Hejhopp denna uuuuunderbara tisdag! Vaknade utvilad, peppad och glad.

Så härligt att vi går in i september imorgon och att jag har en så sjukt bra känsla i magen. Ni vet när man känner att man är på rätt väg? Den känslan har jag! Min assistent Charlotte gick igenom höstens jobbschema med mig och jag kände bara ett stillsamt. Jaha? Det här är så himla…lagom?! Förra hösten var det mer trevande men ändå hoppfullt. Men nu vet jag det med säkerhet – jag KAN ha ett balanserat, lagomt arbetsliv! Det finns inom räckhåll.

Det är jobbet som till stor del dikterar hur det går med träningen, hemmet, psyket, relationerna. Och när jag jobbar för mycket fallerar resten. Så lagom är något att verkligen sträva efter. Sedan kommer det såklart ändå infalla stressigare perioder. Men det får jag ta då. Den övergripande känslan nu är ändå att jag kommer ha en skön lunk.

Känner mig allltid så dum när jag skriver sånt här eftersom att jag – till skillnad från många andra – faktiskt har möjligheten att styra min arbetsbelastning. Jag vill inte låta helt aningslös och ba “Du som jobbar på IVA borde sträva efter att jobbet ska vara mer lagom. Du som rättar sextio nationella prov – testa att göra som jag och minska din arbetsbelastning!”

Å andra sidan. Det vore väl förfärligt om jag som nu har den möjligheten inte begagnade mig av den utan bara fortsatte stressa och beklaga mig? Det är väl om något mer aningslöst?

Klädde mig som en karamell dagens humör till ära. En gammal Miss Clarityklänning, orange lack från Depend i färgen “catchy coral” och mina Supergas på fötterna. Och sedan drog jag in till stan för att jobba.

Hejhej från tuttfian med humöret på topp!