Det har varit sĂ„ mycket senaste veckan. Mycket jobb att ta igen efter sjukdom och vabb och dessutom avslut pĂ„ nĂ„gra riktigt stora projekt. SĂ„ nĂ€r jag Ă€tit fredagsmiddagen som Jakob och barnen lagat och lagt mig i soffan för att se Pirates of the Caribbean – död mans kista med barnen. DĂ„ somnade jag som en sten och vaknade inte förrĂ€n filmen var fĂ€rdig. Jag stapplade sedan upp – laddade en diskmaskin – och kraschade i sĂ€ng pĂ„ nytt. Och sov till klockan Ă„tta pĂ„ morgonen.

DÄ vaknade jag som en ny mÀnniska, till den hÀr utsikten.

Kom ner i köket dÀr det brann i vedspisen. Erinrade mig att det fanns massa smÄplÀttar kvar frÄn torsdagens middag som jag kunde duka fram till barnen.

GrÀdde, plÀttar och hÀggbÀrssylt till frukost. Inget fel pÄ den kosten.

Efter att vi Ă€tit ville barnen spela Minecraft – sĂ€llsapsspelsversionen.

Vi hann dock knappt plocka fram innan vi beslöt oss för att istÀllet dra till sjön och testa skridskoisen!

DÀr mötte vi upp Ada

Och jag fick chansen att testÄka mina splitternya röda skridskor. De snyggaste skridskor jag sett! Fann dem pÄ loppis i veckan och högg till utan att tveka. Förutom att vara vrÄlsnygga med ett rutigt luddigt foder sÄ satt de helt perfekt. Blir sÄ barnsligt lycklig nÀr jag Àr pÄ jakt efter nÄgot sÀrskilt och lyckas hitta det pÄ loppis. NÀr jag har is i magen och plötsligt bara springer pÄ det utan att behöva köpa nytt.

Jag har mest Äkt i mammas gamla utslitna konstÄkningsskridskor senaste Ären och de Àr dessutom för smÄ för mina fötter. SÄ nu var det verkligen pÄ tiden med nya grillor. Snackar om tur!

SÄ fint pÄ sjön. LÀngst dÀr ute sÄg det ut som att det fortfarande var öppet vatten. Men vi höll oss vid kanten.

Lekte tagen och följa John och övade Ättor, öglor, hockeyinbromsningar och att saxa.

Det var SÅÅÅÅÅ kul! De senaste Ă„ren nĂ€r vi Ă„kt har jag varit i sĂ„ dĂ„lig form och haft sĂ„ uschliga skridskor att jag knappt vĂ„gat Ă„ka ordentligt. Idag flög jag fram (nĂ„ja) och kĂ€nde mig fri! Eftersom det bara var nĂ„gon minus ute kunde vi Ă„ka lĂ€nge innan vi blev kalla.

Men till slut fick vi bege oss hem igen, för vi vÀntade besök.

Bertil bar in ved och gjorde upp en brasa

Och sedan kröp ungarna ner i soffan och tinade fötterna under filten.

Jag har julpyntat lite mer nu till första advent. Inte bara stjÀrnor utan ocksÄ hyacinter i smÄ krus, juliga vÀggbonader och diverse ljusstakar.

Blir sÄ glad av den första hyacintdoften!

Sedan tog otÄligt vÀntande vid.

-NĂ€r kommer egentligen farmor och faster Josefin och farbror Jens?

VĂ€nta, vĂ€nta, vĂ€nta….tiden gĂ„r extra lĂ„ngsamt nĂ€r gĂ€sterna dessutom kommer med lördagsgodiset.

Men sÄ hips vips var de hÀr. Jag vÀrmde glögg och saffransbröd.

Och faster och farbror som Àr riktiga sÀllskapsspelare tog ett parti med Bertil och Folke

Medan farmor och Ulf lÀste sagor.

Jag gick ut och matade fÄren och fyllde pÄ vatten och bar ut diverse skrÀp som samlats pÄ punschverandan. Vill göra julfint dÀr ocksÄ och det Àr omöjligt för tillfÀllet.

MÄnga julstjÀrnor i vÄrt hus!

NÀr jag kom in igen fortsatte jag julpynta lite. Satte upp juliga hyllband, tog fram adventsstaken och nÄlade upp fler bonader. Sedan började jag med maten.

Det blev falafel i pitabröd med ugnsbakad feta och honung, plus en god sötsyrlig tomatsallad.

Vi Ät tills vi storknade. Sedan satt jag och Folke och övade pÄ att rita mÀnniskor med korrekta proportioner och verklighetstrogna stortÄr och sÄnt dÀr viktigt.

SĂ„ smĂ„ningom Ă„kte gĂ€sterna hem och dĂ„ sa barnen att det kĂ€ndes som att den hĂ€r dagen hade varit som ett helt jullov. Och det höll jag precis med om! Exakt sĂ„ hĂ€r vill jag spendera helgerna i advent – med nĂ€ra och kĂ€ra och göra mysiga saker.

Imorgon ska vi gÄ i kyrkan, gÄ pÄ julskyltning och sedan dricka glögg med matlaget. Men nu ska jag stÀnga datorn och duka iordning lite mysigt inför adventsfrukosten imorgon. Har köpt varsin chokladtomte till barnen som de ska fÄ som en liten present. Adventsfrukostar slamsas inte bort!