Guldstunder från veckan som varit

Här kommer en packe bilder på guldstunder från veckan som gått.

Tisdagens matlag var hos oss. Jag saknade matlagningsinspiration men gjorde i alla fall en laxsida i ugn med ett täcke av creme fraiche, dill, citron och Västerbottensost. Och så bara en stor sallad och lite kokt potatis. Enkelt och gott.

Som vanligt trängdes Ulf och Ylva-Karin hos Stina

Det är så jobbigt att mina bebisar har så mycket hår. För jag kan inte klippa frisyrer. De ser bara ut som Gustav Vasa allihopa. Och jag vägrar börja betala en frisör redan vid den här åldern.

Det blev som vanligt en väldigt mysig och väldigt sen kväll.

Längtar till sommarlov när matlaget kan hålla på in på natten utan att det gör något…

Hur som helst är det i alla fall lätt att vakna när det är så här ljust i sovrummet vid sex på morgonen.

Och istället för att gå in och försöka skaka liv i barnen i kolsvart mörker har de själva stigit upp, klätt på sig och börjat leka.

Jag cyklar med barnen till och från skolan varje morgon. Ulf och Folke i lådcykeln.

Det här är vår skolväg. Vacker så man kan gråta. Det kan man också göra när man tänker på vilken fruktansvärt sen och kall vår det är i år. Isen har precis släppt på sjön och varje natt kryper det ner mot fyra minusgrader. Brrrr

På förskolegården. Har sån separationsångest för att Folke ska sluta här i vår – det här är ju världens bästa förskola! Och trots att han bara flyttar till huset bredvid för att börja skolan känns det jobbigt att tänka på. Tur att han har storebror i skolan. Och att vi fyller på med Ulf i förskolan i höst.

Jag äter alltid frukost när jag lämnat barnen och kommit hem igen. Då kan jag göra det i lugn och ro och läsa tidningen.

Fast så värst lugnt är det kanske inte när jag har den här hemma…

Men när han sover lunch passar jag på och gör vad jag har lust med.

Korvlunch i solen på trappen med cola zero. Rena hälsokuren.

Jag har tvättat upp utemöblerna också. De var i behov av en grundlig rengöring.

Lite linoljesåpa och en borste

Skrubba lätt och skölj av för fint resultat!

Jag har arbetat vidare med att röja på kortsidan av huset. Även om det knappast märks här.

Har provmöblerat lite också för att få en känsla för vad jag vill göra här. Utekök, mysigt soffhäng. Jag drömmer om en skön gammal hammock dessutom…

Funderar också starkt på att sätta in en dörr i det här röda fönstret. För att få bättre kontakt mellan inne och ute. Ska höra lite vad arkitektvännerna Albin och Ulrika säger om saken…

En eftermiddag när Bertil kommit från skolan hängde vi i trädgården. Först övade vi på brännboll. Slå med racket och ta lyra. Sedan gick vi till vår blåsippebacke för att se om något hunnit slå ut

Det kan du hoppa upp och sätta dig på

Så ohyggligt fint. Jag hade rejäla Lundhagskängor

Men Bertil var barfota. Han är barfota mellan april och oktober. Allt han bara får. Klättrar och springer i grus och skogen. Utan att verka känna varken kyla eller smärta. Tur för hans fötter att vi bor på landet och inte i stan.

Idag var vi på plantskolan igen hela familjen. Jag hade fina kläder men såg muppig ut i ansiktet. Skit samma. Vi var där för att kolla in Hansskogs utbud av träd. Vi ska plantera så många träd framöver så det kan ni aldrig tro!

Barnen gick runt och pekade på allt de tyckte var fint som vi borde plantera.

Jakob förhöll sig mer avvaktande

Genetiskt skeptisk uppsyn. Lik sin far men söt ändå

Snart började det hagla och sedan snöa och termometern visade fyra plusgrader. Tur då att vi stämt träff med matlaget vid Tavelsjöns Vintercafé (snart byter det namn till Roots) för att äta suverän pizza.

Och som vi åt! Har inte ätit pizza som den här sedan jag var i Italien. Kan VERKLIGEN rekommendera ifall någon vill göra en mysig utflykt från till exempel Umeå.

Vi kurade inne

Och gosade med bebisar

När det haglade ute

När det lugnat sig med pissvädret gick vi ut och lekte.

Tre matlagsbarn väger jämt med en leksugen mamma. Detta togs sekunden innan två barn trillade av pinnen och slog ansiktet till mammans evigt dåliga samvete.

