annanstans. Tycker hur som helst att skurgolv är det allra vackraste och kan inte tänka mig något annat i vår gamla timmerkåk och vill inte tänka något annat heller. Många avråder nämligen från skurgolv just i kök tex. Vad tycker du? Tack för en bra blogg!

 13. Jag ska såga ved. En tradition som är ihållande sedan tidernas begynnelse. Själv är jag 80-talist och har donat med ved sedan jag kunde gå.
  Därefter grillpremiär vilket också är sedan gammalt.

  Glad påsk!