En sommarsöndag

Obeskrivligt härligt att ha haft tre dagar hemma med endast Ulf. Får han bara tulta runt i trädgården är han nöjd med livet. Och då passar jag på att göra allt jag har lust med. I den mån det går att göra bredvid.

Här är söndagen återgiven <3

Solen steker på sovrumsfönstret från gryningen. Så jag skyndar mig ut för morgondoppet. Uffe vill inte bada men gärna kasta grus i karet

Jag tar min sedvanliga morgonlov kring gården. Kollar till blommorna, nyper bort vissnat och fyller nytt vatten i alla små fågel- och insektsbad

Den senast anlagda trädgårdsrundeln med ett aroniaräd och lite olika perenner börjar ta sig. Och ser ni alla snejsar jag kommit över? De ska användas till diverse projekt här hemma. Humlestörar bland annat.

Sedan frukost på verandan som är den svalaste platsen på morgonen

Lite rester från en ostbricka och så en balja te

Sedan amning i hängmattan så lillen somnar. Lägger honom i barnvagnen sedan och ställer in den i skuggan.

Så kom kära Frida på besök. Lärde känna henne när hon var Bertils fröken för många år sedan och jag liksom försiktigt närmade mig henne. Eftersom jag hade en föraning av att det skulle säga kompis-klick mellan oss.

Jag dukade fram sånt somrigt som är gott

Så åt vi matjesmackor i skuggan

Och satt så länge att vi plötsligt fick flytta oss. Solen började steka. Bra med sittgrupper i alla väderstreck. Intalar jag mig, när jag betänker hur orimligt många sittgrupper det faktiskt är.

Till efterrätt en riktigt mogen melon och jordgubbar med rostad kokos på

Jag hade min fluffiga klänning jag fyndade på Åhlens förra sommaren

Perfekt när man är varm och inget får sitta åt. Mindre perfekt när det blåser upp och man visar allting nedanför axlarna i den.

När Frida åkt hem bestämde jag mig för att jag och Uffe behövde ett svalkande bad.

Packade ner honom i lådcykeln och hojade iväg. Fast först stopp hos Stina för att låna tvättmedel som tagit slut. Och kolla den nya kaninungen Billy.

Minsta och gulligaste jag skådat

Vidare ner mot sjön

Ner till bryggan

Lät Uffe sitta fastspänd och vänta medan jag först simmade litegrann. Sedan doppades också han. Med tröjan på så att den blev blöt. Ett bra sätt att kyla av en bebis när det är 27 grader varmt. Blöt tröja och cykeltur

På vår åker har det verkligen kommit igång ordentligt sista tiden

Verkar vara soligt och varmt under överskådlig framtid så det är tur att vi kan vattna lite extra.

Jag sa Hejdå Marstorp

Och så hojade vi hem igen

Jag la Uffe för kvällen och satte mig i en fåtölj i matrummet för att titta lite på en dokumentär. Minns ingenting mer än att jag plötsligt vaknar av barnens röster. Glada över att vara hemma igen efter sin helg vid havet. Jag har nu officiellt blivit som en sådan där som somnar sittandes.

Jaja. Hjälps inte.

Och när barnen somnat för natten och jag och Jakob sett några avsnitt av en serie gick jag ut och fotade utsikten. Västerbotten vid tolv på natten. Är banne mig svårslaget vackert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “En sommarsöndag”

 1. Ahhhh! Jag far en sadan längtan till Sverige när jag ser dina bilder. Egentligen bara till “vart” Skane men Höga Kusten t ex skulle jag sa väldigt gärna besöka. Men, tyvärr sätter coronan och nya karantänregler (i Tyskland maste man sitta i karantän igen efter inresa fran Sverige) stopp för det roliga. Da längtar man ännu mer!! Här nere vid Mosel bor vi iofs ocksa väldigt vackert, men det är inte svensk sommar…. Far njuta av dina bilder!

