Stunderna jag tar med mig

Vi har fått några riktigt fina dagar den här veckan och plötsligt är allt kallt förlåtet. Nu börjar gräset skimra i grönt och det knoppas försiktigt på träden. Vi sover ju med rullgardinen uppdragen så solen får väcka en om morgonen och det riktigt spritter av energi i kroppen.

Nu ska ni få hänga med på några av veckans guldstunder.

Tisdagens matlag uteblev eftersom det var städdag i byn och vi istället var där och krattade, rensade ogräs och surrade med grannar. Men vi sköt bara upp matlaget till onsdagen istället. Hemma hos Stina och Emil

Bertil och räven han fått av sin farfar jammade loss.

Nu har vi övergått till barnbord och vuxenbord lite mer konsekvent. Funkar bra för alla. Plus att bebisarna ju fortfarande äter med oss vuxna och härjar alldeles tillräckligt.

Så mycket fint att titta på hemma hos Stina

Alla härliga färger

Och katter. Som jag önskar att vi skulle kunna ha katt ändå…

Köket nu, med krämiga pasteller

Och Folke som gick loss i lekrummet

Tacos till middag. Inte helt ovanlig matlagsmat. Någon undrade vad vi brukar äta och det är verkligen högt och lågt. Ibland är det korv och makaroner och ibland är det spansk tapaskväll. Men inget kan gå fel med tacos.

Smulf och Stina

Gott

Och eftersom onsdagen var som en fredag den här veckan blev det en ovanligt sen kväll…

I torsdags bakade jag scones till frukost.

Och så gosade jag med mina tre gossar

Stundtals rätt vilt.

Bertil och Ada drog fram en massa spel och började spela

Medan Folke och Ulf fick ta ett bad i en stor balja i trädgården. Så mysigt med karbad.

Det har varit en massa ungar i huset – sex, sju åt gången. Och barnen har konstaterat att det redan känns som sommarlov eftersom det är varmt och en massa ungar i farten. Det håller jag verkligen med om!

Folke är hela tiden i karaktär av något slag. Är det inte ninja så är det Zorro eller en riddare…

Jag har möblerat om på verandan igen. Bytte plats på kökssoffan och det här blev mycket bättre. Dessutom har jag putsat alla fönster på verandan. Och nästan allt på nedervåningen. Att putsa fönster hemma hos oss är inget man gör i en handvändning. Brukar sprida ut det på fem, sex dagar för att orka.

Jag, Folke och Ulf åt frukost själva imorse eftersom Jakob börjar tidigt och Bertil sov hos en kompis. Vi är så frukostkompatibla jag och Folke. För jag gillar bara äggulan och han bara äggvitan.

Den här dagen spenderades i trädgården. Vattnade, rensade ogräs och låg på en filt i gräset och ammmade.

Ikväll drog Jakob med oss ut för att träna. Backintervaller i den branta backen bakom vårt hus. Som jag fick flåsa och svettas! Efteråt stack vi till byns badplats och tog ett dopp. Här står Albin och badkrukar sig. Det var kallt. Men betydligt trevligare än sist jag badade då det var i en isvak.

När samtliga badat och torkat åkte vi hem igen. Lillfamiljen på fem. Som ju kanske inte är så liten. Och så dukade vi middag på verandan. Folke nu i ny karaktär. Läsk i glasen och fredagskänsla i kroppen.

När vi ätit färdigt kröp vi ner i soffan under ett tjock täcke (nedkylda efter badet) och såg Pappas Pengar med ungarna. Minns att vi såg den när Bertil var liten men nu är det dags att se om. Fasen vilken himla pangserie. Tips, tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Stunderna jag tar med mig”

 1. ljuvliga ögonblick att följa. tycker livet alltid blir bättre med ett kallt bad. och skönt att se att matlaget lagar alla möjliga svårighetsnivåer, tror det är viktigt för inspirationen – fastnar man i rull att det alltid ska vara speciellet eller häftigt på något sätt tappar man ju det där med en ambition som ska vara genomföri vardagen.

 2. Folke alltså! Nu blev jag alldeles glad till frukosten. Dina barn väcker alltid livet i mig. Händer sällan med barn hos mig. Vill inte skriva floskler för ni har väl era problem ni med men tror ändå ni kan vara nöjda med att lyckas som föräldrar.

 3. Åh, vad inspirerande! Tror att jag ska göra detsamma hos mig, det är ju ofta de små stunderna som egentligen är det stora…Som en leende från något av barnen, eller när solen tittar fram just när man går ut. Idag skriver jag dock om det motsatta, när man upptäcker att något i livet inte längre är bra. Också det är viktigt att se, först då man kan göra något åt det. Önskar dig en riktigt fin helg!

 4. Pappas pengar har vi nyligen tittat på, så himla bra! Mysiga bilder, ja det ser verkligen ut som sommarlov…

 5. Älskar att få hänga med på dina vardagsglimtar. Jag badade i veckan, dock högts ofrivilligt och det var kallt… Var nog betydligt kallare hos er dock tror jag. Check på årets första dopp iallafall. Aldrig någonsin så här tidigt i sjövatten… Eller en å rättare sagt eftersom vi testade SUP….

 6. En fråga om skärmar hos er: har ni tydliga regler för barnen och vill du i så fall berätta hur reglerna ser ut? Barnen verkar leka och läsa och spela spel så ofta! Beror det på att de vill eller på att iPads är inlåsta? 🙂

 7. En fråga: om man går in på ett inlägg i arkivet och vill läsa inlägg i direkt anslutning till det. Hur gör man då? 🤗

 8. Är ni allergiska mot katter? Kanske pröva att träffa en La Perm?! De har annan pälskvalitet är “vanliga” katter. Mer strävhåriga, lockiga och fäller inte som andra katter. Funkar för en del allergiker. Jättefint temperament även! Lite hundlika, sociala och smarta. Själv är jag helt fast. Vår katt fäller inte alls. Helt underbart att slippa allt hår överallt! Å finurligare kattras får en nog leta efter! 🙂

 9. En önskan! Har du lust att skriva något mer om barn och mat? Blir så inspirerad av ert matlag men har dels kräsna barn (gud vad vi erbjuder mer ofta slinker det inte ner mycket mer än det välkända) som dessutom är allergiska mot mycket vilket gör matlagning ihop med andra svårare. När vi väl försöker få ihop något med en annan familj lagas det oftast korv, pannkakor eller något annat som vi vet går hem hos dem och sen något med en vuxnare touch (alltså typ samma mat men lite annorlunda) till oss andra. Lagar ni samma mat till alla? Tar ni hänsyn till vad barnen gillar och inte? Vår minsting äter till exempel bara majs och paprika om vi serverar tacos och det känns lite väl magert trots att vi andra verkligen uppskattar den rätten.

  Äh, det här kanske blev flummigt och svårt för dig att få ihop något på men gud vad jag kämpar på med det här med maten alltså. Har gjort listor ihop med barnen på vad de gillar och försöker utifrån dem skriva veckolistor som både innehåller just det de skrivit upp & något nytt (ofta ihop med någon komponent vi vet går hem, tex potatismos) samtidigt som det ska vara allsidigt och näringsrikt. Min man anser att de gott kan äta korv i sjuhundraelva olika former under en vecka utan att det skadar men jag vill ju så gärna att vi ska variera oss. Gah, hur tänker man?!