Första mötet med Ànglaspelet. SmÄtt övervÀldigad av plinget och ljusen.

Jag glömmer att han inte minns. Han minns inte att jultomten kommer. Minns inte hur snön kÀnns. Minns inte Ànglaspelet. Minns inte att vi brukar ha en gran inne. -Kommer du ihÄg julgranen? frÄgar vi och han pekar bara ut genom fönstret. DÀr ute Àr ju granarna. DÀr Àr skogen.

Missar man en chans fÄr man flera chanser till. Det kommer nya jular för barnen. Det kommer fler sommarlov. Medvetandet vidgas, nya minnesbanor dras upp. NÀr jag tÀnker pÄ min egen barndom Àr det ju de sista Ären jag minns tydligast. Den Älder Bertil inte ens uppnÄtt.

Missar man en chans fÄr man flera. Det kommer en jul nÀr man inte Àr nyseparerad. Inte utmattad. Inte pank. En jul nÀr man inte har brutit armen eller Àr deprimerad. En jul nÀr man hunnit göra pepparkakshus och en jul nÀr man skiter i det bara för att man inte har lust. Det kommer nya chanser att skapa fina minnen med barnen. Hela tiden kommer nya chanser för lilla mamman och pappan. LÄt oroshjÀrtat klappa lugnt.