När jag skriver om politiska frågor här på bloggen är det inte sällan någon som konstaterar att de ändå inte kommer att rösta. För mig är det en tanke som nästan känns förbjuden.

Men man måste väl rösta! Får man ens låta bli?

Jag kan absolut känna en trötthet inför politiskt spel och det händer att jag misstror politikers uppsåt. Ibland känner jag mig väldigt villrådig och då röstar jag helt enkelt på det jag ogillar minst.

Men jag undrar om någon läsare som inte röstar vill berätta mer?

Är det ett aktivt beslut eller mer av en tillfällighet? En känsla av hopplöshet eller en protest? Känner du dig oinsatt i politik eller tvärtom alldeles för luttrad? Eller är det något annat som får dig att avstå?

Och kanske ännu intressantare: om något skulle få dig att gå och rösta – vad skulle det vara då? En specifik fråga? En extra bra partiledare? En mer angelägen valrörelse?

Om du vill får du gärna berätta.