Jag är helt mjuk och liksom mör i kroppen ikväll. Jakob åkte slalom med Folke hela förmiddagen medan jag passade Ulf och försökte komma vidare med barnrumsrensningen. När han sedan kom hem blev det skiftbyte. Jakob tog alla barn och jag tog Essa på en lång promenad och sedan åkte jag till vårt lilla gym i byn. Tränade mitt vanliga program men lite extra hårt – så att jag kände mig helt lealös efteråt och knappt orkade göra middag.

Men så ikväll eldade Jakob varmt i bastun och bar ut hinkar med isvatten och när Ulf somnat traskade jag och Folke ner över gården i morgonrockar och skoterstövlar för att avsluta dagen på bästa sätt. I bastun, med piggelin att äta och snö att kasta på stenarna. Så mysigt att ligga där skavfötters och titta ut på snöiga granar och filosofera om högt och lågt. Vår bastu har verkligen använts flitigt det här jullovet och varje gång upplever jag en sån otrolig ledighetskänsla. Som att en timme i bastun motsvarar en helt ledig helg. Typ så.