 2. Drömskt! Jättemysigt att ‘titta in’ en härlig söndag. Har ni mkt mygg om somrarna? Annars får vi ju börja leta hus däruppe. Superfint har ni det. 🌞

 3. Åh så underbara bilder😍 mysigt att få lite egentid med Ulf. Din nya morgonrutin med ett svalkande bad verkar så härlig!

 4. Det här är andra gången jag läser att du ser på en serie utan att jag får veta vilken serie det är. Och så så blir jag orimligt nyfiken.

  1. Haha! 😂 Jag tänkte precis samma!! 😄
   Måste också säga att jag älskar denna typ av inlägg! Det känns som att jag varit med dig och Ulf den där dagen! ☺️

 5. Så otroligt vackert! När jag ser dina bilder, saknar jag verkligen Sverige och räknar dagarna till jag sitter i mitt torp i den värmländska skogen ( 18!). Och det blir ju med behörigt avstånd eftersom det närmsta huset ligger 1 km bort 😊🙏🇸🇪

 6. Clara! Kan du inte berätta lite om din syn på föräldraskapet? Vad tycker du är viktigt. Hur tar du hand om det små barnen. Det låter så enkelt när du beskriver och så sitter man här med en liten som tar all energi jag kan uppbåda. Hur gör du? Hur går du lillen att sova i vagnen?

  1. Jag tror det är så att barn är olika helt enkelt. Jag har fyra barn tätt komna. Fyra relativt okomplicerade barn som det går att jobba hemifrån med, som leker med varandra. Vi gör det mesta tillsammans, de är involverade men ganska ofta väljer de att vara för sig själva. Jag tror inte jag gör något annorlunda för att de ska vara så här. Jag tror det beror på personlighet och kanske kan man säga att vi har haft ”tur”. De nära mig som har det annorlunda, som måste aktivera, trötta ut, passa brukar jag stärka med att de är de bästa föräldrarna för just sitt barn. ❤️

   1. Åh, tack, Maria, för din kommentar! Du låter som en underbar vän! Önskar att alla flerbarnsföräldrar med lätta barn vore lika ödmjuka och stöttande. Föräldrar som har större utmaningar med sina barn behöver all pepp de kan få. 💕

   2. Åh, håller med, tack för den sympatiska och insiktsfulla kommentaren.
    Jag är också en sån förälder som ibland inte fattar det andra föräldrar skriver; typ “och så lät jag barnet vänta i vagnen medan jag doppade mig”. Med hjälp av vadå? Eller hur får man barnet att sitta kvar och inte skrika halsen ur sig? Min son springer åt motsatt håll och skriker och sliter i saker om han behöver vänta en sekund. Även som bebis krävde han allt allt allt varje sekund, och sov endast medan man satt med honom i famnen blixtstilla hela första året. Går inte att “uppfostra” honom, utan han är sjukt intensiv i sig själv helt enkelt.
    De med lugna barn brukar nog tänka att det är vi föräldrars “fel”, även om de förundrat kommenterar “men ni föräldrar är ju så lugna, hur blev han så olik er?”
    Så tack snälla för din förståelse istället för dömande. <3

 7. Jag är väldigt fascinerad över att man kan ligga i en hängmatta, få bebis att somna, resa sig ur hängmatta på egen hand med fortfarande sovande bebis. 🙂

  1. Man väntar tio minuter tills bebisen är djupt nere i sömn. Då kan man typ bära hen i foten utan att den vaknar 😅

 8. Så ljuvliga bilder…
  Måste fråga… vid det nyplanterade trädet vid uppfarten, fick du lov att punktera markduken och gräva eller hur gör du med dina fina bäddar?

 9. Fantastiskt inlägg. Jag skulle gärna se bilder på fågel och insektsbaden, eller få tips på hur man fixar braiga sådana.

 10. När jag läser detta (och andra beskrivande inlägg) känns det som jag läser rakt ur en roman. Det är en såfantastiskt idyll!!