Stora supersizade julpynt utomhus är min melodi i år. Istället för lite granris i en urna – en hel jäkla tall på trappan! Istället för en liten krans på dörren – en krans som täcker halva väggen! Jag har ju utlovat att visa hur jag gjort min enoooorma krans som är en dryg meter i diameter. Och det ska ni få se här nedan. Tyvärr ganska fult fotat men det hjälps inte.

Personligen gillar jag ganska tunna kransar med mycket luft i mitten, om ni förstår hur jag menar? Så först köpte jag två kransstommar i metall på Blomsterlandet. I deras största storlek. Och de kransarna blev fina (den syns längst till höger i bild ovan) men jag ville liksom ha ännu större. Så då började jag fundera. Skulle det gå att tillverka en stomme av pem-slang från bygghandeln? Det tyckte jag dock blev lite dyrt eftersom den inte gick att köpa på lösmeter. Så jag letade förgäves efter någon gammal rockring bland leksakerna. Men inte heller det fanns att tillgå. Men då kom jag på det! Vi har ju några skumgummirullar med rörisolering liggande hemma. Bertil fick nämligen sådana i födelsedagspresent av Ada för många år sedan då de lekte Gladiatorerna. Nu är de dock färdiglekta för länge sedan så det passade utmärkt att jag snodde åt mig dem.

Med hjälp av silvertejp fäste jag rullarna i varandra och formade till en cirkel

Eftersom jag valde att göra en så himla stor krans blev den aningens instabil. Men då tog jag bara och tejpade den lite stadig med silvertejp runtom. Sedan knipsade jag till lagom stora bitar av ädelgran. Till kransar tycker jag att det håller så bra! Jag brukar köpa dem i buntar från Blomsterlandet och de är också fina att sätta i krus inomhus.

Sedan lindade jag med mjuk ståltråd fast kvistarna runtom hela kransen. Tyvärr glömde jag fota det momentet, men ståltråden gav bra stadga åt konstruktionen. Så avslutade jag med att linda en elva meter lång ljusslinga runt alltihop och sedan hängde jag den på väggen. Eftersom den är så stor och tung och därmed också lite mjuk fäste jag den med tre spikar. En spik högst upp på klockan 12. En spik på 3 och en spik på 9. Nu sitter den stadigt och tappar inte formen trots att det sedan dess har stormat på gården.

Ja, det var mitt lilla tips det! För hur man kan göra en riktig big bauta-krans!