Jag har två garderober:

Min klädkammare där jag förvarar skor, väskor, skärp och smycken. Samt alla kläder som behöver hängas på galge för att hålla sig fina.

Och sedan detta gamla linneskåp inne i sovrummet. Där jag förvarar underkläder, träningskläder, myskläder, nattlinnen och alla kläder som inte behöver hänga på galge utan kan ligga hopvikta på hylla.

Den här garderoben används flitigast och blir ofta stökig. Och nu var den rent otroligt stökig. Därför ägnade jag mig åt den under lördagens städkvart.

Hullerombuller och ingen ordning alls på koftor, tröjor, kjolar och strumpbyxor.

Beskåda den bedrövliga nedersta lådan med badkläder, sportbehåar, tjocksockar och annat tjafs.

Jag ställde klockan på femton minuter och sedan började jag vika hylla för hylla. Jag har ju en tydlig struktur för hur allting ska ligga, så det var inte svårt att veta hur jag skulle ta mig an problemet. Men det tog tid. När klockan ringde hade jag inte alls hunnit färdigt. -Asch jag har tid att hålla på ett tag till, tänkte jag och tryckte av alarmet. Först tjugo minuter senare insåg jag att jag hade hållit på i 35 minuter totalt för att bli färdig.

Det irriterade mig. För nu hade jag ju misslyckats med min städkvart. Och jag hade egentligen inte tid att lägga hela 35 minuter på garderoben just då. Jag behövde gör andra saker.

Men bortsett från den missen är jag ändå glad över slutresultatet. Prydliga högar av kläder. Underkläder överst, tröjor och linnen på hyllan under, träningskläder och kjolar på hyllan nedanför. Tunnare koftor och sedan tjockare koftor, arbetsskjortor och byxor allra längst ner.

Lärdom: Jag insåg jag att jag har svårt att hålla ordning i den nedersta lådan eftersom den saknar tydlig indelning. Så jag letade rätt på ytterligare en gammal skokartong som kunde fungeras som avdelare. Gjorde stor skillnad.

Lärdom 2: Jag insåg att några av plaggen som förvaras i denna garderob ligger fel. Trots att de är i trikå blir de skrynkliga och fula och därför använder jag dem inte. . Så de ska jag stryka och flytta över till min hängande garderob.

Lärdom 3: Strumpbyxlådan behöver inventeras för varje ny vintersäsong. Det har jag inte gjort i år och det har gett mig en irriterande brist på bra strumpbyxor varje morgon när jag ska klä på mig. Nu tog jag ut och granskade alla par och letade hål. De trasiga la jag åt sidan för att laga någon kväll när jag har tid.