Så många fina kommentarer på mitt förra inlägg. Har läst varenda en och känt med er allihopa – i stort som smått. Jag har alltid fått höra att jag är så dålig på att släppa in folk och berätta hur jag egentligen känner. Och det kan nog stämma men varje gång jag skriver det här på bloggen rakt upp och ner – då blir det omedelbart bättre. Oftast så pass mycket bättre att när jag väl hamrat ner och publicerat inlägget – ja då har tillfrisknandet redan börjat.

Så jag har faktiskt haft några riktigt fina dagar nu där orken och lusten återkommit. Hoppas alla ni som skrev också får må lite bättre snart. Här kommer min helg i väldigt många bilder.

Vi har haft ett alldeles ljuvligt väder i flera dagar så när fredagen kom hängde vi ute i trädgården allihop och jag baxade fram grillen som stod längst in längst under allt möjligt bråte i magasinet.

I min familj är det jag som grillar. Älskar att grilla men är anmärkningsvärt dålig på det. Tror jag ska låna någon bok om hur man blir bra på det och sätta igång att plugga! Det blev i alla fall hamburgare på vår egen lammfärs

Brorsorna drog ut fårskinn och bolster och hade kramkalas i värmen

Middagen intogs på verandan och sedan kraschade vi i soffan och såg på Bäst i test. Herregud vilken bra säsong – önskar bara att Keyyo var med i varje avsnitt. Men man älskar ju Johanna och Olof.

Vi steg upp sju på lördagsmorgonen. Rena sovmorgonen med tanke på att på vardagar vaknar vid sex

Allt är tack vare den här frukostgeneralen som inte gillar när någon annan än han själv ligger och drar sig

Två tufsiga, nymornade människor som spanade ut på solen “Kommerrr håg solen!” ropade Ulf och skyndade sig ut på verandan för att möta solen som han alltså kommit ihåg under natten. Tänk ändå att man bor i ett klimat där tvååringar lyckligt utbrister sånt? Det är ju ändå ett mirakel att man överlever vintern varje år!

Medan Jakob brassade frukost till de morgontrötta storbarn gick jag en långpromenad med Essa och hälsade på hästar, grisar och alla andra djur som bor här i byn. Tycker det är så skönt att ta en egen promenad på morgonen när jag är ledig. Då får jag i alla fall chansen att komma igång lite på egen hand och samla tankarna ifred. Tålamodet med barnen blir bättre.

Så småningom kom jag hem igen och drack kaffe på trappan och barnen lekte med vattenpistolerna jag grävt fram i magasinet. Och så vattnade jag mina rabatter. Man kan lätt glömma bort hur torr våren är – särskilt när man har haft mycket snö. Men oftast ligger fukten ytligt. Det ser blött ut men längre ner är det kruttorrt. Så ett bra sätt att väcka rabatterna och få den frysta jorden att tina – det är att vattna grundligt. Det gjorde jag och såg samma eftermiddag hur scilla, tazetter och narcisser skjöt upp ur marken.

Barnen fick varmkorv på verandan (bästa lunchmaten på helgen när man inte vill lägga tid på att fixa käk ständigt och jämt) och så tog jag fram korsordstidningen till Bertil och ett mattehäfte till Folke som gillar att räkna.

Knepade och knåpade…

Efter lunch kom farmor från stan – hon hade med sig lördagsgodis till barnen som vanligt.

Och när det blev alldeles för kvävande varmt så spolade jag upp en balja i trädgården så att lyckliga ungar fick svalka sig.

Fast Bertil ville helst bara sitta och spela på sin didjeridoo som han fick i julklapp och är helt fenomenal på att få ljud i.

Till middagen på lördagen blev det grillat igen. Blandade grönsaker och så lite eget kött.

Och jag stal till mig lästid. Läser om Mansfield Park för 26e gången i ordningen om jag räknat rätt. Det är min favoritbok av Austens alla verk – men ändå inte den jag läst allra flest gånger. Önskar jag orkade ta till mig ny litteratur men just nu när jag bara stjäl stunder för läsning vill jag umgås med någon jag tycker om, känner utan och innan och behöver noll tid för att sätta mig in i. Som kära gammla vänner – så är mina favoritböcker!

Kolla in hur mina pelargoner kommit igång förresten. Tog upp dem från källaren för någon månad sedan och då såg de erbarmligt risiga ut. Nu börjar de bli som små buskar!

Barnen spelade Minecraft-brädspel med farmor och när hon tog tåget tillbaka till stan fortsatte de på egen hand. Och medan de såg Dr Strange med Jakob som kvällsmys gick jag och la mig med Jane igen.

Den här söndagsmorgonen startade jag med att ta Essa en promenad runt byn. Satte först på en podd men stängde av. Orkade inte lyssna på någonting – ville bara ha fågelkvittret i öronen och solen i ögonen. Formligen studsade fram med öppen jacka och gympaskor. Så ljuvligt att bjudas på så varmt, vindstilla väder!

När jag kom tillbaka roade sig alla barn så jag bäddade ner mig på farstubron och somnade med Mansfield Park i ansiktet. Njutningen visste inga gränser. Dagläsning och dagsovning är två av mina favoritaktiviteter! Det bästa är när de kan åtföljas.

Efter lunch kom gammor och hälsade på – vi är så lyckliga att vi nu kan ses! Och min pappa ska vaccineras till veckan – är så glad att det ska ske!

Gammor hade med sig sina goda bullar och vi fikade i värmen på verandan. Bor praktiskt taget här ute under våren.

Men när det blev alldeles för varmt stoppade jag ner Ulf och gammor i lådcykeln och så skjutsade jag dem (storbarnen fick cykla själva) ner till sjön för ett bad.

Som ni ser ligger isen ännu kvar på sjön. Såg till och med någon som vågat sig ut för att pimpla!

Men vi ville bada! Jakob var först i

Sedan hjälpte han i gammor så att hon inte skulle halka. Hon är en van vinterbadare sedan många år – trots sina 80+ räds hon inte isvatten!

Hon var i längst av alla.

Sedan var det min och Folkes tur. Men det blev ett snabbt dopp för mig. Det gör ju alltid så fruktansvärt ont i smalbenen. Alltså så att jag blir jätteledsen och typ kränkt? Hur står folk ut?!

När vi badat klart ropade plötsligt Jakob “MEN VAR ÄR ULF?!” En kort stund av panik utbröt. Hade han ramlat i vattnet? Gått iväg därifrån? Sprungit ner sig i bäcken? Men nejdå. Vi hade bara glömt honom som vanligt. Han satt ordentligt fastspänd och sa inte ett ljud utan väntade bara snällt på att vi skulle åka hem. Stackarn.

Det blev grillat till middag idag igen.

Jag vattnade blommorna ännu en gång. Krut-torra av det gassande solskenet.

Ulf hängde mig i hasorna och vattnade med vattenpistolen

Min fina lilla knubbis med den största kalaskula jag sett.

När vi vinkat av gammor gjorde vi kväll

Och barnen kröp ner i soffan och såg en film med Jakob medan jag la Ulf. Och nu ligger jag här och skriver till er.

Hoppas att ni får en fin vecka allesammans. Jag tänker att den torde bli bättre än min förra arbetsvecka i alla fall! Nu ska jag fortsätta umgås med Fanny Price och Miss Crawford och somna till några repliker från Mr Edmund Bertram. Förhoppningsvis utan att tappa boken rakt i ansiktet på mig själv. Godnatt!