Panzisjukhuset i Kongo

En trekantig ost. Eller tvÄ tuber mjukost. Ett paket kycklingfÀrs. Eller en bukett rosor. Det hÀr Àr exempel pÄ vad jag kan fÄ för ungefÀr 90 kronor i matbutiken.
För samma summa kan jag hjÀlpa ett sjukt barn att bli friskt och överleva i Demokratiska Republiken Kongo. Av hundra barn som föds i det landet, dör 12 innan de ens hunnit fylla 5 Är.

I Kongo pÄgÄr vÀpnade strider och vÄld mellan olika grupper, vilket leder till flyktingströmmar och en mycket svÄr humanitÀr situation. Familjer som tvingas fly för sina liv mÄste lÀmna bostad, djur och odlingar bakom sig. De hamnar ofta i extrem fattigdom, utan möjligheter att försörja sig och har svÄrt att fÄ fram mat för dagen.

Men det finns hjĂ€lp att fĂ„ – pĂ„ Panzisjukhuset i östra Kongo! Sjukhuset grundades av doktorn Denis Mukwege som fick Nobels fredspris 2018. Sjukhuset Ă€r mest kĂ€nt för sitt arbete med kvinnor och barn som utsatts för sexuellt vĂ„ld, men personalen pĂ„ sjukhuset rĂ€ddar ocksĂ„ livet pĂ„ undernĂ€rda barn. HĂ€r fĂ„r de en nĂ€ringsrik vĂ€lling som serveras sex gĂ„nger per dag. Ett barn som blivit sjukt av undernĂ€ring behöver ofta stanna 15 dagar för att tillfriskna. Hela behandlingen kostar 90 svenska kronor.

PÄ Panzisjukhusets nutritionsavdelning fÄr barn hjÀlp att bli friska frÄn undernÀring.


Jag samarbetar med LĂ€karmissionen som finns pĂ„ plats och vill tipsa dig om att bli deras nya mĂ„nadsgivare. Du ger dĂ„ 90 kronor i mĂ„naden – vilket motsvarar en hel behandling pĂ„ Panzisjukhuset för ett barn som lider av undernĂ€ring.

Som mÄnadsvigare kan du alltsÄ rÀdda livet pÄ ett barn varje mÄnad.
GÄ in pÄ lakarmissionen.se/clara för att bli givare, det tar bara nÄgon minut! Som ett litet tack för att du bestÀmt dig för att bidra fÄr du som nybliven givare min bok Nu bakar vi.

LĂ€karmissionen grundades i Sverige Ă„r 1958 och Ă€r idag en internationell bistĂ„ndsorganisation som leds frĂ„n Stockholm. Organisationen har förstĂ„s ett 90-konto och omfattas dĂ€rmed av Svensk Insamlingskontroll.

TRYCK HÄR FÖR ATT BLI MÅNADSGIVARE OCH FÅ MIN BOK