Jag har haft en så himla fin helg med familjen. Den började i solsken och slutade i snöstorm men från fredag morgon till söndag kväll var den rakt igenom underbar!

Ulf var krasslig i fredags så jag fick ställa in mina planer för att istället vabba honom. Då bestämde jag mig för att göra något kul. Möblera om på nedervåningen. Byta plats på matrum och vardagsrum och få lite ny energi i huset för att välkomna senhösten. Smulf höll mig sällskap i möblerandet och agerade gullig hemstjälp. Det blev den fina inledningen på helgen som du nu får se i bilder.

Bertils kompis Ada följde med oss hem efter skolan och det var sån fredagsfeeling på ungarna att det gurglades av skratt och trams och flams

Älskar när barnen är med sina vänner och har roligt ihop hela högen.

Efter att Ulf somnat och vi haft fredagmys med chips och Bäst i test stupade vi i säng.

På lördagen kom farmor på besök. Det blev mer golvsittande.

Och Folke som knäckt läskoden övade på ord med sin farmor, genom att sätta ihop bokstavsklossar.

Jag fortsatte städa och röja i trädgården. Sköljde ur krukor, tog upp dahlior, satte lökar och sorterade redskapen på rätt ställen. Jag kände mig så LYCKLIG för att för första året kunna göra det sådär duktigt och i tid som jag alltid drömt om. Lyckan i att faktiskt ha ett skjul som rymmer alla utemöbler och krukor och dessutom hinna fylla det innan snön kommer. Så skönt att veta att det inte ligger en massa saker ute och förstörs under vintern. Som oftast annars händer. Jag passade också på att städa vår grötiga veranda, såpskura golvet och göra höstfint där inne. Ni ska få se före/efterbilder sedan.

På lördagkvällen gick jag ut för att stjärnskåda. Det hade ryktats om ett snöoväder som skulle dra in under natten. Men det märktes inget ännu.

Jag brukar aldrig vara så här tidig men i år har jag faktiskt redan börjat hänga upp lite ljusslingor. Det är ju nu innan snön det är som mörkast och behövs som bäst!

Så gick jag in och såg några avsnitt av Premiärdatum Oklart med Jakob som nattat färdigt barnen.

Igår morse vaknade jag till den allra första snön. En vit värld som sänkt sig under natten. Barnen var exalterade och under frukosten planerade vi för att göra en utflykt.

Helgfrukost i lugn och ro med familjen. Det har jag saknat efter att varit bortrest tre helger i rad.

Efter frukosten gick jag ut och kände in snön. UNDERBART! Älskar den vita årstiden. Även om det säkert hinner smälta undan flera gången innan den är här för att stanna.

Det här är ytterligare en av anledningarna till att jag aldrig klipper ner perenner på hösten. De är så vackra täckta med den första försiktiga snön!

Tre dagar hann mitt höstarrangemang stå och glänsa innan det snöade över….

Vi bestämde oss för att möta upp matlaget nere vid sjön. För att grilla korv och dra upp båten vi samäger. Hög tid att lägga den på land nu.

Barnen gick dit och hade overallpremiär. Sånt mys när man kan börja med overall igen! De var väldigt nöjda.

Väl vid sjön gjorde jag upp en rejäl brasa

Och dukade fram kaffetermos, chokladtermos, korv och bröd.

Det blåste nio sekundmeter och det kändes i kinderna.

Så vi satt i grillstugan och värmde oss och fikade. Äntligen är vi igång med våra utflyktshelger igen! Vi var ju så flitiga med våra utfärder i vintras men under sommarhalvåret är man ju ute jämt ändå. Då känns det inte lika angeläget att ta sig ut mer uppstyrt. Men nu så.

Jakob var trött efter en natt när Ulf mest varit vaken och härjat

Jag var en liten aning piggare. Men bara en aning.

Och efter timmar av snölek, grillning och årets första snögubbe gick vi hem igen. Och eftersom det var en så stormig och kall dag bestämde vi oss för att avsluta helgen med en bastu.

Efter att Ulf somnat gick resten av familjen ner och bastade bort några timmar. Fick tillbaka värmen som blåst bort med stormen.

Vi bastade och badade iskalla baljbad och bastade sedan lite till. Och när klockan var nio smög vi in och la storbarnen för kvällen. Och sedan oss själva. Helt trötta och varma och möra efter en mysig familjehelg när vi gått från höst till full vinter.