Jag har ett randigt Polarn O. Pyret-nattlinne som jag Àrvt av mamma och som hon köpte nÀr hon var i min Älder. Det börjar bli lite tunnslitet men det hÄller Àn. Helt otroligt! Polarn O. Pyrets signum Àr just dessa randiga plagg som funkar lika bra som understÀll, pyjamas eller mysklÀder. Mina yngre barn brukar ha sina randiga sett pÄ sig i förskolan! SjÀlv har jag precis införskaffat ett grÄtt understÀll som komplement till det randiga nattinne jag gav mig sjÀlv i julklapp.

Polarn O. Pyret har en vision som handlar om minst tre barn i varje plagg. Det vill sĂ€ga att plaggen ska tĂ„la att Ă€rvas mellan mĂ„nga ungar – nĂ„got som passar utmĂ€rkt nĂ€r man som jag har flera barn!

Sedan jag fick hem mitt grÄ sett med tröja och byxa har detta varit klÀderna jag bott i. KÀnner mig sÄ himla mysig och ledig och Folke verkar resonera likadant. Det som Àr allra bÀst Àr de lÄnga muddarna som kan vikas upp eller ner och dÀrmed passar barnet under lÀngre tid (eller mamman med de orimligt lÄnga benen och orangutangarmarna).

Ulf i randiga hÀrliga byxor och tröja

Polarn O. Pyret har ett stort sortiment av klÀder med miljömÀrkningar som organic cotton, GOTS, RWS. Men framförallt har de bestÀmt sig för att minskar antal nyheter per Är för att istÀllet satsa mer pÄ sina klassiker. Som just den ikoniska randen!

Och att plaggen faktiskt tĂ„l att anvĂ€ndas och Ă€rvas Ă€r nog den viktigaste miljöaspekten av alla. Just eftersom nytillverkade klĂ€der – alldeles oavsett materialval – genererar utslĂ€pp vid tillverkning.

För mig Àr det viktigt att barnens klÀder Àr lekvÀnliga, mjuka, sköna och snÀlla mot huden och bÀttre för miljön. Och precis det Àr ju klÀderna frÄn Polarn O. Pyret. Och eftersom jag sedan tidigare Àr trogen kund (online men ocksÄ i deras jÀttefin butik i UmeÄ ) Àr jag glad att ha fÄtt möjligheten att samarbeta med dem!

MÄste bara avsluta med att visa den hÀr bilden som inte alls hör till det hÀr inlÀgget egentligen, men som sÄ fint illustrerar Polarn O. Pyre vision. HÀr Àr Bertil Folke och kusinen Juni 2016. I matchande nattlinnen. Fem Är senare har kusinen Lykke och vÄr Ulf tillkommit och nattlinnena fortsÀtter Àrvas. Det randiga nattlinne Ulf sover i nu har totalt anvÀnts av fem olika barn! Den tanken gillar jag.