Vaknade innan väckarklockan ringde 06.20 imorse. Varm sol i ansiktet. Knöt på mig gympaskorna och tog med mig Essa ut på en ensam promenad över åkern innan Ulf vaknade. Det är bara vi hemma nu för storbarnen åkte till Stockholm med farmor igår och Jakob är kvar i Spanien några dagar till.

Jag är så glad över att ha fått vara själv med barnen i två veckor. Jag var väl inte överlycklig när Jakob behövde ta det här jobbet men jag märker sån enorm skillnad nu när Ulf lugnat ner sig och blivit lite förståndig och storbarnen är så duktiga och hjälpsamma. Vill bara vara i deras närhet, gosa med dem, lyssna på dem, skoja, prata och givetvis tjata en hel del.

Jag tycker det är fint att kunna dela på sig som familj ibland. Både att man kan dela upp barnen mellan sig så att man kan anpassa aktiviteterna för respektive åldrar bättre. Men också som föräldrar – att inte behöva sitta ihop jämt. I våras var jag ju borta två veckor när jag opererade mig och i höstas var jag med min syster på en elva dagar lång skrivarvecka i vår stuga. Nu är Jakob borta i drygt två veckor. Och det går bra. Det är till och med riktigt trevligt.

Och när det blivit kväll och jag torkat diskbänken, plockat upp från golvet, dammat duken på köksbordet, Essa har blivit rastad och alla barnen sover. Då känner jag mig så förnöjd och glad över hur jag fick ihop dagen helt själv!