Jag har ett randigt Polarn O. Pyret-nattlinne som jag ärvt av mamma och som hon köpte när hon var i min ålder. Det börjar bli lite tunnslitet men det håller än. Helt otroligt! Polarn O. Pyrets signum är just dessa randiga plagg som funkar lika bra som underställ, pyjamas eller myskläder. Mina yngre barn brukar ha sina randiga sett på sig i förskolan! Själv har jag precis införskaffat ett grått underställ som komplement till det randiga nattinne jag gav mig själv i julklapp.

Polarn O. Pyret har en vision som handlar om minst tre barn i varje plagg. Det vill säga att plaggen ska tåla att ärvas mellan många ungar – något som passar utmärkt när man som jag har flera barn!

Sedan jag fick hem mitt grå sett med tröja och byxa har detta varit kläderna jag bott i. Känner mig så himla mysig och ledig och Folke verkar resonera likadant. Det som är allra bäst är de långa muddarna som kan vikas upp eller ner och därmed passar barnet under längre tid (eller mamman med de orimligt långa benen och orangutangarmarna).

Ulf i randiga härliga byxor och tröja

Polarn O. Pyret har ett stort sortiment av kläder med miljömärkningar som organic cotton, GOTS, RWS. Men framförallt har de bestämt sig för att minskar antal nyheter per år för att istället satsa mer på sina klassiker. Som just den ikoniska randen!

Och att plaggen faktiskt tål att användas och ärvas är nog den viktigaste miljöaspekten av alla. Just eftersom nytillverkade kläder – alldeles oavsett materialval – genererar utsläpp vid tillverkning.

För mig är det viktigt att barnens kläder är lekvänliga, mjuka, sköna och snälla mot huden och bättre för miljön. Och precis det är ju kläderna från Polarn O. Pyret. Och eftersom jag sedan tidigare är trogen kund (online men också i deras jättefin butik i Umeå ) är jag glad att ha fått möjligheten att samarbeta med dem!

Måste bara avsluta med att visa den här bilden som inte alls hör till det här inlägget egentligen, men som så fint illustrerar Polarn O. Pyre vision. Här är Bertil Folke och kusinen Juni 2016. I matchande nattlinnen. Fem år senare har kusinen Lykke och vår Ulf tillkommit och nattlinnena fortsätter ärvas. Det randiga nattlinne Ulf sover i nu har totalt använts av fem olika barn! Den tanken gillar jag.