Måndagssvammel

Åh suck vilken trött, halvruggig måndag. Otroligt trögstartad och så där nära till gråten som man bara har ibland. Varje gång det känns så är jag så glad att få arbeta hemifrån. Känna mig precis som det skrutt jag är. Inte behöva sminka och ta ihop mig för någon annans skull. Samtidigt kan det ju vissa gånger vara precis det som behövs? Lite socialt tryck och smink kan hjälpa en upp ur hålet.

Fast idag är jag mest tacksam för ensamheten.

Nu är vi inne i den tid på året då allting bara går för fort. Veckorna rasslar förbi och jag hinner inte med. Varför kan inte underbara april kännas lite mer som januari i tempo? Nu är det bara kortveckor hit och klämdagar dit och innan man vet ordet av är det sommarlov. Jag vill ju vara kvar i den här känslan så länge som möjligt. Maxa njutet!

Jag gör det bland annat genom att verkligen försöka fånga varje solig dag. Varje härlig stund. Det låter kanske krampaktigt men det är det inte för mig. Råkar det bli nitton grader en härlig aprildag finns det ingen anledning att bete sig annorlunda än när det är nitton grader i juni. Jag passar på att sitta i solen och äta lunch, ta ett dopp (visserligen iskallt), äta middag på verandan och kanske somna en stund på en filt i någon solig del av trädgården. Plötsligt har jag fått en extra “sommardag” att lägga i asken för sådana dagar. Har man upplevt sommardagar (låt vara bara ett fåtal) redan i april ja då har man ju faktiskt lyckas förlänga säsongen avsevärt…

Men nu är det slutsvamlat. Nu ska jag hamra vidare lite på datorn och sedan ska jag ut och plantera till ett trädgårdsreportage. När man håller på med blommor är det helt okej att känna sig som ett skrutt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Måndagssvammel”

  1. Stor KRAM till dig! Jag känner mig verkligen också som …ännu mindre än en skrutt. Helt deppat ihop idag. Men…livet är sådant. Det kommer nya dagar och stunder. Fördelen med ett intensivt känsloliv är att man brukar vara ganska bra på att ta vara på glädjen också. Inget ont som inte har nåt gott med sig, heter det ju;)

  2. Och det som är så bra med att greja i trädgården och få hålla på med blommor är ju att ganska ofta lättar den deppiga känslan och man mår lite bättre ❤️

  3. Kul att se hur du gaskar upp dig bara genom att skriva inlägget. Jag brukar känna samma men inte på måndagar. Då har jag nystartsdag…

  4. Vad fint att få höra om även dina dåliga dagar. Ibland kan det kännas som att ‘alla andra’ är samlade och jämna i humör och mående och bara jag har sådär nära till gråt utan ‘orsak’, dåliga dagar fast allt ‘borde vara bra’. Så bra för mig att se det hos andra, som nu när du delar, för att kunna acceptera hur jag själv fungerar och att det är ok. Svårt att förklara tydligt i kort text kanske, men hoppas du förstår ungefär vad jag menar, och tack!

  5. Förstår så väl, känner igen mig och håller med Ebba att det är skönt att höra att man inte är ensam. Hoppas att du har en bättre dag idag Clara, 💕