Gla’ ida’

Jag har en sån bra dag idag! Även om jag natten som gick bara fick fem timmars sömn och har tusen jobbsaker att hinna med innan den här dagen är slut. Så är jag megaglad. Varför är jag så glad?

Jo för att jag nu ska få vara ledig i fyra dagar med min familj.

För att det idag är det en mildhet i luften som inte känts på länge

För att jag älskar alla tidiga mornar när jag cyklar med pojkarna till skolan. Bertil på egen cykel och småttingarna i lådan. Vi lyssnar på fågelsång, pratar om vårtecken. Skrålar olika sånger så högt vi bara orkar. Särskilt den där tänk jag drömde en natt att jag hade en katt och den åt bara sill och potäter. Du får trot’ om du vill men potatis och sill är just jämt vad små kattungar äter. Älskar att min nioåring vill sjunga med mig och fortfarande ger mig och brorsorna en lång kram när vi skiljs åt

För att jag nu kan knäppa ett par byxor som inte gått att knäppa sedan 2018

För att det är matlag ikväll

För att det är sovmorgon imorgon

För att jag har barnvakt och kan jobba ostört idag. Och ta fikarasten på farstubron i solen.

För att äppelträdet börjar knoppa

För att Jakob är allmänt underbar

För att jag har en ny omlottkjol från Indiska som är ren perfektion

För att jag idag skrev färdigt ett inlägg som jag gruvat mig för men som blev bra och som ni kommer gilla

För att Folke lärt sig cykla

Plus att jag har en svingod lunchsallad som väntar på mig i kylen

Tjip och hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

37 kommentarer på “Gla’ ida’”

 1. Ja, det finns mycket att vara glad och tacksam för, bara man tänker efter och det har du gjort! Tack, sånt behöver vi alla höra/läsa 🤗

 2. Tänk vad många underbara saker det finns att glädjas över när man väl tar sig tiden att tänka på dem 🙂

  Själv är jag snart klar med en utbildning och både tacksam och glad över att jag har ett jobb att komma tillbaka till, samtidigt som tid finns där jag jag kan fixa med mina skrivpedagogkunskaper utan stress över bristande inkomst och dessutom hinna greja med mitt eget skrivande.

 3. Åh vilket härligt inlägg!
  Idag är jag glad för det underbara vädret, min amaryllis från förra julen som slagit ut på balkongen och speciellt glad är jag för att jag har en underbar ett åring att pussa på och som skrattar när jag låtsas äta upp hans tår!

 4. Mysigt!

  Håller med om luften idag. Cyklade strandpromenaden längs Umeälven och kände riktig vårvärme, även i cykelvind, för första gången i år 🙂

  Att lära sig cykla. Kan vara en av dom bästa gåvorna man kan få av sina föräldrar(eller andra).

  Är överlycklig då jag cyklar. Glad som ett litet barn VARJE vår jag tar fram min älskade cykel!

 5. Jag är också trött och seg idag. Har minskat på min otäcka dundermedicin och har svårt att sova. Omställning i kroppen som heter duga. Men jag försöker vara glad ändå och ta en liten prom för att lyssna på fågelsymfonin. Grannens katt visar sej också och vi “pratar” en stund och gosar. Sen vill den följa med en bit, pratandes som bara jag och katten kan <3 Men det där med att komma i gamm´jeansen får jag lägga på hyllan ett bra tag, men en dag… kanske 😀 Ha en mysig långhelg!

 6. Så himla härligt att läsa! Nu blev jag också lite extra glad.
  Jag var glad redan innan för att:
  – jag var inte helt slut av trötthet efter jobbet idag, femte dagen på heltid efter att ha varit sjukskriven på deltid för utmattning sen i höstas.
  – jag har elva dagar ledighet framför mig.
  – vårvärmen och solen är tillbaka i Skåne.
  – jag ska träffa min älskade livslånga vän och nästan-syster imorgon.

 7. Håller med Camilla, så bra att du kunde förstå Claras glädje fast du själv inte mår på topp. Hoppas det ordnar upp sig och att du under tiden fortsätter och försöker hitta små glädjeämnen varje dag, fast jag mår bra glömmer jag själv att ta fasta på de små kornen och gnäller på detta eviga blåsande och denna kyliga vår. Men jag ska bättra mig. Allt gott Sonja!

 8. <3 jag kommenterar väldigt sällan men blev så glad av det här inlägget! Som ett vuxet vårskrik. Kram!

 9. Knasig fråga och har jag tur så får jag svar: någon som vet vad vattenkokaren som skymmer förbi i bild då och då i Claras kök heter?

 10. Jag är glad för att idag är min andra symptomfria dag efter 4½ veckors sjukdom i covid-19. Haft några få dagar emellan där jag varit bättre, men det har alltid vänt neråt igen, nu har jag istället blivit stadigt lite bättre för varje dag i 5 dagar och idag är jag helt som sagt helt symptomfri. Om det fortsätter så ska jag unna mig loppis på Hötorget på söndag!

  Sen lär jag sjunga på den där sången hela kvällen i huvudet misstänker jag, haha

  1. Vad bra för dig. Hoppas du blir helt bra snart och kan gör något kul som just loppisen 🙂

   Folkbildning: Symtom stavas det. Inget p i det ordet!

    1. Enligt SAOL är symtom huvudformen numera. Men båda är korrekta.
     Liksom att skriva dom och inte bara säga dom, är numera också helt i sin ordning.

     Uppdaterar därför min folkbildning:
     Gör mer research! 🙂 (mig själv inkluderad)

     1. Vilken härlig kommentar Camilla! Tänk om fler var som du och bara sa då de misstagit sig, utan att det är nån stor sak. Vore en bättre värld då. (Jag har för övrigt lärt mig att det är symtom på svenska men symptoms på eng. Men saker ändras.)

 11. Åh vad härligt att du har en sådan bra dag! Och att jag får ta del av din glädje genom att läsa om den! :))

 12. Så härligt att du är glad! Och att ni får lite extra ledighet. Din blogg är så inspirerande och jag får en frågeställare inom mig själv varje gång du skriver något som i det här inlägget. Och det är viktigt att säga att man är glad, det gör att de värre dagarna blir mindre smärtsamma. I alla fall för mig.

  Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och ångest. Kramar!

 13. åh och jag blev glad av att läsa det här! har legat sjuk i flera veckor med luftvägssymtom men nu börjar det lätta. så snart får även jag uppleva våren, ska bli underbart 🙏

 14. Så glad jag blev av detta, av din glädje o kärlek till din man o barn o små trevliga saker i vardagen. Kul!

 15. Så härligt! Det är fördelen med att vara en känslomänniska – känslor känns ofta på djupet, även de glada. 😊 Jag är bl.a glad för att jag börjat med lite träning och äta bättre (mindre socker) igen. Tänkte på det du sagt Clara, att du är bra på att börja med saker, t.ex träning. Så tänker jag med nu, peppande. Varför fokusera på annat, som att jag lätt ”trillat dit” igen? Nu är nu. Kan bara se framåt. Och har lagt mig på en lagom nivå, större chans att lyckas så. Och så kan man lättare göra lite bättre ifrån sig, om och när man vill, finns marginaler till det. Då man gör det känner man sig också sporrad.
  Kan tipsa alla om SVT Plays ”Bästa träningen” förresten, har börjat se den med, intressant och inspirerande. Där är förresten bl.a Therese från bloggen ”Hormoner och hemorrojder” med. En utmärkt blogg för övrigt.
  Anders Hansens ”Sommar” i P1, tv-program och böcker är också peppande.