Efter den lördagsutflykten körde vi hem igen och jag värmde mig med en stor balja hett kaffe. Medan jag skrev det här inlägget

Hoppas veckan varit fin för er allihopa och helgen erbjuder vila!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Guldstunder från veckan som varit”

 1. Ett minne från min barndom är hur vi gungade så där med min mamma min bror och jag. Jag minnas att vi gungade vilt och det var hysteriskt roligt men att min bror sedan ramlade ned, slog huvudet ordentligt (blodet forsade) och fick hjärnskakning. Jag minns än exakt hur vi cyklade hem, han satt i barnsadeln med mina långkalsonger som bandage runt huvudet. Senare uppdagades att han fått hjärnskakning. Då tänkte jag att det var en olycka (vilket det ju var) eller möjligtvis mitt fel då jag ramlat på honom. Jag var iallafall trygg för mamma var ju med. När jag sedan fick egna barn har jag tänkt på hur det där måste ha känts för min mamma. Hon måste ha känt både stor skuld och rädsla.

  OBS att detta inte är menat som en besserwisser-pekpinne, jag gungar själv med mina barn. Jag blev påmind om detta barndomsminne som är så fint – tänk vad hon lekte med oss, och tog hand om oss bra när olyckan var framme – men ändå skräckfyllt…

 2. Åh vad hemskt, men vad jag skrattade av gungincidenten! Är något visst med ett kort innan där alla är lyckligt ovetande. Och förövrigt – det va väl inget muppigt ansikte! Mysig läsning ❤️

 3. Vilken fint utdrag från veckan.

  Älskar far och sons skeptiska uppsyn😆. Gustav Vasa-frippa hör väl till va? Kan inte klippa någon annan oavsett hårtyp på barnen…

  Blir så inspirera att preppa och greja i trädgården när jag läser här. Lite mindre när det också pendlar mellan 0 och +4 men så fort solen kommer fram så.

  Nyfiken på vad ni ska planera för träd? Köpte en klot/bollpil härom dagen. Försöker ersätta lite nertagna träd som vi var tvungna att ta ner när vi skulle bygga ut huset. Men lite svårt att planera tycker jag. Inte för nära hus och andra rabatter etc men samtidigt vill man kanske inte förpassa dem endast till hörnen/sidorna av tomten.

  Några tips?

  Ha en fortsatt fin helg

  1. Mitt absoluta favoritträd om man vill ha ett mindre prydnadsträd närmare huset är japansk rönn “Carmencita”. Den blir så snygg, så snygg, så det anar du aldrig när du bara bildgooglar den 😀 Jag bor i zon sex och har två stycken. Dom blir inte så stora här för egentligen är det en zon för kargt, men det är perfekt för min lilla villaträdgård.

   1. Åh tack för tips!
    Det ska jag göra. Precis så tänker jag mig. Vi har några stora björkar bakom och vid sidan av huset, men framför tänker jag mig just fina mindre träd och vindskyddade buskar. Zon 7;)

    Men då kanske man kan prova vissa sorter man tror klarar sig men bara blir lite mindre :).
    Dyrt med träd bara 😬

 4. Sötare Gustav Vasa får man nog leta efter! 😍 Finns det faktiskt folk som kan klippa snygga frisyrer på sina bebisar (utan att bebisen får narkos först)?! Jag som tyckte det var jobbigt nog med tandborstning – tur att min bebis var skallig länge 😄

 5. Har tips på en utflykt! Utkikstornet i Selet, ligger väl inte långt från er? Finns jättefin bystuga bredvid också med öppen spis och fina möbler i som de alltid håller öppen, där kan man också äta sin utflyktsmat om det börjar hagla.

 6. Vilka guldstunder, och bilder! Det är verkligen viktigt att påminna sig själv om alla fina stunder man har, själv och tillsammans med sina kära. Det stärker, och det försöker jag också att göra hos mig. Igår skrev jag dock om skärmtid, och hur jobbigt jag tycker att det är att tampas med det som mamma. Har fyra barn, varav den yngsta är åtta och den äldste sexton, så det blir en del konflikter, tyvärr. Hoppas att du och familjen får en fin söndag!

