Jag har tvÄ garderober:

Min klÀdkammare dÀr jag förvarar skor, vÀskor, skÀrp och smycken. Samt alla klÀder som behöver hÀngas pÄ galge för att hÄlla sig fina.

Och sedan detta gamla linneskÄp inne i sovrummet. DÀr jag förvarar underklÀder, trÀningsklÀder, mysklÀder, nattlinnen och alla klÀder som inte behöver hÀnga pÄ galge utan kan ligga hopvikta pÄ hylla.

Den hÀr garderoben anvÀnds flitigast och blir ofta stökig. Och nu var den rent otroligt stökig. DÀrför Àgnade jag mig Ät den under lördagens stÀdkvart.

Hullerombuller och ingen ordning alls pÄ koftor, tröjor, kjolar och strumpbyxor.

BeskÄda den bedrövliga nedersta lÄdan med badklÀder, sportbehÄar, tjocksockar och annat tjafs.

Jag stÀllde klockan pÄ femton minuter och sedan började jag vika hylla för hylla. Jag har ju en tydlig struktur för hur allting ska ligga, sÄ det var inte svÄrt att veta hur jag skulle ta mig an problemet. Men det tog tid. NÀr klockan ringde hade jag inte alls hunnit fÀrdigt. -Asch jag har tid att hÄlla pÄ ett tag till, tÀnkte jag och tryckte av alarmet. Först tjugo minuter senare insÄg jag att jag hade hÄllit pÄ i 35 minuter totalt för att bli fÀrdig.

Det irriterade mig. För nu hade jag ju misslyckats med min stÀdkvart. Och jag hade egentligen inte tid att lÀgga hela 35 minuter pÄ garderoben just dÄ. Jag behövde gör andra saker.

Men bortsett frÄn den missen Àr jag ÀndÄ glad över slutresultatet. Prydliga högar av klÀder. UnderklÀder överst, tröjor och linnen pÄ hyllan under, trÀningsklÀder och kjolar pÄ hyllan nedanför. Tunnare koftor och sedan tjockare koftor, arbetsskjortor och byxor allra lÀngst ner.

LÀrdom: Jag insÄg jag att jag har svÄrt att hÄlla ordning i den nedersta lÄdan eftersom den saknar tydlig indelning. SÄ jag letade rÀtt pÄ ytterligare en gammal skokartong som kunde fungeras som avdelare. Gjorde stor skillnad.

LÀrdom 2: Jag insÄg att nÄgra av plaggen som förvaras i denna garderob ligger fel. Trots att de Àr i trikÄ blir de skrynkliga och fula och dÀrför anvÀnder jag dem inte. . SÄ de ska jag stryka och flytta över till min hÀngande garderob.

LÀrdom 3: StrumpbyxlÄdan behöver inventeras för varje ny vintersÀsong. Det har jag inte gjort i Är och det har gett mig en irriterande brist pÄ bra strumpbyxor varje morgon nÀr jag ska klÀ pÄ mig. Nu tog jag ut och granskade alla par och letade hÄl. De trasiga la jag Ät sidan för att laga nÄgon kvÀll nÀr jag har tid.