Det finns skrotlĂ„dor. Och sĂ„ finns det lĂ„dor som har sin bestĂ€mda funktion – men dĂ€r det Ă€ndĂ„ samlas skrot. Skrot som inte ryms i skotlĂ„dan som Ă€r proppfull. Precis sĂ„ Ă€r fallet med min lĂ„da i hallen pĂ„ entrĂ©plan – dĂ€r jag förvarar hĂ„rprodukter, hĂ„rverktyg och borstar.

LÄt mig presentera hÄrtorkslÄdan:

Visst blir man sugen pÄ att föna hÄret?! Rafsa runt i oredan varje morgon och istÀllet för en fön fÄ upp ett gravljus, en kamerladdare, ett kuddvar, en udda skosula, en vante eller en tom necessÀr.

Ja det hÀr tog inte fullt fyra minuter att stÀda. Sedan Àgnade jag fyra minuter till Ät att sortera in resten pÄ dess rÀtta plats. De sista sex minuterna jag hade till godo Àgnade jag Ät att sortera i medicinlÄdan strax bredvid.

LÀrdom: NÀr till och med skrotlÄdan blir överfull med skrot sÄ pÄverkar det verkligen hela huset. StÀda skrotlÄdan oftare.