Det finns skrotlådor. Och så finns det lådor som har sin bestämda funktion – men där det ändå samlas skrot. Skrot som inte ryms i skotlådan som är proppfull. Precis så är fallet med min låda i hallen på entréplan – där jag förvarar hårprodukter, hårverktyg och borstar.

Låt mig presentera hårtorkslådan:

Visst blir man sugen på att föna håret?! Rafsa runt i oredan varje morgon och istället för en fön få upp ett gravljus, en kamerladdare, ett kuddvar, en udda skosula, en vante eller en tom necessär.

Ja det här tog inte fullt fyra minuter att städa. Sedan ägnade jag fyra minuter till åt att sortera in resten på dess rätta plats. De sista sex minuterna jag hade till godo ägnade jag åt att sortera i medicinlådan strax bredvid.

Lärdom: När till och med skrotlådan blir överfull med skrot så påverkar det verkligen hela huset. Städa skrotlådan oftare.