Från hus till hus…

För några dagar sedan åkte jag och syrran och alla barn till Hus till Hus i Alingsås. Älskar detta ställe med sitt fantastiska utbud av linoljefärg, gamla beslag, återbrukade prylar och byggdelar för gamla hem

Nu var det några år sedan vi var här sist men då var jag på så HIMLA dåligt humör. Jakob också. Vi hade liksom åkt på sightseeing i Alingsås bland alla underbara villor med punschveranda, grusgångar och romantiska rosenbuskar. Sedan rakt till Hus till Hus. Och vårt tråkiga hus kändes just då såååå orimligt långt ifrån den där drömmen vi bar på. Man blev bara sur.

Fast den här gången var det glada miner. För nu har jag ju äntligen fått mitt drömhus. Nu är jag inte sur det minsta för nu har ju vår gård blivit exakt så!

När vi kollat färdigt gick vi rakt över gården till Nolby Gård

Fiket med de finaste tapeterna

Cafeéinredningen

Och DE godaste bullarna. Nejmen man svimmar av deras kardemummabullar. Köp ett tjog.

Väl där mötte vi upp Annas bästa kompis Gudrun som bor i Alingsås

Och så fikades det och sprangs efter barn. Nonstop. Man får i alla fall många steg på fitbiten när man har en ettåring.

Efter fikat åkte vi hem till Gudrun. Hon är en helt otrolig inredare och stylist. Har bland annat varit med och gjort Stora Hotellet i Umeå och Downtown Camper i Stockholm. Själv bor hon i ett gullig eternithus i Alingsås

Vi klev rakt in i trädgården. Förbi uteplatsen byggd av lastpallar och de blodröda klätterrosorna

Ner till Tikibaren Gudrun och hennes man Joakim byggt i sin trädgård. Så underbar! Komplett med kulörta lyktor, surfbrädor i taket, bambu och drinktillbehör. Bakom disken rinnande vatten och ett litet kylskåp. Genialt! Blev väldigt sugen på att göra något liknande hemma hos oss. Kanske inte på tiki-tema men en bar/utekök med tak i någon form. Lik denna.

Blir så glad av att komma till sådana kreativa, härliga hem!

I trädgården har de av spillmaterial byggt en lekstuga/hus till käpphästarna.

Med boxar för alla hästar

Och massa priser på hyllan. Så smart att göra som Gudrun och köpa gamla pokaler på loppis till barnens tävlingar. De skänks typ bort på sådana ställen.

Självklart skulle det hoppas hinder!

Och medan det brassades käk smet vi in för att kolla på huset.

Underbar entre. Ser ut som original men är nybyggd till huset. Fast med gamla metoder. Tapeten är en gammal dock – köpt på tapetorama om jag inte missminner mig.

Så härlig inredning med massa roliga knasiga detaljer. Ångrar att jag inte tog med mig ett annat objektiv så att jag kunnat fånga lite större vyer

Vill ha allt i detta stilleben, tack!

Sedan var det dags för middag

Halloumiburgare i det gröna

Vi försåg oss rikligt

GOTT!

Och efter lite mekano och hästhoppning i trädgården var det dags att vända tillbaka till Borås med syrra igen. Vilken fullmatad och underbar dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Från hus till hus…”

 1. Så fint litet stall till käpphästarna! Smart att köpa pokaler på loppis, har jag aldrig tänkt på att man kan.

  1. Och jag kom på det smarta med att SÄLJA mina pokaler (eller ja, skänka dem till en loppis) 😀 Rosetter brukar jag ge till min kompis som jobbar på förskola.

 2. Älskar din blogg extra mycket just nu!! Blir så tokinspirerad av allt du fotar och skriver om! Och pirr i magen-inspirerad liksom

 3. Vad roligt med inspiration från någon som bor i ett eternithus, vilket jag också gör ❤️ Får helt enkelt ta en tur till Alingsåstrakten, där verkar finnas så mycket kul att titta på o fika 🍓

 4. Haha jag känner igen det där när man blir ARG på hur fint det är hemma hos en del! Speciellt när man vet att man själv har potentialen hemma men HINNER inte!
  Och de där bullarna. Åt min första där i våras när vi var på sopplunch och liksom typ, vaaarför har jag inte köpt dem innan?!? Matorgasm helt enkelt.

 5. Jag bor i Alingsås sedan ett år tillbaka men upptäckte Nolby gård och återbruksbutiken alldeles nyligen – och vilket himla litet guldställe! Fint! Och fint återgivet i bloggen, fick mig att inse att det snart är dags för en ny tur dit 🙂

 6. På den första bilden.. är det någon här som vet vad det är för FANTASTISKA klätterblommor som bolmar längs med huset? 😍

  1. Nu vet Clara säkert bättre, men jag tycker det ser ut som Helenae Honungsros! Vår granne har sån och jag var snabb att fråga om sort pga ljuvlig 🙂

    1. Ja det är Honungsrosen Helena. Den är fantastisk men blommar alltför kort tid, vilket också kan va fint på nåt sätt!
     Och tack Clara för den fina bloggen och härligt att du trivs så bra här, och kul att du känner Gudrun o Joakim. Visste ju inte det var du när vi pratade. Alla är välkomna hit, vem ni än är, vad ni än är, säger bagare Lasse på NolbygårdsEkobageri

 7. Är ”Livs”-skylten från fd Bohlins Livs? Frågar en som är uppvuxen i Alingsås men inte bott där på 20 år…

  1. Japp, har för mig att det är så.
   Jag har fått bokstaven L av Gudrun. Står i min atelje 🙂

   /Anna Lidström

 8. Åh jag älskar verkligen Annas rutiga volangklänning. Finns den att få tag i någonstans? =)

  Tack för all härlig inspiration!

  Bästa hälsningar
  Miranda