Jag tycker att det Àr sÄ fint att dekorera dörrposterna. Kanske sÀrskilt kring jul. Ovanför min ena köksdörr sitter en liten hylla som jag ju visat förut.

Dekorerad med allt jag tycker Àr fint. Gamla hyllband, plÄtburkar, en liten vas och smÄ ljusstakar.

Över den andra köksdörren sitter det en julig bonad

Och lÀngs draperistÄngen har jag virat lummer, torkade apelsinskivor och dekorerade pepparkakor.

PÄ ett snöre hÀnger smÄ bjÀllror som jag köpte pÄ loppis för 40 kronor. NÀr man gÄr förbi snuddar man ofta i draperiet vilket gör att den mjuka klangen frÄn bjÀllrorna hörs. Det Àr en sÄdan sinnlig liten detalj som jag verkligen njuter av. Njuter lite mindre av nÀr Ulf fÄr tag i Àndtampen och bjÀllrar det högsta han förmÄr!

PÄ andra sidan köksdörren sitter ocksÄ en hylla ovanför. Man kan lÀgga en gardinstÄng under hyllan om man vill ha ett draperi dÀr. Men nu har jag istÀllet hÀngt en slinga lummer i fÀstet. Och ovanpÄ stÄr nÄgra av mina favoritsaker vid jul. En riktigt gammal granljusstake, tre loppade dalahÀstar, en tomtestake och en murrig liten vas med granris i.

Ett sÄnt rart litet blickfÄng.

I vardagsrumsdörren hÀnger det en glittrig kvist virad kring stÄngen. Egentligen en krans frÄn Indiska jag köpte pÄ rea förra veckan och virade upp för att kunna anvÀnda som slinga istÀllet.

SÄ fin! En grön gammal keramikklocka hÀnger ocksÄ pÄ stÄngen.

Liksom en glittrig liten krans jag fick i present förra julen.

Även vid det hĂ€r draperiet hĂ€nger loppisfyndade klockor pĂ„ rad och plingar nĂ€r man rĂ„kar stöta emot. De hĂ€r klockorna ser riktigt gamla ut och förutom smĂ„ symboler pĂ„ dem stĂ„r det Noel och Good Luck ingraverat.

Draperiet Àr ett riktigt gammalt ulldraperi jag köpt pÄ en loppis en gÄng i tiden.