Idag fyller jag 35 år. Vaknade strax efter sex av att hela familjen kom in och sjöng och hade med sig tårta och blommor. Så gulliga och så yrvaken uppsyn på allas ansikten. Vi gick ner och drack kaffe och åt tårtfrukost. Älskar tårtfrukost. Sött och kaffe är det enda jag vill äta när jag vaknar.

Lurviga lufsen och prydliga pojken

Det sammanföll så väl att det var barnen som fick en present imorse. Ett stort Star Wars-skepp. Folke trodde tills nyligen att Darth Wader hette Stark Reidar. Då var det en läsare som kontrade med att hennes son trodde att Han Solo hette Hans-Olof. Smäller av så roligt!

Hela förmiddagen satt jag i diverse zoom-möten och planerade. Bland annat för Susannes Skafferi ( till midsommar kör vi igen – då blir det fyra timmar från mitt kök och min trädgård!) och i varje möte blev jag uppvaktad med sång. Så himla mysigt!

Det har varit så otroligt varm och soligt i bortemot en vecka nu och jag är tacksam för att det fortsatte idag. Jag åkte in och tränade med min PT-Ida och gjorde diverse ärenden och svängde förbi farsan och fick min födelsedagspresent. Han vaccineras imorgon så snart kan vi ses på riktigt – med barnen! Då ska jag bjuda hit pappa och moster och äta middag tillsammans för första gången på över ett år.

På vägen hem stannade jag och köpte prick allt gott jag var sugen på. Charkisar, gott bröd, marinerade oiiver och lite annat småplock.

Dukade på verandan i kvällssolen

Så gott med lagrade ostar ihop med Kvitten & Honungsjelly.

Har känt mig så glad och så firad hela långa dagen. Av min familj, av släkten, av mina kompisar, alla jag jobbar med och av alla fina läsare. Känner mig SÅ glad.

Som vanligt när vi skulle äta trevlig familjemiddag levde Ulf rövare och uppviglade Essa. Fäktades med trädgårdsspadar, höll på att panga en ruta i verandan med en pinne samt tömde ut sitt saftglas över hela bordet. Ständig action med den här tvååringen i sin närhet!

Ändå lyckas han se sååå oskyldig ut

Till efterrätt blev det munkar. Barnen hade aldrig ätit det förut men länge velat prova. “ÄR DET SANT? ÄR DET VERKLIGEN SÅDANA MED HÅL I?” gastade Folke när han fick se. Succé!

Sedan öppnade jag paket. Den fantastiska servisen i flytande blått fick jag av min älskade pappa som köpt den på loppis. Precis den som jag samlar på – blev så glad! Min syster hade skickat en hel fantastisk låda med smått och gott. Som dessa snygga Mohedaskor,

Ett otroligt gammalt majolikafat. Salladsbestick med vackra porslinshandtag. Kitchiga väggbonader av papper och så en loppad &Other Storiesklänning och en rosa morgonrock. Plus en fin sockertopp jag ska ha framme i köket!

Av Jakob fick jag nya löparskor från Nike. Han kan man lita på. Jakob är den som förser mig med alla träningsgrejer jag behöver.

Av min faster fick jag en blommig kjol (den som ligger underst i högen) och en kökshandduk av bolsltertyg. Och de blårutiga kuddarna är från min syster. Så mycket fint! Ska prova igenom allt ordentligt imorgon.

Och av min vän och högra hand Charlotte fick jag en fantastisk tulpanbukett och ett jättefint kort.

Känner mig så överdådigt firad. Är så glad och tacksam över alla människor jag har runtomkring mig. Vad har jag gjort för att förtjäna det? Fattar ingenting! Nu ska jag krypa ner i sängen med Mansfield Park och lite alkoholfritt bubbel som blev över från tidigare och bara smälta den här födelsedagen.