Jag tycker att det är så fint att dekorera dörrposterna. Kanske särskilt kring jul. Ovanför min ena köksdörr sitter en liten hylla som jag ju visat förut.

Dekorerad med allt jag tycker är fint. Gamla hyllband, plåtburkar, en liten vas och små ljusstakar.

Över den andra köksdörren sitter det en julig bonad

Och längs draperistången har jag virat lummer, torkade apelsinskivor och dekorerade pepparkakor.

På ett snöre hänger små bjällror som jag köpte på loppis för 40 kronor. När man går förbi snuddar man ofta i draperiet vilket gör att den mjuka klangen från bjällrorna hörs. Det är en sådan sinnlig liten detalj som jag verkligen njuter av. Njuter lite mindre av när Ulf får tag i ändtampen och bjällrar det högsta han förmår!

På andra sidan köksdörren sitter också en hylla ovanför. Man kan lägga en gardinstång under hyllan om man vill ha ett draperi där. Men nu har jag istället hängt en slinga lummer i fästet. Och ovanpå står några av mina favoritsaker vid jul. En riktigt gammal granljusstake, tre loppade dalahästar, en tomtestake och en murrig liten vas med granris i.

Ett sånt rart litet blickfång.

I vardagsrumsdörren hänger det en glittrig kvist virad kring stången. Egentligen en krans från Indiska jag köpte på rea förra veckan och virade upp för att kunna använda som slinga istället.

Så fin! En grön gammal keramikklocka hänger också på stången.

Liksom en glittrig liten krans jag fick i present förra julen.

Även vid det här draperiet hänger loppisfyndade klockor på rad och plingar när man råkar stöta emot. De här klockorna ser riktigt gamla ut och förutom små symboler på dem står det Noel och Good Luck ingraverat.

Draperiet är ett riktigt gammalt ulldraperi jag köpt på en loppis en gång i tiden.