Lördagsmiddag i det fria

Igår var jag ute från tidig morgon till elva på kvällen. Mest donade jag med trädgården. Älskar att ens ha en trädgård att påta i. När Bertil var liten var vår trädgård bara en stor ovårdad gräsmatta med sex stora björkar och inget mer. Inga mysiga lähörn, inga sköna sittgrupper. Inga smultronruggar för barnen att äta ifrån. Ingen stans att lägga ut sin filt och känna lugnet på. Ibland glömmer jag bort allt vi gjort och tror att det fortfarande är likadant. Och sedan blir jag chockad på våren när det börjar spira och trädgården fylls av mysiga vrår, gömda hörnor, blommor av sorter jag själv aldrig ens såg i min barndom. Och så smultron. Överallt smultronruggar för barnen att äta ifrån.

Jag tog en tur till Hanskogs plantskola i Tavelsjö för att komplettera lite perenner till min paradrabatt. Många verkar tyvärr ha klarat den gångna vintern dåligt. Alla tre barnen i släptåg och Ulf var livsfarlig. Han tog strypgrepp på alla blommor han bara såg. Sedan fortsatte vi en sväng till Blå eld i Tavelsjö för att införskaffa de mest fantastiska luktärter. Bespetsade mig på en stor kruka också. Men jag får återvända någon dag utan barn för att köpa.

Vid lunch kom farmor på besök och då stod jag mest med rumpan i vädret och händerna i jorden och grävde. Medan de badade vattenspridare och åt glass.

Det var så varmt att vi åt vår första utomhusmiddag det här året. Vi äter ju oftast på verandan eftersom det är så behaglig temperatur där. Men nu dukade vi ute. MYYYS!

Barnens fina farmor som kommer ut nästan varje helg och träffar barnbarnen. Sån otrolig hjälp för mig också.

Bertil i solhatt, paljettopp och flätor

Jag gjorde bara en stor pastasallad till middag och en creme fraiche-dressing kryddad med den palestinska örtblandningen Za’tar

Liten trädgårdsbukett

Annat blomster!

Och det var den lördagsmiddagen det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Lördagsmiddag i det fria”

 1. Tack för ännu ett fint inlägg, med härliga bilder 🙂 Jag älskar också att vara i trädgården, även om det inte arbetas så mycket i den.. Men det känns så viktigt, speciellt i denna tid, att ta vara på fina dagar. Lapa sol, och gå barfota i gräset. Barnen gillar studsmattan, jag tycker om att klappa kaninerna, eller bara sitta ute med en kopp kaffe. Även idag har vi klarblå himmel, bara att njuta. Hoppas att du, och alla andra därute får en fin söndag!

 2. Åh den paljettoppen har min sambo också! Hans favorittröja som han sportar med rött skägg <3

 3. Mysigt inlägg! Och fina bilder i vanlig ordning. Är så härligt att vara ute en hel dag sådär. Bara lite in och ut för att hämta ut mat och sånt.

  Tycker att du är en bra förbild när det gäller matlagning. Att det inte behöver vara så fixat. Utan du kör fil o macka som sommarlunch och “enklare” mat. Men ändå noga utvald, nyttig och god! 🙂 Så jobbar vi här hemma också.

 4. Vad mysigt! Vågar tyvärr inte träffa farmor och farfar ännu, eller åka till affärer. Har ni mindre smittspridning i norr? Var rädd om er! Alla kan vi ju drabbas. Usch vad ledsen jag är av corona nu. Må det ta slut snart! Kram på dig Clara! ❤️

  1. Är du riskgrupp gör du ju klokt i att undvika affärer så långt det går. Annars går det ju att fara dit en tid då inte alla andra är där. Så gör jag trots att jag ej är riskgrupp. Och nu menar jag bara mataffär, andra affärer besöker jag inte annars ändå.

   “I norr” är ett väldigt vitt begrepp. Lägre smitta motför region Stockholm och Västra götaland har ju region Västerbotten.

   Farmor och farfar och mormor och morfar är inte per definiton 70+(vilket är den ålder för vilken man ska låta bli att ses generellt.)

   Att träffa friska 70 minus människor man oftar träffar är inte en fara och inte en avrådan.

   1. Nu svarade ju Camilla så bra – men jag kan ändå förtydliga. Vi träffar inga i riskgrupp. Som min pappa tex som är 70-plus. Barnens farmor är i femtioårsålder och arbetar själv som lärare i grundskolan så att undvika att träffa henne ser jag som ganska onödigt =)

 5. Har du läst Gunnel Lindes självbiografiska När mamma var mamma? Tavelsjö figurerar en del där!

 6. Pastasallad, så gott! Blev lite nyfiken på den där palestinska örtblandningen! Alltid kul att testa något nytt. Och superhärliga bilder, och jag förstår att det är skönt att få lite avlastning då och då. Speciellt om det blir såhär mysigt ute i värmen!

  Om du vill så får du gärna besöka min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa. Bland annat om ätstörningar och ångest. Kram!