Igår söndag körde vi hem från Borås. Åkte 05.38 på morgonen och svängde in hemma på gården 19.27. Jag kände mig ungefär lika ofräsch som jag gjorde efter tågluffen genom Indien. Sand i hårbotten, svettiga armhålor, sittsår i baken, fult ostyrigt hår eftersom jag somnat när det fortfarande var blött av sjövatten. Iklädd en dåligt sittande bh samt en klänning jag burit några dagar för länge och sedan bevistat en rad offentliga toaletter med. Offentliga toaletter besudlar en. Även när de är fräscha.

Lättnaden när vi packat ur bilen, slängt alla barn i badkaret för en storrengöring och jag själv fick duscha, göra hårinpackning, peela ansiktet och raka benen. Var obeskrivlig. Att vi hade storstädat innan vi åkte och bäddat rent i sängarna var en riktig bonus. Och eftersom farmor Annika bott här och skött om Essa och fåren var kylen påfylld med bröd och mjölk och sånt viktigt. Vi landade alltså mjukt. Jag avslutade kvällen med att gå en sväng och plocka in lite blommor till mitt nattygsbord.

Hemresan var (trots episk sunkighet) riktigt trevlig. Vi lyssnade på ljudböcker, barnen skötte sig i stort sett utan bråk och gnäll och jag satt och kände mig så nöjd och glad över min semester. Det visade sig att den här sista veckan hos syrran verkligen gjorde susen. Den monterade ner den sista stressen i kroppen och fick min semester att känns just så bra, rik och lång som den faktiskt har varit.

Nu är det åtta dagar kvar tills skolan börjar och vi ska inte åka någonstans eller göra någonting. Bara vara hemma och landa och försöka hitta tillbaka till rutinerna.

Jag kom förresten på en sak jag tycker vore rolig att göra här på bloggen – något jag inte gjort på många, många år. Nämligen att ha en riktig frågestund. Det brukar kunna bli stora, ohanterliga inlägg när allt ska besvaras – så jag drar mig gärna för det. Men nu var det så länge sedan att det känns kul

Så om du har någon fråga till mig – skriv en rad och jag göra mitt allra bästa för att försöka besvara den i ett inlägg.