Små bestyr från veckostarten

Den här veckan har startat så mysigt. Soligt, varmt och alldeles lagom med jobb.

På måndag hade jag mitt lunchsamtal med Krickelin och Annakarin för eXpressions räkning. Ett härligt möte, rekordmånga deltagare och till följd av det en del tekniktrassel som gjorde att samtalet inte spelades in i sin helhet. Hade annars tänkt lägga upp det här för er som ville höra men inte kunder närvara via zoom just då.

Jag satt i alla fal på verandan och arbetade nästan hela förmiddagen

Och så kom Bertil hemcyklande från skolan. Inget fritids utan direkt hem vid lunchtid. Det är så härligt att sitta här och arbeta och se honom komma trampandes i backen, visslande förnöjt. Och jag är så glad att jag får möta honom i dörren med kram och sedan fixa mellis på verandan. Minns hur otroligt skönt det var när jag var liten och mamma någon gång var hemma när jag kom från skolan. Mina barn är ju helt bortskämda med det så jag vet inte om de uppskattar det lika mycket. Men JAG uppskattar det i alla fall.

Vi åt melon, oliver och ostkuber. Sedan gjorde vi läxan. Eller Bertil gjorde läxan och jag satt bredvid och hjälpte till men petade också lite i eget jobb. Sedan pratade vi om sånt som hänt i skolan. Klasskompisar och rasterna. Vem som saknar impulskontroll och vem som är en riktig liten strateg. Det här är vår tid. Så värdefullt att få prata ostört ibland utan småbrorsor som hela tiden avbryter för att vråla NINJAAAGO – MASTERS OF SPINJITZUUUUUUU….!

Hade min absoluta favoritklänning från Miss Clarity. Har två år på nacken men är efter flitigt användande lika fin fortfarande

När jag arbetat färdigt för dagen hämtade jag Ulf som varit hos Stina så att jag skulle få arbeta. Sedan tog jag lådcykeln och hämtade hem Folke och Dahlia.

Den här bilden är för övrigt så himla mycket Västerbotten för mig. 22 grader varmt. Gräs som över en natt plötsligt börjar skimra i grönt. Barn som leker med ett renhorn vi hittat på gården. Och en skrana (åkmadrass) och en bob (snowracer) som vi inte ens hunnit plocka bort sedan det fortfarande låg snö här. Vilken salig blandning saker!

Vi åt middag på verandan och det var för varmt

Fick köra på öppen dörr

Jag hade gjort kalops till middag – av lite älgkött jag hittat i frysen. Ser inte så gott ut på bild men är himla gott förstås. Mmmmm.

Den här tiden på året är det så fint för då ser vi fortfarande Lillsjön från vår gård. Och om vi bara gallrade lite skulle vi också kunna se Storsjön som ligger åt andra hållet. Det står på sommarens att göra-lista

Jag vattnade i trädgården och plockade med barnens leksaker ända tills klockan blev halv nio och jag skulle ta en nätt liten promenad med Stina runt Storsjön. Den blev inte så nätt utan vi blev (ofrivilligt) borta ända till elva på kvällen. Den dagen visade min stegräknare 27 000 steg när jag la mig. Tog en dubbel alvedon och somnade som en sten.

Igår var jag i stan hela dagen och jobbade. Då fick Uffe vara med faster Johanna. Vilken tur att han har så många fina vuxna omkring sig när föräldrarna måste jobba. När vi kom hem på eftermiddagen tog jag barnen och köpte glass. Och sedan var det dags för matlag. Vi samlades på dammen för att bada. Jakob kom direkt från åkern medan Ulf var klädd i ny stass.

Solhatt och blöjrumpa. Oemotståndligt.

Barnen doppade sig gång på gång och jag tyckte faktiskt att det började bli riktigt skönt i vattnet. Har man badat i isvak sedan i april är lite kallt vatten i maj ingen stor sak.

Middagen var hos Albin och Ulrika. Spagetti och köttfärsås i stora lass…

Bebisarna börjar ha mer och mer glädje av varandra för varje gång de ses. Igår satt de och lekte under köksbänken och hjälptes åt att banka på saker. Att se Ulf och Ylva-Karin är som att se historien upprepa sig. Så här små var ju Bertil och Ada när de började leka med varandra <3

Sedan blev det efterrätt. Någon var väldigt hungrig.

Och sedan lässugen. Emil fick ställa upp.

Livet med ettåringar.

Och det var den måndagen och tisdagen det.

Vad som händer idag? Det får jag berätta om en annan gång helt enkelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Små bestyr från veckostarten”

 1. TACK för en generös, proffsig, rolig, insiktsfull och underhållande blogg Clara! Fick för mig att ikväll var kvällen att passa på att tacka för den 🙂 Av alla nästan 100 bloggar jag läser (ja jag vet) är du min favorit, och då tillhör jag knappt ens målgruppen. Säger ju en del! När jag diskuterar bloggar med vänner lyfter jag fram dig som exempel på hur det borde se ut, med en redigerad hemsida med proffsiga inlägg och en bra blandning. Tillsammans med ex Sandra Beijer tycker jag att du är en föredömlig bloggare – sund relation med läsaren som ger och tar, inlägg som kommer utspritt och inte bara i klump och sen radiotystnad i flera dagar, och en glädje över bloggen som lyser igenom. Stjärna är du! Ha en fortsatt fin vecka 🙂

 2. Hej!
  Jakobs arbetarbyxor/ hängselbyxor vilket märke är det? Har länge sökt efter liknande. Tack på förhand!

 3. Nämen ååååååååh vad jag saknar En underbar podd!! Lyssnar gamla avsnitt men suktar sååå mycket efter nya. Ni är ju så bra att lyssna på! Hoppas Erica mår bra!

 4. Mina barn börjar bli bortskämda med att jag är hemma varje dag när de kommer cyklande från skolan – jag jobbar ju hemma pga corona istället för att vara på kontor i stan. Inte mig emot heller, särskilt inte när man under dagen kan ta telefonmötespromenader på soliga ängar eller skuggiga stigar i skogen.
  Det vore lite kul att läsa topplistor med det bästa, under denna virusvår.

 5. Pappa var “hemmafru” och av honom möttes man av en kram i dörren när man kom hem och ett hus doftande av mat varje dag. Tänker tillbaka på dom kramarna så himla ofta, världen bästa grej ju ❤️
  Älskade också när min mamma var mammaledig och man fick komma hem när hon var hemma och pysslade runt i huset. Är helt säker på att dina barn kommer titta tillbaka till tiden du var hemma och kunde möta dem med värme och kärlek. Vilken trygghet du ger dem ❤️