 7. Tack för fin läsning, som alltid!
  Var kommer den fina blå klänningen ifrån som du har på bilden när ni är på väg till plantskolan? Jag funderar starkt på att köpa kläder till mig själv för en gångs skull istället för bara till barnen 😃 Jag tycker ofta du har så fina klänningar 💜

 8. Tack för inblick! O vilken fin bild på dig där i randiga klänningen! Kul med trädprojekt också:)

 9. Tack för all inspiration du ger, om ett liv närmre naturen. Tapeten i barnens lekrum är så fin, vad heter den?

 10. Jag älskar oxå att gå barfota. Gör det så fort det bara går på våren! Det händer att jag går en sväng barfota i trädgården på vintern oxå. Vi har ju en del snöfria vintrar här på österlen.
  Några av mina ungar har blivit likadana. Kanske är det ett arv?😀

 11. Kära vän! Skicka pojken till mig. Sätt honom på tåget så hämtar jag upp honom. Jag innehar fortfarande rekord i att slå längst i Sverige bland kvinnor (på riktigt!) – jag ska gladeligen lära honom slå med slagträ (inte racket). Vi har tusen bollar, ett par trän och så slår vi ut mot åkern. Garanterat riskfritt att krossa rutor m.a.o. Kom-kom Berra, kom någon ljum eftermiddag eller kväll. /A

 12. Du är inte ensam om Gustav Vasa frisyrer! Är ju så det blir när man inte vill klippa sina bebisar men vill att de ska kunna se åtminstone. Sen när man tittar tillbaka då kan man skratta åt sig själv för hur kunde ja låta honom se ut så där i håret, men tur bebisar är så söta oavsett frisyr.

 13. Har också tre barn: flicka, flicka , pojke. Den hårfagraste av dem alla blev naturligtvis lillebror. Så vi har en Gustav Vasa här hemma med! Mördande söt med sitt svall tycker jag, storasystrarna och mormor. Pappan undrar när han ska klippas…

  Kände exakt samma ångestknip i magen häromdan när mellanbarnet lyckligt tog upp att snart börjar hon skolan. Tur vi har lillebror, annars skulle den här härliga fasen i livet vara över nu…

 14. Så väldigt härligt inlägg!
  Superfånigt, men har alltid undrat om ni har en källaringång (eftersom ni eldar med ved) nu tycker jag mig finna spår av ett räcke till en ingång🤓.
  Tack för all inspiration!

 15. Vi har också haft hagel och snö och regn blanat de senaste dagarna här där vi bor i mellansverige. Och minusgrader på natten så det går inte vidare för det vi planterat i trädgårdslandet förra veckan.

 16. Så väldigt fint alltihopa! Och “muppigt”… tvärtom – alla superlativer! Hajade verkligen till på bilden!

 17. Bertil barfota?! Så kallt! Men säkert helt suveränt för hans fötter – jag läser en del om fotens betydelse för kroppen och hur vi med uppbyggda skor, ilägg och specialsulor förstör den naturliga kontakten med marken och får problem både i fötter och andra delar av kroppen. Så barfota i naturen = 👍🏻

 18. Åh mina (enda) barn slutar förskolan nu för att börja förskoleklass till hösten också!! Jag har våndats över denna dag enda sedan de började på förskolan.
  Så fruktansvärt vemodigt. Vår älskade lilla faluröda förskola som dessutom ska rivas till hösten och ett nytt tvåvånings-shabrak ska byggas upp som en ny förskola. Hoppas dem sparar gården åtminstonde med alla gamla fina träd som ger skugga på sommaren och alla buskage med hemliga upptrampade små gångar som barnen gjort under alla år.. Vi var dit i helgen och tog lite kort, för att minnas en snart svunnen tid.

 19. Själv tycker jag det är ganska skönt när barnen blir äldre och går vidare i skolan. Visst kan jag få den där känslan “Fan vad stora de blivit” men för det mesta så tycker jag det är så roligt och skönt att de kan prata om saker, klara saker själva osv och man kan umgås med dem mer som jämlikar än som förälder-barn. Såklart det är länge tills de på riktigt är vuxna, mina är bara snart 4 och 8 år, men det är så stor skillnad mot bara något år sedan. Jag gillar inte bäbistiden överdrivet, jag gillar inte småbarnsutbrott men visst är de söta när de är så små. Men de är ju söta när de blir äldre också faktiskt. Ingen längtan efter en bäbis för mig personligen men nog kan jag tänka mig att det kanske kommer om några år när jag är 40 och tiden verkligen tickat iväg. Kanske, eller så känns det lika bra då.

 20. Jag har också klippt min son sådär förut. När han började på Kindergarten bestämde jag att han skulle få börja gå hos frisör istället.
  Jag kommer ihåg en gång då vi hälsade på hos min svärmor och hon fräste åt oss att vi skulle låta pojken gå till frisör. ”Det ser ju förjävligt ut. Själv lägger ni pengar på semester men klipper honom så där jävla fult” det var början till bråket mellan oss som aldrig tog slut och vi har idag ingen kontakt.

 21. Klara! Den där bilden där du sitter vid bordet med vit/blå blus. Den bilden är ju episk. Som en modern variant av ett gammalt foto. Så vackert. Det borde du rama in eller att någon målar av. Tänk att lämna över det till framtida generationer. 👍👍👍