Så glad för att återigen få jobba med denna pärla till människa och göra Susannes Skafferi! Vi sänder live från Umeå nu på lördag klocka 11.35 – 15.35 i SVT 2 och på Play.

Den här gången blir det fokus på midsommar, att ordna fest utomhus och framförallt att grilla! Jag har nog aldrig varit så peppad på något avsnitt som detta för Susanne har lovat att delge alla sina bästa hacks, alla viktiga tekniker, hur man väljer grill, vad som är bäst att grilla vad med och olika metoder för att få nya spännande resultat. Dessutom kan jag lova att Susanne kommer avliva en och annan myt som finns kring hur man ska grilla!

Hela måltiden från fördrinken till såserna, huvudrätterna och desserten kommer tillagas på grill. Det här vill ni inte missa!

Jag är så stolt förresten – för Susannes Skafferi fick precis ta emot ett otroligt fint pris från internationella World Food TV Awards. Vi tog emot priset Best Food TV Show in Sweden och det känns extra mäktigt eftersom organisationen som delar ut priset (Gourmand International) är samma organisation som tidigare delat ut pris till Barnens stora kokbok som jag och Annakarin gav ut för tre år sedan. Känns så overkligt att ha fått pris både för bok och teveprogram. Ett sånt otroligt fint betyg på allt slit vi lagt ner!

Hoppas ni vill hänga med oss i rutan, i duo-appen eller i SVT Play

(foto Lena Lee)