Jag funderar mycket på hur det påverkar en parrelation att man träffas medan man är väldigt ung – kontra att man blir ihop när man är fullvuxen. Med risk för att generalisera grovt kan tycka att många par som blir ihop i vuxen ålder är så artiga, service minded och lite extra fina gentemot varandra? Medan vi som blev ihop medan vi fortfarande var väldigt unga – i mitt och Jakobs fall till och med som tonåringar – är mer som syskon i relationen. Inte så artiga med andra ord.

En annan skillnad är att många som träffas när de är vuxna verkar ha en sådan stolthet gentemot sin partner. En väninna som träffade sin man senare i livet klantar sig rejäl på jobbet och säger “det här pinsamma ska jag då fasen inte berätta för X” medan min första instinkt när jag gjort bort mig är att berätta för Jakob så fort som möjligt. Jag har liksom ingen stolthet kvar och tycker inte att jag har något att dölja.

Om sådana skillnader – verkliga och inbillade — pratar vi i dagens avsnitt av Wollin & Clara