Kom hem sent igĂ„r och vaknade idag till den vackraste morgonen – men med ett tryck över bröstet. Ibland nĂ€r jag varit borta och haft semester kĂ€nns det som att det knappt Ă€r vĂ€rt det med tanke pĂ„ arbetsbördan nĂ€r jag kommer hem igen. Jag ligger efter med allt. Lite extra mycket den hĂ€r gĂ„ngen eftersom förra helgen försvann i sjukdom. Jag behöver ju mina helger för att ligga i fas! Just idag Ă€r jag stressad över:

Det enorma tvÀttberget

Att jag skulle behövt Äka och sopsortera för tre veckor sedan för garaget hÄller pÄ att sprÀngas av alla kartonger.

FÄren mÄste fÄ en ny hage stÀngslad. Just nu rymmer de stÀndigt till bÀttre bete.

Jag behöver rensa ogrÀset i mitt trÀdgÄrdsland och sedan fÄ dit kompost och jord sÄ att jag kan plantera ut i landet. För varje dag jag vÀntar blir skörden försenad.

Perennerna som stÄr uppgrÀvda i vÀntan pÄ en ny rabatt mÄste grÀvas ner.

Jag har inte tagit fram nÄgra utemöbler eller planterat en enda sommarblomma. Framsidan av huset ser förfÀrligt deppigt ut. SÄ trist att inte kunna njuta i trÀdgÄrden nÀr det nu Àntligen Àr varmt och soligt.

Huset Àr Àckligt och smutsigt efter att först jag och sedan Jakob blivit sjuka och inte orkat hÄlla efter.

Jag mÄste packa upp efter helgens resa.

Samtidigt har jag mycket pÄ jobbet och behöver verkligen hÄlla Ängan uppe dÀr. Försöka jobba fokuserat under mina arbetsdagar och inte Àgna tid Ät en massa andra hushÄllsuppgifter.

NĂ€r det kĂ€nns övermĂ€ktigt gĂ€ller det att inte se pĂ„ hela arbetsberget – utan ta ett steg i taget. Gör jag bara nĂ„gon extra grej utöver jobbet varje dag sĂ„ kommer jag ju beta av listan successivt.

Jag började sĂ„ledes denna morgon med att ladda tvĂ„ tvĂ€ttmaskiner medan barnen borstade tĂ€nderna. Och medan jag avverkade nĂ„gra jobbsamtal vattnade jag vĂ€xthuset plus mina perenner sĂ„ att de ska klara av att stĂ„ tills helgen nĂ€r jag kan grĂ€va ner dem. Det fĂ„r rĂ€cka för idag. Och imorgon efter jobbet ska jag Ă„ka och lĂ€mna sopsorteringen och hinna vika in lite tvĂ€tt – och det fĂ„r rĂ€cka för den dagen. Och nĂ€r helgen Ă€ntligen kommer kanske jag fĂ„tt undan majoriteten av de dĂ€r stressmomenten och kan andas lite lĂ€ttare. Flera av sakerna pĂ„ listan Ă€r ju sĂ„nt som Ă€r roligt och som jag egentligen lĂ€ngtat efter. MĂ„ste bara fĂ„ undan det trista först!