Vi hade nattfrost hÀrom dagen. HjÀlp! Tur att det verkar bli varmare igen nÀrmare helgen för jag blir sÄ nervös nÀr jag tÀnker pÄ alla vÄra odlingar. SvÀngde förbi Marstorp idag och skördade lite till middagen.

GrönkÄl och purpurkÄl att göra en matig sallad utav. Tur att kÄlen tÄl minusgrader utan problem!

Vi har fyra lÄnga odlingstunnlar dÀr gurkan vÀxer i mÀngder. Vi ska sÀtta upp en till tunnel snart dÀr vi ska odla pak choi och sallad nu pÄ sensommaren/förhösten.

Egenodlad gurka. Den sort vi odlar Àr nÀstan mer som avokado i konsistensen. TÀt, mörkgrön, krÀmig och krispig pÄ en och samma gÄng. Skönt att vi har nÄgra ton gurka sÄ man inte behöver hÄlla igen pÄ den fronten i alla fall! Barnen kan fÄ en var och gnaga pÄ nÀr de kommer hem vrÄlhungriga och inte stÄr ut med att vÀnta Ànda till middagen.

Oavsett hur kallt och blÄsigt det Àr ute kÀnns det alltid fuktigt, varmt och skönt i odlingstunnlarna.

Vi har precis börjat sÀlja vÄra grovsakslÄdor nu! Vi har ju bÄde grönsaks och grovsakslÄdor pÄ prenumeration men grovsakslÄdorna kommer igÄng senare pÄ sÀsongen av förklarliga skÀl. Men nu skickar vi ivÀg nÄgra hundra i veckan till vÄra prenumeranter i UmeÄ och alla smÄ byar runtomkring.

Om Jakob kommer ihĂ„g tar han hem en lĂ„da till mig med. Annars fĂ„r jag cykla förbi och skörda sjĂ€lv. Som idag. Skomakarns barn ni vet…

Idag har vi leveransdag och det har packats grönsakslÄdor och lastats in i bilen.

Jakob kom hem pĂ„ lunchen och dĂ€ckade av trötthet. Han pratar med drömmande blick om november nĂ€r odlingssĂ€ssongen tagit slut…haha. Även jag kan se en charm i den tanken faktiskt. Att det lugnar ner sig igen.

Vi Àr sÄ gott som fullbokade nu, men nÄgra lÄdor till ska vi vÀl kunna stuva in i vÄr elskÄpbil tycker jag! SÄ vill du bli prenumerant kan du lÀsa mer hÀr.