Igår kom då äntligen pojkarna hem från Stockholm. Mötte dem på tåget 07.04 och det var glada och trötta gossar som kramade sin lillebror länge. Essa rullade runt på rygg och viftade svansen så jag trodde att den skulle gå av.

Jag gjorde varm choklad och falukorvssmörgåsar till de trötta resenärerna innan de skulle till skolan. Och Ulf fick klappa Folkes nya bläckfisk och beundra hans keps med Vasaskeppet på.

När jag frågade vad som var roligast av allt de hade gjort och sett – Vasamuseet, Cosmonova, Leos lekland och Naturhistoriska svarade båda två att det roligaste av allt var lekplatsen utanför lägenheten i Rågsved. Haha, japp. Då vet vi vart vi ska åka nästa sommar i alla fall!

När jag lämnat Ulf på förskolan och barnen cyklat iväg själva hämtade jag Jakob med nästa tåg. Ni skulle ha sett Essas reaktion! Under de första minuterna gnydde hon nästan lidande och växlade mellan att åma runt på rygg och försöka buffa sig in i magen på Jakob. Hon krälade och krängde så mycket att det såg ut som att någon utövade en Cruciatus-förbannelse på henne. Sedan gick hon direkt till matskålen och åt. Och sedan lämnade hon inte hans sida på hela dagen.

Och snart reser Jakob bort igen två veckor och jobbar. Undrar hur det ska gå då?

Jag hade ont i huvudet hela måndagen och istället för att få något vettigt skrivjobb gjort hade jag ett två timmar långt planeringsmöte med Erica liggandes i hammocken. Varför kan inte fler saker i vardagen innebära att man ligger och arbetar i en hammock med fågelkvitter och varm sol mot hjässan.

Så småningom tog jag i alla fall itu med lite trist administration och planering innan jag svirade om och begav mig ut i löpspåret för att försöka springa ifrån huvudvärken. Det funkade faktiskt!

Och när barnen kom hem från skolan tände jag grillen. En grillmiddag måste man ju ha för att fira att vi är tillsammans igen.

Barnen hängde och flängde

Och klättrade i träd

Hamburgare igen. Onödigt gott.

Nästan alltid någon extra middagsgäst vid bordet. Det gillar jag!

Hungriga ungar och hungriga vuxna. Hungrigast av alla var dock Essa.

När middagen var avdukad och kaffet urdrucket tog jag på mig arbetskläder och drog ner på byn med Folke och hans kompis Dahlia. Det var nämligen städdag i byn och då hjälps vi åt att göra vårfint.

Vissa krattade, några rensade ogräs, andra oljade staket och skrapade färg från den avflagnade lekställning. Överallt ungar och vuxna och gamlingar i en härlig röra!

Det finns ju två sjöar i vår by men den “riktiga” badplatsen med sommarcafé är faktiskt en anlagd damm mitt i byn granne med förskola och skola. Det låter kanske inte så trevligt men det ÄR det. Alltid friskt, fint vatten och perfekt sandbotten. Och varje vinter töms dammen för att fyllas på till våren igen.

Jag var utrustad med kratta och arbetshandskar och städade skolgården och utanför förskolan

Jag gillar att kratta. Det blir så fint resultat!

Charlotte kämpade också på med krattan. Och så fotograferade jag byborna som arbetade eftersom vi behöver lite fler bilder till byns egen hemsida.

Alla duktiga som bidragit bjöds sedan på hamburgare men vid det laget hade jag redan åkt hem och lagt reströtta barn.

Imorse studsade jag som sagt upp ur sängen och direkt in i min blå sommarklänning. När Jakob varit bortrest har jag fått jobba hemifrån (vill inte lämna Essa ensam så länge). Men nu drog jag in till stan för att jobba på NK. Behöver energin jag får av att vara i stan en dag i veckan!

Tog en räksmörgås till frunsch och så kom Erica förbi för att arbeta och prata jobb.

Sedan gick vi en flamsig sväng på stan tillsammans. Min fina vän och redaktör. Hon kan verkligen få mig att vika mig dubbel av skratt.

Erica fotade mig utanför Röda Korset

Dit vi smet in för att reka rekvisita till ett jobb. Men jag ville egentligen mest reka klänningar till mig själv när jag väl var där.

Tog min friskvårdstimme och drog till gymmet och träffade min PT Ida. Var tvungen att dokumentera hur mycket jag lassar på stången nu för tiden. Nu tränar jag alltså marklyft på 80 kilo. Känns megamäktigt! Ni ska veta att för ett och ett halvt år sedan när jag började hos Ida då kunde jag knappt lyfta en hantel och när vi så småningom började med marklyft efter att ha tränat i ett halvår var det 30 kilo jag körde och tyckte var tungt. Den stora skillnaden i träning har egentligen kommit 2022 när jag börjat träna styrketräning två gånger i veckan med Ida och sedan bara köra kondition hemma på egen hand.

När jag kom hem hoppade jag in i duschen och började sedan förbereda för matlaget.

Peppade barn dansade in sina sommarklänningar

Och gick på pinn-promenad nere på gården.

Jag hade gjort en sådan där köttfärssås som fått puttra i typ sju timmar. Påbörjade den kvällen innan. Blir så fruktansväääääärt gott.

Dukade upp på köksön så man fick servera sig själv

Jag tog för mig rikligt. Köttfärs byggde denna vackra kropp osv.

Småbarn och vuxna barn åt på verandan

Väldigt skönt att kunna äta här ute – inte minst för att ljudnivån i huset blir rimligare.

Till efterrätt fick alla GB Sandwich päron och mjölkchoklad. Jag tyckte den var god! Någon annan som provat?

Ulf lånade mitt favoritläppstift och målade Lady Danger från MAC i hela fejan. Suck.

Och sedan lekte de doktor och undersökte Klas medan vi vuxna smyg-åt godis och drack kaffe.

Så småningom började vi diskutera med de två arkitekterna i matlaget om hur vår nya dörr ska se ut. Vi ska ju byta ut ett fönster mot en gammaldags vacker balkongdörr som öppnar upp huset ner mot åkern på ett nytt sätt. Vi försökte mäta och jämföra och eftersom ingen orkade hämta tumstock fick vi mäta i det som fanns tillgängligt. Nämligen rabarberstjälkar. Vi kom fram till att dörren ska vara två och en halv rabarberstjälkar bred. Vad är det för fel på det nu då? I Amerikat mäter man ju fortfarande i tummar och fötter och ingen klagar på dem för det…

Sedan hämtade Jakob en tumstock i alla fall och jag konstaterade att det väl knappast är så noga med att putsa ett fönster som ändå snart ska bytas ut?

Ungarna lekte i trädgården tills det var dags att avrunda kvällen. Då tog jag Essa på en timmes kvällspromenad medan jag lyssnade live på rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard som jag ju gjort så många kvällar förut de senaste veckorna. Kommer bli tomt när det är slut och avgjort.

Och nu. Nu ska jag gå och lägga mig och sova ungefär som jag sov när jag låg i narkos. För precis så trött är jag. Korra det här inlägget får jag göra när jag vaknar imorgon. Tacohej!