Nu är ju syrran med familj här och det är så mysigt när de kommer. Hon är den som ser alla små förändringar jag gjort – uppmärksammar tavelhängningar, porslin och möbleringar. Går runt och suckar lyckligt över vad hon ser och det gör mig alltid så glad! Kvällen de kom hade jag bakat en saffranskaka med snöigt täcke och värmt glögg.

Välkomstkommittén. Först skulle Ulf kramas

Sedan ville Essa ha kärlek

Sedan kom Folke.

Bertil flög på moster redan i hallen så det var i alla fall bortgjort.

Ulf använde gästerna som studsmatta när han i upphetsningen for runt och lät livsandarna spruta

Mina älskade systerdöttrar. Så underbara flickor. Roliga, busiga, kreativa och kärleksfulla. Så stolt moster som står bredvid och tittar på hur de utvecklar sig.

Barnen slängde i sig fika och sedan skulle de visa julklappar och därefter tog de på sina pannlampor och drog ut för att visa kusinerna sin koja.

En sista avbruten amaryllis i en minivas

Igår morse kom jag ner till det här. Hela unghögen i soffan framför Klaus.

Vi drog ut och lekte också. Hälsade på grisarna

Många och söta är de.

Sedan tog vi sparken till några riktigt hala isfläckar i ett dike där barnen lekt mycket på jullovet.

Igår gjorde vi eld i bastun och jag och syrran gick ner med alla barn utom Ulf. Höga illskrik när de rullade sig nakna i snön eller utmanade varandra till att våga springa längre och längre från bastun. Tillslut var det bara en massa nakenfisar som rusade runt på gårdsplanen och gallskrek. Sedan berättade jag spökhistorier och kunde såklart inte låta blir att skrämma livet ur barnen.

Idag förbereder vi för vårt nyårsfirande som blir en nygammal tradition jag längtat otroligt mycket efter men inte gjort på många år. Men mer om det senare.