Skolavslutningen

Igår fick vi då sommarlov äntligen! Vi fick inte fira in den i bönhuset som brukligt och inte kunde morfar närvara heller. Men det kan man inte hänga läpp för – an får försöka göra något bra av dagen ändå. Bertil hade fått en festlig Hawaiiskjorta och hade flätor i sitt hår och när han kom hem från skolan hade jag fixat tårtkalas för hela matlaget. För att fira barnen

Saft, tårta och hemakta rabarbermazariner…

Solen strålade

Och barnen var finklädda

Jakob och Albin däremot kom direkt från åkern. Och Jakob var så trött att han var tvungen att ligga raklång i gruset. Vårbruket tar på krafterna

Gullungar. Tur att vi har dem. Även när Bertil och stortjejerna flyttat hemifrån kommer vi i alla fall få fira skolavslutning i trädgården med dem.

Barnen fick ett eget litet kalasbord att samlas kring

Och Smulf var genast framme och nallade

Jakobs lillasyster Johanna anslöt också till barnens glädje

Stina <3

Jag hade gjort buketter av rabatternas första blomster…

Färgkoordinerade ungar

Och en rejäl laddning tårta

Ylvis, jag och Folke

När vi ätit så magen stod i fyra hörn var vi tvungna att leka av oss lite.

Det blev Tagen – med tjöffe på stora stenarna.

Bra intervallträning för alla vuxna. Puh!

Sedan räven och sorkarna. När Bertil var räv klättrade han upp i ett träd såklart och fick bästa utsikten.

Tvättlinan på svaj kom bra till pass att gömma sig bakom

Liksom den blommiga bordsduken

När det blev för varmt fick vi istället dra fram vattenspridaren och svalka oss

Försökte få en fin bild med mig och pojkarna…men de skulle såklart bara tramsa och det här var varianten var den mest “normala”

När dagen övergick i eftermiddag cyklade vi ner till badplatsen. Älskar den här utsikten som också är vägen till skolan.

Hämtpizza och bad stod på schemat med matlaget

Eftersom det faktiskt var matlagskväll.

Dagen avslutades sedan i vår trädgård där vi satt till tiotiden och snickesnackade och åt resterna av gräddtårtan.

Och SÅ firade vi alltså in skolavslutningen i år! Inte så tokigt med tanke på omständigheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Skolavslutningen”

 1. Vilken superhärlig dag ni måste ha haft! Men vad är det för stor lada/ladugård som syns i bakgrunden på lekaavsig-bilden? Har ni en sån?

   1. Hos mig säger vi Pax. Tror det betyder fred på latin, vilket ju är lite roligt och passande. Har även vänner som säger Tjippe.

    1. Pant-gömme heter det i Bohuslän. “Pant mig själv, ett två tre!” har man ropat i sin dag. Kan säkert vara en försvenskning av Pax.

   1. Nu börjar det ringa avlägsna klockor hos mig! 😀 Som barn sa vi “tjoffe” och när jag tänker efter sa min mormor “tjofri” (alltså nästan som tufri) så jag tänker att vårt tjoffe var en hopdragning av tjofri. Och tjoffe och tjöffe är ju som samma. Jag är också Västerbottning och mormor var född i Norrbotten.

 2. Men vilken underbar avslutning ni fick till. Barnen får sommarlov idag och nu slog dörren igen hör jag. Ett av barnen är hemma. Jag har råkat tajma dåligt så jag jobbar ikväll men fira på dagen ska vi göra ändå.

 3. Ha ha hawaiii Kkorta, hade e ljusblå på 80talet.I TT liv är som en dröm från svunnen tid.

 4. Låter underbart! Härliga bilder och cred för mazarinerna, sånt pilljobb att göra ju! Men väldigt gott såklart. Glad sommar!

 5. Vad roligt! Att ni orkar! Jag är så slut efter denna våren med utbrändhet och corona att lite Singoalla-kex och tetra-saft får bli lyxfika i sommar. 😹

  1. Singoalla-kex är väl på riktigt ett bra lyxfika! För mig är det sommarbarndomsminnen deluxe. Köpekakor var ovanligt så när vi fick en singoalla var det njutning. Först knapra bort kexringen överst på, helst utan att skada fyllningen. Sedan få tag i den härligt sega syltklutten och njuta av både konsistens och sötma. Sist kexbottnen med den vita krämen, antingen med ett glas mjölk, eller med festistetra som på riktigt var en tetraeder. (Så det som är enklast möjliga lösning för en kan bli ren njutning för en annan… Win-win!)

   1. Åh, de minns jag! Tetrapak heter det ju. varför slutade de med dem? Var väl för opraktiskt att stapla får man gissa.

    Visst hade även gräddförpackningarna samma form? Röd för vispgrädde och grön för kaffegrädde. I alla fall i Stockholm där jag bor och bodde som barn, jag vet att de kan vara olika beroende på ort och mejeri…

    /Nostalgitant av årgång 1970

    1. Åh, Festis på tetra! Som låg finurligt placerade i en åttkantig inplastad kartong, den tidens storpack! Borde gått ner 12 st i en sån. Och så en bunt sugrör i pappersfodral i kartongen.

 6. Hur leker man räven och sorkarna? Ska en spana efter de andra som gömt sig?
  Vilken mysig dag det verkar varit ☺️

 7. Åh så fint! Vi firade aldrig sommarlov på det sättet. Vi fick en glass i kiosken på väg hem, sen packade vi in hela familjen i husvagnsekipaget och for på spelmansstämma oftast. Mysigt det med! Dock har jag aldrig liksom kommit på tanken att man kan ha sommarlovsfirande med tårta och sånt, men det verkar så trevligt så jag kanske får adoptera den traditionen i framtiden när jag har skolbarn också 🙂

 8. Så ljuvligt det ser ut! Vi ska göra samma variant imorgon. Fira med grannarna och alla ungar. Släkten får komma nästa skolavslutning istället.

 9. Åh så härligt det ser ut 🙂 Har du recept på rabarbermazarinerna? Lät väldigt gott och spännande!

 10. Alltså, Stina är så fruktansvärt vacker. Hon påminner om Kate Winslet. Behövde bara skriva ut det.

 11. Min mamma jobbade som lärare på en annan skola så min skolavslutning var alltid pappas och min stund. På väg hem brukade vi köpa en kabellängd (som jag gillade) och en pistagelängd (som var hans favorit).

 12. Åh, är så nyfiken på vad Jakobs syster fikar/äter när hon joinar er, för visst var hon vegan? Tar hon med eget eller fixar ni nåt till henne? Mvh vegan-ish