Utrensandets lov sjungs ofta. Men det pratas alldeles för sÀllan om sÄnt som folk Ängrar att de slÀngt.

Oftast glömmer man ju tack och lov allt fint man i oförstĂ„nd gjort sig av med. Men nĂ€r man har en blogg blir man ibland sorgligt pĂ„mind. –Va?! Varför gjorde jag mig av med den dĂ€r klĂ€nningen? Och varför rensade jag ut kavajen? Hur tĂ€nkte jag nĂ€r jag lĂ€t den dĂ€r kjolen fara och flyga? IDIOT!

HÀr Àr nÄgra plagg jag Ängrar att jag skÀnkt

Scene by Tjallamalla var ett mÀrke vi sÄlde nÀr jag jobbade pÄ klÀdbutiken Kii i UmeÄ. Köpte vid ett tillfÀlle den hÀr underbara blusklÀnningen och bar den sedan jÀmt! Den kostade en hel del men vi fick ju rabatt genom jobbet. Ibland pimpade jag den sÄ hÀr med en stor rosett.

Hade Ă€lskat att ha den kvar idag och gĂ€rna dragit den utanpĂ„ ett par jeans som en tunika. Men tyvĂ€rr – den Ă„kte till second hand.

TvÄ amish-aktiga klÀnningar i riktigt rejÀl kvalité som jag bar flitigt för tretton Är sedan. Köpte dem begagnade redan dÄ och de hade varit helt rÀtt i modebilden idag. Men de rensades ut nÄgon gÄng kring 2013 och jag slutar aldrig grÀma mig.

Den hĂ€r klĂ€nningen med otrolig snurr i kjolen och skön midja med resĂ„r anvĂ€nde jag flitigt kring 2009 – 2011. Sedan skĂ€nkte jag den, men tĂ€nker fortfarande tillbaka ibland och minns hur fin den var. Eftersom den var av ett stretchmaterial hade jag sĂ€kert kunnat ha den Ă€n idag.

Den hĂ€r klĂ€nningen fick jag av min faster och anvĂ€nde flitigt kring 2009. En secondhandklĂ€nning som jag sydde av och sydde om Ă€rmarna pĂ„. Hade knappast kommit i den idag – men det grĂ€mer mig Ă€ndĂ„ att den rensades ut. Hade gĂ€rna haft den kvar till mina systerdöttrar och barnbarn!

En amerikansk vintageklÀnning med palmer (men erkÀnn att de mest ser ut som hashblad) med hÀrligt snurr i kjolen och en fin överdel med snedknÀppning. Kan inte för mitt liv förstÄ att jag skÀnkte bort den? Som att slÀnga godis ju!

Clara i mörkt hÄr uppsatt i slarvig tofs pÄ huvudet och klÀdd i rosa lila storblommig knÀkort klÀnning.

Den hĂ€r Ă„ttiotalsblĂ„san kanske inte Ă€r min stil nu – men ge det fem Ă„r till och jag skulle sĂ€kert bĂ€ra den igen. Men gĂ„r det? Nej, det gĂ„r inte. För den fick Ă„ka till Myrorna med ett lass utrensade paltor.

Ă…Ă„Ă„Ă„ min underbara kofta med glittriga lurextrĂ„dar och hĂ€rliga fĂ€rger – den drömmer jag fortfarande om ibland. Satt som en smĂ€ck och hade inte en enda maska eller nopprighet. Tröttnade bara pĂ„ den frĂ„n en dag till en annan sĂ„ den försvann ur min garderob.

Peplum Àr mitt bÀsta kjolsnitt. En smal pennkjol som samtidigt har vidd över magen och lÄter den andas. Peplum i en perfekt kleinblÄ nyans. Vilken idiot jag var som rensade bort den.

Köpte denna reakappa frÄn Weekday men blev aldrig sams med hur den satt. KÀndes klumpig, stor och tung. Men i dag hade den sÀkert suttit som en smÀck pÄ mig. Förhoppningsvis lever den dock vidare i nÄgon annans garderob.

Vi avlslutar med den hÀr röda prickiga karamellen med axelvaddar och knÀppning i ryggen. Prickiga klÀnningar har jag i parti och minut. Men ingen som kan mÀta sig med den hÀr tyvÀrr.

Usch vad allt blev sorgligt. Nu mÄste jag gÄ och snyta mig.