När jag kom hem från stan idag var jag tvungen att stanna, plocka upp kameran och föreviga synen. Lövsprickning, illande grönt på åkern, tuplaner i alla nyanser och hela trappan full med sommarblommor som snart ska komponeras i härliga krukor! Blev så lycklig av synen och färgprakten som är här nu.

När jag var hos farmor såg jag gamla bilder från sextiotalet, av hennes inglasade farstu. Rutiga gardiner, röda pelargoner och jag kände DIREKT att jag skulle återskapa det här hemma. Ta bort lite av den där antika “fiiiina” stilen och istället tillföra lite härligt sommartorpiga, enkla element! Fler trasmattor, rutiga bomullsgardiner och anspråkslösa terracottakrukor.

Mitt gamla blomsterbord som har stått ute i magasinet i vinter fick komma fram igen och gamla krukor fylldes med röda pelargoner. Är väl som att svära i kyrkan men jag säger det ändå – föredrar faktiskt röda pelargoner framför rosa Mårbacka!

Att matcha färg med färg (i motsats till typ vitt) gör mig lycklig. Bara att se på färg och mönstermixen här får det att pirra i kroppen!

Penseerna som jag planterade innan påsk växer och frodas! Och jag ser nu hur bra min möbelgrupp matchar insidan av dörren.

Fina Essa! Hon har långa dagar nu när hon arbetar med Jakob i jordbruket. Gör nytta nästan jämt. Skrämmer skator, äter upp fjolårets kålrötter och gräver fram gamla djurkranium ur jorden.

Jag älskar förresten spetsgardiner och alldeles särskilt bomullsspets. Syntetspetsar har inte alls samma härliga känsla. Slå till om duu hittar på loppis! Ibland har man tur och kan haffa…

Jamen titta bara så fint

Väderleksrapporten visar att det ska bli soligt och varmt kommande dagar. Så tacksam för att våren återvänder.

Lagade sedan middag med fönstret öppet och kollade in Smulf som lekte med Betty och Hokka. De kommer få leva med dessa smeknamn resten av livet, det vet jag!

En liten stund senare var det fullt kramkalas i gräset.

En perfekt eftermiddag efter en lång dag i stan med tusen ärenden.