Jag fyllde en låda från Matsmart.se och beställde hem inför sommaren. Gick bananas med olika former av knäckebröd, salta kex, riskakor och pålägg som hummus, olivkräm och tapenade. Så bra att stoppa ner i utflyktskorgen under varma dagar. För det kommer bli mååånga utflykter i närområdet blir det den här sommaren när vi inte kan umgås med släkten som vi brukar…

Det som säljs på Matsmart är mat som riskerar att slängas. Inte för att den är dålig men kanske för att den har kort datum eller för att ett förpackningsbyte hos leverantören gör att gamla förpackningar rensas bort. Eller för att maten har feltryck som gör produkterna svårsålda i en vanlig matbutik. Matsmarts kunder räddade 5047 ton mat under förra året! Och Matsmart har bra rabatt på varorna – mellan 20-90 procents nedsatt pris. 

Men det är ju inte säkert att det blir utflykter alla dagar. Öser regnet ner och barnen börjar klättra på väggarna – då behövs det ju istället någonting att sysselsätta sig med inomhus.

Min bästa sommarlovsaktivitet (särskilt vid dåligt väder) är att pyssla. Och man behöver inte gå loss i pysselaffären – att skapa saker av gammalt skrot är nästan det roligaste. När mina barn ska pyssla gräver de i vår sopsortering för att hitta kartonger, förpackningar och emballage att bygga saker av. Av våra stora Matsmart-kartonger har de börjat bygga ett helt litet landskap.

En gårdsplan byggd av kartong och ett växthus gjort av en avklippt petflaska. De små figurerna som bor där har de själva tillverkat av fimolera. Sånt här kan hålla dem pysselsatta i timmar!

Om du tycker att barnen sitter för mycket vid paddan – lägg själv bort din telefon och ställ fram tomma rengjorda matförpackningar, kartonger, träbitar, skogsfynd, stenar eller gamla trasiga leksaker. Ta sedan fram färg, spik, limpistol, paljetter, penslar, piprensare och allt härligt färgstarkt du kan komma på. Och släpp loss fantasin ihop med barnen.

Knepet för att ha det trevligt är att inte bli stressad av alla pärlor som rullar ut på golvet och alla paljetter som fastnar i golvspringorna. Plus att inte vara så noga med slutresultatet. Resan är målet!

Matsmart skickar till hela landet såklart och just nu får du 50 kr rabatt om du handlar för minst 350 kronor! Använd bara rabattkoden “underbaraclaras”. Erbjudandet gäller en gång per kund.