Gammal vänskap rostar aldrig

Jakob har varit med storbarnen vid höga kustens skärgård några dagar och jag är ensam hemma med Ulf. Ganska härligt.

Passar på att träffa vänner och häromkvällen bjöd jag hem mitt gamla tjejgäng från gymnasiet. Vi var en något decimerad skala på fyra istället för sju. Men fy sjutton så härligt det var!

Ulf föll för Issi som själv har en bebis i på jäsning.

Vi dukade knytis i trädgården

Plockmat och allt som är gott. Bland annat den här utsökta fläderbålen.

Och såklart lite räkor och kräftor också…

Och efter att ha ätit middag i flera timmar – Issi, Pernilla, Elina och jag – bredde vi ut filtar i gräset och åt efterrätt. Och efter att ha ätit efterrätt i flera timmar till och skrattat käkarna ur led flyttade vi in på verandan och gick över till snacks och sånt. Där satt vi och skvallrade till långt in på kvällen och när de tillslut körde hem i den ljusa västerbottniska natten kände jag mig så upplyft och glad som man bara gör av att träffa vänner man känt sedan man var femton år.

Jag somnade 01.30 på natten och väcktes av Ulf vid 05.50. Så dagen efter var jag helt förstörd och liksom bakis. Men det var det värt. Alla gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Gammal vänskap rostar aldrig”

 1. Åh, vad det låter härligt! Håller med, en av mina allra, allra bästa vänner har jag känt sedan jag var tio, och hon är liksom som en del av familjen. Lycka! Ha en fin söndag, hoppas det är lika soligt hos dig som det är här😊☀️

 2. Jag vet att du har tydliggjort att du inte vill ta emot/bemöta mer kritik i denna fråga men jag kan inte riktigt låta bli. Jag tycker ändå att FHM:s råd/riktlinjer är tydliga på denna punkten: håll avstånd. Som influerare och förebild för många så tycker jag att du måste tänka på vilka budskap du signalerar och dessa bilder signalerar (för mig) att ”hålla avstånd” inte behöver följas. Tidigare har du bemött kritik i fallet med ert matlag med att dessa personer är en del av din förlängda familj/arbetskollegor och barnen går dessutom i skola tillsammans (Obs! min fria tolkning och inte Claras ord rakt av). Jag köper detta resonemang och håller med om att man måste tolka rekommendationerna utifrån den kontext man befinner sig i. Men här visas bilder på dina gamla skolkamrater och jag kan inte förstå varför ”hålla avstånd” då kan/bör/får frångås? Vi måste alla hjälpas åt för att hålla i och fortsätta att iaktta försiktighet, snälla Clara tänk på vilka budskap du vill förmedla för att stötta detta! Svara gärna ifall du tycker att jag är orättvis, vill verkligen inte peka finger eller leka besserwisser 😕.

   1. Visst det kan jag hålla med om, det jag menade var att syftet inte är att mästra bara för sakens skull eller för att jag vill verka viktigpetter utan för att detta är en SÅ viktig fråga i en extraordinär situation. Jag ser det som att vi just nu befinner oss i ett väldigt kritiskt läge där vi alla måste hjälpas åt för att orka hålla i och vara restriktiva med hur vi lever.

  1. Tycker att de håller rekommenderat avstånd på bilden. Två “nya” personer låter helt ok enligt fhm rekommendation, som jag tolkar det.

   1. ” Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.” är det som står på FHM:s hemsida. Inget om hur många personer som detta gäller vad jag kan se? Men om man ska hålla sig till sunt förnuft så tänker jag att man ska undvika onödiga kontakter och att då sitta med varandras barn i knät, det måste väl ses som onödigt? Varje kontaktkedja som kan brytas/undvikas bromsar smittorisken.

   2. För att förtydliga så menar jag inte att det är fel att ses med väninnorna. Jag träffar också vänner (även om jag väljer mina tillfällen väldigt restriktivt). Men jag reagerar på att man inte håller avstånd och undviker nära kontakt.

   3. Det er da faktisk tre nye personer, og den ene har Ulf i fanget/i kneet, så mye avstand kan man ikke si det er.
    Som nordmann i Norge stiller jeg meg undrende til hele strategien som føres i Sverige mtp Corona-pandemien, og som har ført til at Sverige er blant de land i Europa med flest Corona-tilfeller og dødsfall pr 100000 innbyggere, og som nå betyr at Sverige er «isolert» fra resten av de nordiske landene når det gjelder å få krysse grensene uten karantene-tid. Når det er sagt, tenker jeg at om Sveriges helsemyndigheter og politisk ledelse har valgt denne linjen og strategien, bør man som svensk kanskje bare være lojal til de vedtak som er fattet…..? Eller protestere via sitt politiske parti el l. Så om Clara er trygg på at hun følger og retter seg etter de råd helsemyndighetene i Sverige gir, så må hun få gjøre det.

    1. Är du då inläst på den svenska strategin och hur tolkar du i så fall uppmaningen om avstånd? Jag ser inte att råden från de svenska myndigheterna följs därav att jag lyfter mina funderingar (och har då heller inte anledning att protestera via ett parti eller liknande). Den svenska strategin handlar ju inte om att man inte infört restriktioner men att man i högre grad litar på att medborgarna följer dessa snarare än att stänga ned. Samtidigt öppnar ju allt fler länder just nu upp och i vissa fall lättar man på restriktioner i större utsträckning än vad Sverige just nu gör så tycker att bilden som ges av Sverige verkar vara lite missvisande ibland. Se gärna detta klipp från WHO angående svenska strategin: https://www.svtplay.se/klipp/26607702/who-om-sveriges-coronastrategi?fbclid=IwAR1rs5Lcg8sP1ZgungaRJK7YkWbigaB35V_MDLcfWbhinL6bkI1cBmS5h5Q

     1. Snälla Emma, lägg av. Clara är en vuxen människa som fattar egna beslut och dessutom verkar följa rekommendationerna från vad jag kan se. Är det här din strategi IRL också, skulle du trava upp till en grupp som sitter och äter för att leverera din harang? Nä, precis…

 3. Åh så härligt det låter! Saknar mina vänner lite extra när jag läser detta. Så glad för din skull! När man liksom knyter an igen till den man var innan man blev allt annat..