HÀr kommer lite smÄtt och gott frÄn veckan som gÄtt

I tisdags hade vi matlag hemma hos oss. Jakob kirrade krubbet och det var balkantema pÄ musik och mat.

Kyckling paprikash. Och till den serverades kaymak och surkÄl.

Matglada barn

Och spelglad pianist som underhöll till kaffet.

En annan sak jag gjort Àr att sortera kortlekar. SÄ tillfredsstÀllande. Det Àr kortspel flera gÄnger om dagen hÀr just nu och barnen har rört ihop alla lekar. Och det visade sig nÀr jag sorterade att vi inte har en enda komplett lek. SÄ nu ska jag köpa en ny. Och gud nÄde den som blandar ihop den med resten!

Ulf ville vara hjÀlpsam och laga ett trasigt kort sÄ att det skulle gÄ att anvÀnda igen.

Spader Dam hÀlsar och tackar för hjÀlpen.

Det har Àtits allehanda grötluncher med topping denna vecka.

Och jag tog en outfit i farten. Med bÀsta sidan vÀnd till. Loppad blus, mina Levis rib cage och gamla örhÀngen frÄn Zara.

Jag Àlskar att ha en gasspis, sÀrskilt nÀr det Àr strömavbrott i byn och inget annat funkar. Nackdelen Àr att en gÄng i halvÄret nÀr man stÄr och lagar mat tar gasen plötsligt slut. Och den gÄngen inföll den hÀr veckan. Som tur Àr kan man ju lika gÀrna laga mat pÄ vedspisen nÀr det ÀndÄ eldas för fullt i den!

PÄ fredagen trÀnade jag som vanligt. Men det gick inget vidare för kroppen var seg och trög och i ett marklyft pÄ en lÀtt vikt strÀckte jag mig nÀr jag helt missat att koppla pÄ magmusklerna. SÄ irriterande.

PÄ lördagen pÄskpyntade jag med Folke som redan hunnit frÄga om det i flera veckors tid.

Jakob och barnen Äkte sedan in till UmeÄ och trÀffade farmor och gick pÄ Curiosum. UmeÄ universitets science center för nyfikna, vetgiriga och kreativa mÀnniskor i alla Äldrar. Hit Àlskar barnen att gÄ och utforska. HÀr syns en blivande galen vetenskapsman.

Jag njöt av att vara ensam hemma men tog sÄ smÄningom sparken ned till invigningen av byns nya gym. SÄ OTROLIGT fint! Imponerad av alla som bidragit och renoverat lokalen, hÀmtat maskiner över hela VÀsterbotten och gjort ett sÄdant hÀstjobb som vi andra nu fÄr skörda frukterna av. Löste ett Ärskort omedelbums.

Strax dĂ€refter firades vĂ„ffeldagen pĂ„ bönehuset i byn. Det tas sĂ„ mĂ„nga fina initiativ hĂ€r! Men tyvĂ€rr blev det inga vĂ„fflor för mig den hĂ€r gĂ„ngen. Åt inte en enda semla nĂ€r det var fettisdag och inte en enda vĂ„ffla nĂ€r det var vĂ„rfrudag. INTE acceptabelt. Ska ta igen det framöver.

PÄ söndagen skolade jag om tomaterna jag och Albin sÄdde i februari. DÄ blir man sÄ hÀr glad.

Nu har Albin halva gÀnget hemma hos sig och jag har den andra halvan som sÄ smÄningom ska ut i vÄrt vÀxthus.

Dessutom var det Jonna-loppet i byn! Skidlopp för alla barn och medaljutdelning till alla som deltog. Finns ju fÄ saker som Àr gulligare Àn barn som hasar runt i skidspÄr med rödblommiga anleten. Den yngste deltagaren var blott tre Är gammal.

Stolta och kisande pappor i publiken

Kaffe pÄ kok

Och givetvis Jonna-burgare.

Som Ă„ts med god aptit.

Orangerött Àr en bra fÀrg i mars nÀr jag Àr rekordblek i nyllet.

Efter en halvmil kom han i mÄl

Och kraschade direkt efter mÄlgÄngen.

Och sÄ smÄningom kom Folke och Dahlia som ocksÄ kÀmpat sig runt pÄ fem kilometer. SÄ glada och nöjda.

Underbara ungar!

Underbara medaljer.

Efter skidtÀvlingen gick jag en lÄngpromenad med Essa lÀngs skoterspÄren. Sedan var det zoom-möte med vÀgföreningen i byn dÀr vi har vÄr sommarstuga. Drabbades av svÄrartad lÀngtan efter att Äka dit. Har inte varit dÀr pÄ hela vintern och det Àr inte acceptabelt.

Middagen blev sen eftersom den ljusa söndagen gjorde att vi glömde av tiden. Essa placerade sig strategiskt under han som spiller mest mat.

Jakob hade gjort kalops

Och efter maten spelade jag och Bertil femhundra medan Ulf mÄlade en teckning av vÄr familj.

Bilden av Essa med ögon pÄ ryggen och ben som pÄ en krabba gav mig en svindlande insyn i hjÀrnan pÄ en fyraÄring. Eller en blivande galen vetenskapsman. Dr Octopus fÄr akta sig!